Ανδρική Μόδα

Trend: Turtleneck – το δικό μας ζιβάγκο

Όταν η θερμοκρασία αγγίζει το 0, η δημιουργικότητα ξεπερνά κάθε όριο. Με τον πύχη ψηλά ανεβασμένο, η χειμερινή περίοδος επιβάλλει κομψότητα, άνεση και φυσικά ζεστασιά, μέχρι οι «άσπρες» μέρες να πάρουν μία γαλάζια, πιο καλοκαιρινή, απόχρωση. Υπάρχει, λοιπόν, ένα κομμάτι που καταφέρνει να εξασφαλίσει , χωρίς υπερβολική προσπάθεια, όλα τα must της αγαπημένης αυτής εποχής. Με διαχρονική, πλέον, ενδυματολογική αξία, το περίφημο «ζιβάγκο» αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για μία ολοκληρωμένη χειμερινή γκαρνταρόμπα.

Αν και δεν είναι γνωστό πότε έκανε την εμφάνισή του, φαίνεται πως μετρά ήδη αρκετούς αιώνες, καθώς συνδέεται στενά με την Ευρώπη του 15ου αιώνα. Αρχικά είχε τη λειτουργία στολής, αφού χρησιμοποιούταν απο οικειακούς δούλους και αθλητές. Απέκτησε μία πιο elegant διάσταση κατά τον 20ο αιώνα, όποτε και ταυτιζόταν περισσότερο με ανθρώπους της τέχνης. Ο κινηματογράφος συνετέλεσε σημαντικά στην ανάδειξη του turtleneck ως συνώνυμο της casual κομψότητας. Αντικατέστησε το πουκάμισο με τη γραβάτα κάτω απο κάθε σακάκι και λειτούργησε επαναστατικά στην ιστορία της μόδας.

Απο τον Steve McQueen και τον Elvis Presley έως τον Steve Jobs και τον Andy Warhol, άντρες που φόρεσαν το ζιβάγκο και κατάφεραν να το συνδέσουν με την προσωπικότητά τους, το κομμάτι αυτό αποπνέει μία σοφιστικέ αίσθηση και προσδίδει δυναμικότητα στον κάτοχό του.

Μεγάλοι οίκοι, με πρωτοπόρους αυτούς της Coco Chanel και του Hubert de Givenchy, τόλμησαν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν το ζιβάγκο ως statement γυναικείο ρούχο, με σύμβολα την Audrey Hepburn, την Brigitte Bardot και την Merilyn Monroe.

Σήμερα, το turtleneck ( roll neck ή polo neck ) εξακολουθεί να διατηρεί αναλλοίωτο το νόημά του. Η αντισυμβατική κομψότητά του ελκύει τόσο τους celebrities, όσο και ως συνέπεια τους θαυμαστές τους, καθιστώντας το απαραίτητο σε κάθε ντουλάπα. Παρών σε κάθε fashion show, επισφραγίζει την κυριαρχία του.

On the runways:

Συχνό φαινόμενο στις πασαρέλες, το ζιβάγκο είχε και φέτος την τιμητική του. Οι οίκοι Tom Ford, Burberry, Saint Laurent, Bally, Gucci, Ermenegildo Zegna, Hermes, Cerruti και Balenciaga ήταν μερικοί απο αυτούς που υποστήριξαν με πρωτοποριακό τρόπο το trend και του φετινού χειμώνα.

Πως να το συνδυάσεις:

Πώς ένα τόσο απλό ρούχο, όπως το ζιβάγκο, μπορεί να απογειώση μία εμφάνιση; Οι τρόποι είναι πολλοί, ωστόσο εξαρτάται απο την προσωπική αισθητική του καθενός ποιά εκδοχή θα επιλέξει.

  • Κουστούμι

αμ1

 

Αν και πολλοί εξακολουθούν να το θεωρούν κάπως ριψοκίνδυνο, η αντικατάσταση της γραβάτας κάτω απο κάθε κουστούμι δίνει άλλον αέρα στο συνολικό ντύσιμο και προσδίδει το απαιτούμενο κύρος, χωρίς υπερβολική σοβαροφάνεια.

  • Shearling

αμ2

Για το απόλυτο χειμερινό ντύσιμο συνδυάστε το ζιβάγκο με shearling jacket, μάλλινο παντελόνι και oρειβατικά μποτάκια.

  • Plaid ή δερμάτινο παντελόνι

αμ3

Ο συνδυασμός δύο απο τα πιο statement trends αποτελεί συνήθως ρίσκο. Όταν, όμως, η απλότητα που χαρακτηρίζει το ζιβάγκο έρχεται σε αντίθεση με την πολυπλοκότητα του plaid ή του δερμάτινου παντελονιού, τότε το αρμονικό αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Το look μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ όμορφα με ένα ζευγάρι monk strap παπούτσια σε ανάλογους χρωματικούς τόνους.

  • Πουκάμισο πάνω απο το ζιβάγκο

αμ11111111111111

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το ζιβάγκο φορεμένο μέσα απο πουκάμισο. Υιοθέτηστε το συγκεκριμένο στυλ και σίγουρα θα δημιουργήσετε ανάλογες εντυπώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή πανωφοριού: συνδυάστε το με σακάκι ή παλτό για πιο κομψές εμφανίσεις ή με bomber jacket για μία πιο ανεπίσημη περίσταση, ώστε να δωθεί στο σύνολο μία πιο ανάλαφρη διάθεση.

Προσαρμόστε το trend του turtleneck στο δικό σας προσωπικό style ανανανεώνοντάς το με τις παραπάνω προτάσεις και αναδείξτε το hot item του χειμώνα με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

Trend: Turtleneck – το δικό μας ζιβάγκο
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top