The alternatives

Πάμε Μοναστηράκι;

Υπάρχει καλύτερο μέρος να συναντηθείς με τη παρέα σου; Οι επιλογές είναι πολλές και η διασκέδαση εγγυημένη.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε και η συνήθεια ίσως μας έκανε να ξεχάσουμε τις ομορφιές αυτού του τόπου που αποτελεί παγκόσμιο πόλο έλξης. Πρόκειται για το κέντρο της Αθήνας που παραμένει ζωντανό και λειτουργικό διατηρώντας πολλά από τα ιστορικά του στοιχεία. Κάθε μέρα είναι σαν μεγάλη γιορτή με τον κόσμο να πηγαινοέρχεται στα μαγαζιά, στις πλατείες και τα μεγαλοπρεπή μνημεία.

Με αφετηρία το Μοναστηράκι, μπορείς να περιηγηθείς στη Πλάκα, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στου Ψυρρή για καφέ, ποτό και μεζεδάκια όλες τις ώρες της ημέρας. Ακόμη, μπορείς να περπατήσεις στη Πλατεία Αβησσυνίας που φημίζεται για τα παλαιοπωλεία της. Μάλιστα, η εφημερίδα Telegraph, παρουσίασε την Κεντρική Αγορά της Αθήνας και το Μοναστηράκι ανάμεσα στις καλύτερες αγορές του κόσμου, από την Boqueria στη Βαρκελώνη μέχρι την Marche Place Monge.
Μέσα στα στενά δρομάκια θα βρεις αντίκες, βινύλια, χειροποίητα κοσμήματα και είδη ρουχισμού και άλλα πολλά…

Κοντά στο σταθμό στο Μοναστηράκι, υπάρχει η βιβλιοθήκη του Αδριανού, χτισμένη το 132 μ.Χ. από τον ομώνυμο Ρωμαίο αυτοκράτορα που σήμερα διασώζεται η δυτική άποψη του περίστυλου με κίονες κορινθιακού ρυθμού καθώς και ο Πύργος των Ανέμων, ο αρχαιότερος μετεωρολογικός σταθμός που υπολόγιζε τον καιρό και την ώρα.

μοναστηρακι μοναστηρακι1 μοναστηρακι2 μοναστηρακι3

Πάμε Μοναστηράκι;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top