Λάιφσταϊλ

5 πράγματα που κανείς δεν μας προειδοποίησε για τη φοιτητική ζωή

Περιμέναμε με ανυπομονησία τη στιγμή που θα γινόμασταν φοιτητές και θα αφήναμε πίσω τα θρανία. Φαντζόμασταν μια τρελή και ξέγνοιαστη ζωάρα, όμως υπήρχαν και πράγματα για τα οποία κανείς δεν μας προειδοποίησε.

#1 Σπίτι μου, σπιτάκι μου 🏡
Είπα να ξεκινήσω από τους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και τα πράγματα ήταν στην πραγματικότητα πολύ πιο ζόρικα από όσο περίμεναν. Εκτός από την ελευθερία που έχεις, γιατί μένεις μόνος, υπάρχουν και πάρα πολλές υποχρεώσεις για το νοικοκυριό. Μαγείρεμα, καθάρισμα, πλύσιμο ρούχων, σιδέρωμα, ψώνια και διαχείριση χρημάτων είναι μερικά από αυτά τα πράγματα για τα οποία πολλές φορές αναπολείς την μανούλα σου.
+ Μην μιλήσω για την εξολόθρευση της κατσαρίδας που μόνος-μόνη πρέπει να αντιμετωπίσεις πλέον!

#2 Πρωινό ξύπνημα ⏰
Στο μυαλό σου είχες την εικόνα του υπναρά φοιτητή που ξυπνάει γύρω στις 3 μεσημέρι και κάθεται με τις ώρες με τον καφέ στο χέρι. Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Πολλές φορές πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς το πρωί και μάλιστα νωρίτερα και από την ώρα που ξυπνούσες για το σχολείο. Πρέπει να προλάβεις λεωφορεία και να φτάσεις στο μάθημα στις 8. Απορώ ποιος βγάζει το πρόγραμμα και αισθάνεται τύψεις. Απορώ.

#3 Διάβασμα 📕
Το ξέρω πως όλοι έχουμε στο μυαλό μας στην αρχή ότι ως φοιτητές δεν θα διαβάζουμε και θα αράζουμε όλη την ημέρα. Αργότερα καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν ισχύει. Κανένας δεν σε προειδοποίησε για την τεράστια ύλη, τις άπειρες σημειώσεις, τα χιλιάδες πράγματα που θα πρέπει να τρέχεις να προλάβεις μέσα στην εξεταστική για να το περάσεις το ρημάδι το μάθημα. Για να πάρεις το πολυπόθητο πτυχίο πρέπει να διαβάσεις και να ασχοληθείς αρκετά. Αλλιώς, ο χαρακτηρισμός “αιώνιος φοιτητής” σε περιμένει. Η αλήθεια να λέγεται.

#4 Υποχρεωτικές παρουσίες- Εργαστήρια 🔫
Ήθελες να κοιμάσαι όλη μέρα, να βγαίνεις βόλτες, να μην ανοίγεις βιβλίο ποτέ και να πατάς σπάνια στη σχολή. ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ. Κανείς δεν σε προειδοποίησε ούτε για αυτό το κακό που έμελλε να σε βρει. Πρέπει να πηγαίνεις σε μαθήματα υποχρεωτικά γιατί μπαίνουν απουσίες. Και πρόσεχε! Δεν είναι οι απουσίες του σχολείου που δικαιολογούνται. Με 2 απουσίες χαιρετάς το μάθημα και τα λέτε πάλι το επόμενο έτος. Ζόρι ε; I know…

#5 Εργασίες ☠
Εντάξει , ίσως στα μαθητικά σου χρόνια χρειάστηκε να κάνεις ορισμένες εργασίες και νόμιζες πως το κατείχες το άθλημα. Όταν όμως, ακούς κάτι περίεργα για σύστημα Harvard στη βιβλιογραφία, διάστιχο, 7000 και 8000 χιλιάδες λέξεις έκτασ, παραπομπές μόνο σε συγγράμματα και επιστημονικά άρθρα, και το κυριότερο ΟΧΙ COPY PASTE, σκέφτεσαι να τα παρατήσεις! Δεν γίνεται να γίνουμε όλοι επιστήμονες. Εντάξει;

5 πράγματα που κανείς δεν μας προειδοποίησε για τη φοιτητική ζωή
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top