Σούξου -Μούξου

5 προβλήματα που περνάει καθε ζευγάρι με διαφορά ηλικίας

Σύμφωνα με το γνωστό ρητό «Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά». Είναι αρκετά συχνές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες δύο άτομα με αρκετά μεγάλη διαφορά ηλικίας κάνουν σχέση, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανέναν, αφημένοι στον έρωτά τους και στην τύχη τους. Στην αρχή, μπορεί όλα να μοιάζουν ιδανικά, ωστόσο τα προβλήματα δεν αργούν να ανακύψουν και να κάνουν δύσκολη τη ζωή του ζευγαριού.

#1 ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

Χορηγούμενο

Trulli

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι μια κοπέλα γύρω στα 20 χρόνια κάνει σχέση με έναν άντρα κοντά στα 40. Το χάσμα είναι εμφανές, αφού ό,τι θέλει να ζήσει τώρα η κοπέλα σε αυτή την ηλικία, ο άντρας το έχει ζήσει ήδη και με το παραπάνω. Η τρέλα, η ζωντάνια και η αμεσότητα της νεαρής ηλικίας μπορεί στην αρχή να ενθουσιάζει και να εξιτάρει τις μεγαλύτερες ηλικίες, όμως το πιο πιθανό είναι ότι κάποια στιγμή η ανυπαρξία κοινών ενδιαφερόντων θα κουράσει το ζευγάρι.

Χορηγούμενο

Trulli

#2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ

Δεν είναι τυχαίο που βλέπουμε τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας να βγαίνουν μόνα τους, χωρίς παρέα. Και αυτό γιατί η παρέα του ενός, καθώς και τα μέρη που αυτή συχνάζει, είναι πολύ διαφορετικά από την παρέα του άλλου. Αποτέλεσμα; Το ζευγάρι απομονώνεται σε μέρη ουδέτερα, ενώ και πάλι όσο ρομαντικό κι αν είναι στην αρχή, σίγουρα θα προβληματίσει το ότι όταν είναι μαζί δεν μπορούν να ανταλλάξουν δυο κουβέντες με τους φίλους τους.

#3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Είναι λογικό ότι όσο περνούν τα χρόνια, αλλάζουν και οι απαιτήσεις που έχει κάθε άτομο από μια σχέση. Μπορεί, επομένως, μια νεαρή κοπέλα να θέλει απλώς να έχει έναν σύντροφο κοντά της και τίποτα παραπάνω. Όμως, μπορεί ένας άντρας να ψάχνει πιο σοβαρά πράγματα, να θέλει να φτιάξει τη ζωή του υπολογίζοντας και την ηλικία του. Γι΄αυτό τον λόγο, καλό θα είναι το ζευγάρι να ξεκαθαρίζει τα θέλω και τις απαιτήσεις του σχετικά νωρίς, προτού υπάρξουν προβλήματα και πληγωθεί κάποιος από τους δύο.

#4 ΑΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Αυτό συμβαίνει συνήθως στις σχέσεις με πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας και μπορεί να μην είναι ακριβώς πρόβλημα, όμως μπορεί σίγουρα να βάλει το ζευγάρι σε σκέψεις. Φυσικά μιλάω για τις στιγμές που σε ρωτάνε αν ο καλός σου είναι ο πατέρας σου κι εσύ δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Ίσως να μη δείχνεις ότι σε ενοχλεί, κάπου όμως στην άκρη του μυαλού σου έχεις αμφιβολίες για την επιλογή σου. Ξεσπάσματα και «αστειάκια» πολλές φορές από μέρους σου απέναντι στο σύντροφό σου για την ηλικία του μπορούν πολύ γρήγορα να σας φέρουν σε ρήξη και να διαλύσουν τη σχέση σας.

#5 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

Πολλοί μπορούν να κρίνουν αρνητικά μια τέτοια σχέση: το σύνηθες είναι οι γονείς μιας νέας κοπέλας να μην εγκρίνουν τη σχέση της με έναν μεγαλύτερο άντρα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, αφού μπορεί να καταστρέψει και τη σχέση με τους γονείς, αλλά και το κλίμα μεταξύ του ζευγαριού. Γι΄αυτό το λόγο, λίγα άτομα μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες σε όλα, χωρίς να έρθουν σε ρήξη με μια πλευρά απ΄αυτές.

Προβλήματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, βιώνει το κάθε ζευγάρι γενικά. Το θέμα είναι το πώς θα αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες με ειλικρίνεια και σεβασμό. Εξάλλου, όπου υπάρχει αληθινή αγάπη, όλα μπορούν να λυθούν!

5 προβλήματα που περνάει καθε ζευγάρι με διαφορά ηλικίας
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top