Λάιφσταϊλ

5 τρόποι να βρεις δουλειά στο πεδίο που σε ενδιαφέρει κι ας μην το έχεις σπουδάσει

Εννοείται πως ένα πτυχίο αποτελεί μία καλή βάση για να αρχίσεις την πορεία σου στο πεδίο που εσύ επέλεξες. Παρόλα αυτά το πτυχίο δεν είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να εξασφαλίσεις την επαγγελματική σου πορεία. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, με τους οποίους μπορείς να διανθήσεις το βιογραφικό σου, και να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου. Ακόμα κι αν δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που είχες στην αρχή!

#1 Ξενες Γλωσσες 🎌

Ίσως σου φανεί λίγο άκυρο που βάζω τις ξένες γλώσσες πρώτες, όμως αποτελούν βασικό παράγοντα σε κάθε επαγγελματικό πεδίο. Εκτός από τα Αγγλικά, τα οποία είναι πλέον απαραίτητα, μία ακόμη ξένη γλώσσα θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις και ίσως να πάρεις εσύ τη θέση. Ένας εύκολος τρόπος να μάθεις μία ξένη γλώσσα είναι να διαβάζεις βιβλία, αλλά και να βλέπεις ταινίες στη γλώσσα αυτή.

Χορηγούμενο

Trulli

#2 Μεταπτυχιακο 🎓

Εάν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις, τότε το μεταπτυχιακό είναι επίσης ένας τρόπος να έρθεις πιο κοντά στο αντικείμενο της εργασίας σου. Σου δίνει μία βαθύτερη γνώση στο πεδίο που θέλεις να ασχοληθείς, αφού επικεντρώνεσαι σε βάθος σε έναν πιο συγκεκριμένο τομέα. Για παράδειγμα ένα πτυχίο στη Νομική, μπορεί να ενισχυθεί από ένα μεταπτυχιακό σε ένα συγκεκριμένο δίκαιο, στο οποίο θέλεις να εξειδικευτείς.

Χορηγούμενο

Trulli

#3 Σεμιναρια 📊

Ένας έξτρα τρόπος να διευρύνεις τις γνώσεις σου είναι τα σεμινάρια στον τομέα που σε ενδιαφέρει. Χρειάζεται να είσαι αρκετά ενεργός, και να ψάχνεις τα διαθέσιμα σεμινάρια που γίνονται είτε στην πόλη σου είτε στο εξωτερικό. Τα σεμινάρια μπορούν να σου δώσουν το boost που χρειάζεσαι, συμπληρώνοντας γνώσεις σου ή ανοίγοντάς σου κάποιο καινούριο πεδίο που δεν είχες σκεφτεί. Επίσης φαίνονται βοηθάνε σημαντικά την εικόνα του βιογραφικού σου!

#4 Πρακτικη ασκηση 💰

Η πρακτική άσκηση θα σου δώσει την αρχική εμπειρία στον τομέα που σε ενδιαφέρει. Όσο σημαντική κι αν είναι η θεωρία, η πρακτική είναι το σκαλοπάτι που σε κάνει από φοιτητή εργαζόμενο. Είναι σχεδόν απαραίτητη, όχι μόνο για το βιογραφικό σου, αλλά και για΄σένα, αφού θα γνωρίσεις καινούρια άτομα, θα δικτυωθείς στο χώρο που σε ενδιαφέρει, αλλά κυρίως θα καταλάβεις εάν αυτό που σπουδάζεις σε ενδιαφέρει πραγματικά!

#5 Εθελοντικη εργασια 😇

Το ξέρω πως θα αναρωτηθείς τι σχέση έχει η αναδάσωση με τη δουλειά που ψάχνω; Σε καταλαβαίνω. Αλλά η εθελοντική εργασία έχει άπειρες πτυχές. Μπορείς να βρεις την πιο κοντινή στο επάγγελμα που σε ενδιαφέρει. Ο εθελοντισμός δείχνει στον πιθανό εργοδότη σου πως είσαι δοτικός, αφοσιωμένος στον στόχο σου, αλλά και συνεργάσιμος σε μία ομάδα. Επίσης, τα οφέλη του εθελοντισμού σε εσένα είναι πολλά περισσότερα και πιο ουσιώδη!

5 τρόποι να βρεις δουλειά στο πεδίο που σε ενδιαφέρει κι ας μην το έχεις σπουδάσει
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top