Βιβλίο

5 βιβλία αφιερωμένα στην lgbt κοινότητα που πρέπει να διαβάσεις

Η λογοτεχνία δεν κάνει διακρίσεις. Υπάρχουν βιβλία για όλους και έτσι δεν θα μπορούσαν να λείπουν και βιβλία που αναφέρονται στην LGBT κοινότητα. Άλλα δέχτηκαν επίθεση και απαγορεύτηκαν και άλλα έκαναν πολλές πωλήσεις. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να διαβάσετε έστω και ένα.

Ι am Jazz
Πρόκειται για ένα βιβλίο που απαγορεύτηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες περιοχές. Αναφέρεται στην πραγματική ζωή της Jazz Jennings, ενός τρανς κοριτσιού.
Ένα παιδί γεννιέται με μυαλό κοριτσιού σε σώμα αγοριού, ώσπου οι γονείς του ανακαλύπτουν ότι είναι transgender.
Το βιβλίο είναι ένας πραγματικά εκπαιδευτικός οδηγός για παιδιά και γονείς.

Beyond Magenta: Transgender Teens Speak Out
Η συγγραφέας Susan Kuklin εξερευνά τις διαστάσεις του φύλου και τις κοινωνικές αντιλήψεις γύρω από αυτό. Παρατηρούμε με ειλικρίνεια και αγάπη τις μάχες που δίνουν 6 έφηβοι με διαφορετικές προτιμήσεις. Η Jessy, η Christina, η Mariah, η Cameron, ο Nat και ο Luke μας διηγούνται τη δική τους ιστορία και σίγουρα αξίζει να τη διαβάσουμε.

LOGICAL FAMILY: A MEMOIR
Ο συγγραφέας του bestseller Tales Of the City περιγράφει τις εμπειρίες του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ήταν νέος μέχρι να φτάσει στο San Francisco. Ένα βιβλίο που εμπνέει από έναν άνθρωπο- πρωτοπόρο και υπερασπιστή των δικαιωμάτων των γκέι.

THE MISEDUCATION OF CAMERON POST
Το βιβλίο διηγείται την ιστορία της Cameron Post που χάνει τους γονείς σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η Cameron είναι ομοφυλόφιλη και ερωτεύεται την καλύτερή της φίλη. Όμως, η γιαγιά της και η θεία της που μένουν μαζί, προσπαθούν να την “θεραπεύσουν” και δεν μπορούν να αποδεχτούν αυτό που είναι.
Πρόκειται για ένα μοναδικό βιβλίο σχετικά με την ανακάλυψη του εαυτού μας και την δύναμη που χρειάζεται να ζούμε με τους δικούς μας κανόνες.

ANNIE ON MY MIND
Tο βιβλίο περιγράφει τη ρομαντική σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο 17χρονα κορίτσια που ζουν στην Νέα Υόρκη. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα έχει απαγορευτεί από πολλές σχολικές βιβλιοθήκες της Αμερικής και έχει δεχτεί σκληρές κριτικές.

5 βιβλία αφιερωμένα στην lgbt κοινότητα που πρέπει να διαβάσεις
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top