Phychoλογία

Τι μπορεί να πληγώσει πραγματικά έναν άντρα;

Η αλήθεια είναι ότι, όπως και οι γυναίκες, έτσι και οι άνδρες διακρίνονται σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Ευαίσθητοι και μη, δίνουν το παρόν, με τις δυο αυτές κατηγορίες να μην μοιράζονται ίδιες σκέψεις, αλλά κοινά συναισθήματα.

Ο εγωισμός ενός άνδρα είναι ένα πρώτο χαρακτηριστικό που αν το προσβάλλεις, τον έχεις βγάλει ήδη έξω από τα νερά του. Κανένας δε θέλει να έρχεται δεύτερος. Όλοι θέλουν να γίνονται προτεραιότητα, ακόμα κι αν δεν αξίζουν την πρώτη θέση στο βάθρο. Όλοι διαρρέονται από το αίσθημα της κτητικότητας που τείνει σε υποτακτικό χαρακτήρα σε μια πιο ακραία μορφή. Προτιμάμε την αποκλειστικότητα, χωρίς να έχουμε μάθει να την διεκδικούμε. Αν όμως δούμε ότι την διεκδικούμε και αξίζουμε κάτι αμοιβαίο, χωρίς να το έχουμε στην τελική, έχουμε μπλέξει με λάθος άνθρωπο ή μάλλον με πληγωμένο.

Κατά γενική ομολογία, οι άνδρες καλούνται να αφυπνιστούν και να ανταποκριθούν σε εκείνα τα στερεότυπα προ δεκαετιών. Αυτή είναι η δύσκολη αποστολή τους. Ο σοβαροφανής άνδρας χωρίς συναισθήματα με μία ωριμότητα και με ολόκληρη την οικογένεια να  υποτάσσεται στο φαλοκρατικό πρότυπο, το οποίο όμως έχει εξαλειφθεί. Το γνωρίζουμε, το διαπιστώνουμε στην καθημερινότητά μας με την γυναίκα να διεκδικεί την όποια ισότητα σε διάφορους τομείς.

Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι άνδρες παύουν να διεκδικούν και ξενερώνουν. Ξενερώνουν με τα σύγχρονα γυναικεία πρότυπα που υποβαθμίζουν την ίδια την γυναίκα, είτε όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, είτε όσον αφορά την στάση και την συμπεριφορά. Πλέον, οι περισσότερες γυναίκες αρκούνται σε «υψηλά» standars. Αμάξια και χρήματα είναι τα προαπαιτούμενα για να δείξουν ένα πρώτο ενδιαφέρον. Γιατί; Γιατί πιθανότατα να θέλουν να επισκιάσουν τις ανασφάλειές τους τονίζοντας την υλική ανεπάρκεια των ανδρών. Έτσι, δημιουργείται ένας έμμεσος εκβιασμός που δημιουργεί ανασφάλειες στους άνδρες. Συνεπώς, αυτή η απάθεια στη γνησιότητα του χαρακτήρα ενός άνδρα τον κάνει να αποξενώνεται και να αναζητά συνεχώς κάτι προσωρινό.

Υ. Γ.: Βέβαια, αυτή είναι η μία οπτική των πραγμάτων. Το νόμισμα έχει δύο πλευρές και για να διαπιστώσουμε τη γνησιότητά του πρέπει να εξετάσουμε και τις δύο.

Τι μπορεί να πληγώσει πραγματικά έναν άντρα;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top