Κοινωνικά

Επικοινωνία: Μια έννοια άγνωστη

Είναι πάλι Σάββατο βράδυ κι ετοιμάζεσαι, για μια ακόμη φορά, να βγεις έξω με μια από τις καινούργιες παρέες που σου προσέφερε η φοιτητική σου ζωή, στο γνώριμο στέκι σας, κάπου χωμένο στα στενά του κέντρου της Αθήνας. Κι όπως ετοιμάζεσαι, κάνουν την εμφάνισή τους στο μυαλό σου διάφορες σκέψεις που αντικρούουν την ευχάριστη διάθεση κάποιου, ο οποίος επρόκειτο σε λίγη ώρα να βγει έξω για να διασκεδάσει. Ποια είναι αυτά τα άτομα; Πιστεύεις ότι τα γνωρίζεις πραγματικά;

Κάθεστε, λοιπόν, σε ένα άβολο τραπέζι, σε ένα χώρο που παίζει μια βολικά δυνατή μουσική, ίσα ίσα ικανή να καλύψει τον ήχο της συζήτησης. Αυτό, φυσικά, δε φαίνεται να ενοχλεί κανέναν ιδιαίτερα. Ποιος ηλίθιος βγαίνει έξω, άλλωστε, με μια παρέα συνομήλικων για να κουβεντιάσει; Και η ώρα περνάει και τα check in κι οι selfies δίνουν και παίρνουν. Ξέρεις από πριν ότι, αργά ή γρήγορα, κάποιος θα κάνει τη γνωστή σε όλους μας ερώτηση:

quote-open

 

«Τι θα γράψουμε στο check in;» σα να λέμε πιο ξεκάθαρα: «Πώς θα δείξουμε σε όλους ότι περνάμε καλά;»quote-close

 

Κι ας μην περνάει κανείς μας καλά. Αργότερα, έρχεται η στιγμή που θα αρχίσουμε να σχολιάζουμε κάποιον ή κάτι μπας και νιώσουμε οι ίδιοι λίγο καλύτερα με τους εαυτούς μας. Όσο περισσότερα αρνητικά βρεις σε κάποιον και τα σχολιάσεις με τους άλλους, τόσο περισσότερο αναβαθμίζεσαι εσύ κοινωνικά, δεν το ήξερες;

Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσει κάποιος να ζητήσει τον κωδικό του WiFi του μαγαζιού, άλλωστε όλα έχουν πλέον πρόσβαση στο ίντερνετ για τους πελάτες τους. Λες κι η εξυπηρέτηση περιλαμβάνει και μια μυστική συμφωνία με τον πελάτη για να τον γλιτώνουν από την υποχρέωση να συζητήσει με την παρέα του, πιάνοντας στο χέρι του το κινητό του. Τελειώνει η μπαταρία, μπορούμε επιτέλους να φύγουμε.

Στο δρόμο για το σπίτι συλλογίζεσαι και τελικά συνειδητοποιείς ότι δε γνωρίζεις τίποτα για εκείνα τα άτομα με τα οποία μόλις πέρασες άλλο ένα «ξέφρενο» Σαββατόβραδο. Δεν έχεις ιδέα για το τι σκέφτονται, για τις στόχους και τα όνειρά τους, για τις ιδεές και τα πιστεύω τους. Δεν ξέρεις ποια γεγονότα τους σημάδεψαν και τους έκαναν αυτό που είναι, ούτε ποια είναι η αγαπημένη τους ταινία και γιατί.

Αν πιστεύεις, λοιπόν, ότι η οθόνη του κινητού σου έχει περισσότερο ενδιαφέρον από τα άτομα που στέκονται δίπλα σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις παρέα. Αν πάλι όχι, ίσως ήρθε η ώρα να το αφήσεις στην άκρη και κάνεις μια πραγματική προσπάθεια να επικοινωνήσεις μαζί τους. Και πού ξέρεις; Ίσως και να ταιριάζεις μαζί τους πολύ περισσότερο απ’ ότι φανταζόσουν.

Επικοινωνία: Μια έννοια άγνωστη
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top