Λάιφσταϊλ

Γιατί να επισκέπτεσαι τους γονείς σου πιο συχνά

Όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να περνάω χρόνο με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Κια φυσικά μέσα σε αυτούς είναι και οι γονείς μου. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε πουθενά και να κάνουμε τρομερά πράγματα. Μερικές μέρες μόνο χρειάζονται για να τους προσφέρεις αγάπη και ζεστασιά, αλλά και να σου προσφέρουν τα πάντα.

Δεν ξέρω αν το νιώθετε και εσείς, αλλά όταν πάω στο πατρικό μου, νιώθω τουλάχιστον βασίλισσα. Εκεί που πριν φύγω από το σπίτι, ήμουν η τεμπέλα που δεν στρώνει το κρεβάτι της, τώρα ξαφνικά έγινα το παιδάκι τους ξανά και μου φέρονται λες και είμαι 5 χρόνων. Ομολογώ πως δεν με ενοχλεί ούτε στο ελάχιστο να μου φέρονται έτσι γιατί απλά πάω εκεί και απολαμβάνω διακοπές και ξεκούραση, έστω και για μερικές μέρες μόνο.

Πέρα όμως τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων που απολαμβάνω, είναι και αυτή η γλυκιά τρέλα που πιάνει τη μάνα μου να μαγειρέψει, να κάνει γλυκά, να διαλέξει τι θα μου δώσει μαζί. Κάνει τα πάντα για να μην μου λείψει τίποτα. Εκείνη είναι που θα με πάρει την πιο ζεστή αγκαλιά, εκείνη την αγκαλιά ρε φίλε που νιώθεις πραγματικά την αγάπη της να διαπερνά το σώμα σου. Δεν ξέρω πως γίνεται αλλά είναι μοναδικό, να πιάνω το μονίμως απαλό δέρμα της, να μυρίζω το άρωμα μανούλας που έχει χωρίς να βάζει καν άρωμα και να ξεχνάω τα πάντα. όταν μου λέει πως όλα θα πάνε καλά στις δύσκολες μέρες μου.

Από την άλλη πλευρά, είναι και αυτή η ήρεμη δύναμη του σπιτιού, ο μπαμπάς! Ο μπαμπάς έχει συγκεκριμένη θέση στο σπίτι και συνήθως είναι η πολυθρόνα στο σαλόνι. Συνήθως δεν λέει πολλά και απλά θέλει να σε ακούει να του λες τα νέα σου. Σε ρωτάει διάφορα για το πως πάει η σχολή, η δουλειά, αν έχεις λεφτά και γενικά αν χρειάζεσαι κάτι. Είναι η περηφάνια που νιώθει για σένα, όταν του λες πως όλα είναι υπό έλεγχο και πως τα πράγματα στη ζωή σου πάνε καλά. Παράλληλα, θα στεναχωρηθούν και οι δύο, όταν κάτι σε στεναχωρεί.

Οι καλύτερες μέρες τους είναι αυτές που είσαι δίπλα τους. Όση δουλειά και να έχεις, όσο χρόνο και να μην έχεις, ανέβα στο λεωφορείο ή στο αμάξι ή σε οτιδήποτε μπορεί να σε πάει εκεί και προσέφερέ τους αυτές τις μοναδικές στιγμές. Ακόμα και αν είναι για μια δυο μέρες μόνο. Κάντους χαρούμενους, απλά με την παρουσία σου. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη χαρά αυτών των δυο ανθρώπων, όταν μετά από καιρό με βλέπουν, αλλά είμαι σίγουρη πως είναι τεράστια.

Είναι τρομερό πως με την παρουσία σου και μόνο μπορείς να κάνει δυο ανθρώπους τόσο χαρούμενους. Δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος πάνω στη γη που να νιώθει αυτό που νιώθουν εκείνοι για σένα μόλις σε βλέπουν. Απλά είναι μαγικό. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να τους κάνεις είναι η απουσία σου. Να τους εκτιμάς που είναι στη ζωή σου, να τους αγαπάς και να τους επισκέπτεσαι.

Γιατί να επισκέπτεσαι τους γονείς σου πιο συχνά
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top