Γρήγορο Φαγητό

Γρήγορο Φαγητό | Μπαμπάδες

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
150 Γραμμάρια ΜΑΓΙΑ
1800 ML ΝΕΡΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ)
25 ΤΕΜ ΑΥΓΑ
500 Γραμμλαρια ΒΟΥΤΥΡΟ
ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
3 κιλά ΑΛΕΥΡΙ ΔΥΝΑΤΟ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Λιώνουμε τη μαγιά σε 500 γρ χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μία μαλακή ζύμη και προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Καλό ζύμωμα. Το μίγμα να είναι πολύ μαλακό και ελαστικό και στο χτύπημα να ξεκολλάει από τα πλαϊνά του μίξερ. Γεμίζουμε τα φορμάκια στο 1/3 και βάζουμε στη στόφα.
Ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά (για μπαμπαδάκια) και 35-40 λεπτά για τους (μπαμπάδες). Ξεφουρνίζουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε από πάνω την κρούστα για να ρουφήξουν το σιρόπι. Τους βουτάμε σε 25°άρι σιρόπι που σιγοβράζει και τους βάζουμε σε σχάρα να στραγγίσουν.

ΥΛΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΟΥ
5 Κιλά ΖΑΧΑΡΗ
4 Λίτρα ΝΕΡΟ

Τους ψεκάζουμε με κονιάκ όσο είναι ζεστοί και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Τα μικρά μπαμπαδάκια τα βουτάμε στο ζελέ και τα γαρνίρουμε από πάνω με σαντιγί και με φιλέ αμύγδαλο. Τους μπαμπάδες τους βουτάμε στο ζελέ, τους κόβουμε στην μέση και τους γεμίζουμε με σαντιγί.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Νερό μπορεί να πάρει παραπάνω. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μαγιά σε σκόνη βάζουμε 50 γρ. Η αναλογία μαγιάς νωπής και μαγιάς σε σκόνη είναι 3 προς 1.

Γρήγορο Φαγητό | Μπαμπάδες
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top