Κοινωνικά

Η Pink μεγαλώνει την κόρη της χωρίς ταυτότητα φύλου

Η τραγουδίστρια Pink έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας της να αμφισβητεί τις κοινωνικές νόρμες, τα πρότυπα που προβάλλει η κοινωνία και τον προσδιορισμό του φύλου. Με βάση αυτά τα πιστεύω, αποφάσισε να αναθρέψει και την κόρη της. Για την ακρίβεια την μεγαλώνει ως άφυλη, τονίζοντας πως επιθυμεί η εξάχρονη κόρη της να αποφασίσει ελεύθερα, χωρίς να επηρεάζεται από τις προσταγές της κοινωνίας σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει μια γυναίκα.

«Είμαστε ένα σπίτι χωρίς ταμπέλες», επισημαίνει. «Την προηγούμενη βδομάδα η Willow μου είπε πως θέλει να παντρευτεί μία Αφρικανή γυναίκα». Η απάντηση της τραγουδίστριας ήταν «Τέλεια, μπορείς να μου μάθεις να μαγειρεύω αφρικανικό φαγητό;»

Χορηγούμενο

Trulli

Η Pink εν ολίγοις, θέλει να μεγαλώσει ένα παιδί χωρίς κανένας να της υπαγορεύει πώς πρέπει αυτό να συμπεριφέρεται. Δεν θέλει να του επιβάλλει επιλογές και στάσεις ζωής ρυθμιζόμενες από την κοινωνία. Ένας άνθρωπος που έχει ελεύθερες επιλογές, σίγουρα θα είναι περισσότερο ευτυχισμένος από έναν καταπιεσμένο.

Χορηγούμενο

Trulli

Η Pink προσπαθεί να μεταδώσει στην κόρη της την αξία της αποδοχής αυτού που είμαστε. Όταν η μικρή Willow της είπε πως είναι το πιο άσχημο κορίτσι που ήξερε, επειδή μοιάζει σαν αγόρι με μακριά μαλλιά, η Pink ετοίμασε μια PowerPoint παρουσίαση, γεμάτη από εικόνες διάσημων τραγουδιστών, οι οποίοι είναι γνωστοί για την ανδρογενή εμφάνιση τους. Της εξήγησε πως δεν αλλάζουμε για να γίνουμε πιο αρεστοί στους άλλους, αλλά «we take the gravel and the shell and we make a pearl». Υπάρχουν διαφορετικά είδη ομορφιάς και οφείλουμε να μην τα παραμερίζουμε, ούτε να τα αποκρύπτουμε, αντιθέτως να τα επαινούμε.

Παίρνοντας ως παράδειγμα τον ίδιο της τον εαυτό, που την κορόιδευαν μικρή επειδή έμοιαζε με αγόρι, αποδεικνύει στην κόρη της πως δεν αλλάζεις αυτό που είσαι, αλλά εμπνέεις. Η Pink για να κάνει ακόμα πιο αισθητά τα πιστεύω της, εγκωμίασε ένα νηπιαγωγείο, καθώς έξω από την πόρτα της τουαλέτας η πινακίδα έγραφε «Gender Neutral- anybody» και είχε μια ζωγραφιά από διαφορετικά σχήματα σωμάτων.

Η Pink μεγαλώνει την κόρη της χωρίς ταυτότητα φύλου
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top