Ιστορίες του πρώτου βαγονιού

Ιστορίες του πρώτου βαγονιού #241: «Ο Μπολσεβίκος»

Στο πρώτο βαγόνι πρέπει να είσαι τυχερός αν δεν πετύχεις έναν θεατρίνο κράχτη στην πρωινή σου διαδρομή. Σήμερα, συνάντησα έναν μεσήλικα αδύνατο με κίτρινο σκούφο και διαπεραστική φωνή. Με κίνδυνο να παραλλάξω τα σκατά του, μεταφέρω το μονόλογο του:

«Οι Ρώσοι δεν είναι ούτε Αμερικάνοι, ούτε Έλληνες, Βρετανοί είναι. Μην κοιτάς το θρήσκευμα. Δεν υπάρχουν θρησκείες. Αυτό που έχει σημασία – και σε αυτή την ζωή και στην άλλη – είναι η ειρήνη. Δεν υπάρχει Θεός. Όταν αρρωσταίνεις, δεν φταίει θεός, αλλά η υγεία του ανθρώπου. Παλεύουν οι χώρες αιώνες με τη μαφία, αλλά μαφία κι αστυνομία πάνε μαζί. Βάζουν όλοι τραγιάσκια για να το παίξουν κομμουνιστές, αλλά δεν είναι κομμουνιστές, μαφία είναι.»

Χορηγούμενο

Trulli

Εκείνη την ώρα μπαίνει μία επαίτης. Σηκώνεται έξαλλος και την κράζει: «Πόρνες του χρήματος είστε, έτοιμοι όλοι ν΄αυτοκτονήσουν για το χρήμα. Η Ευρώπη έγινε ευρωπαϊκό πριγκιπάτο».

Η κοπέλα κατεβαίνει βιαστικά από το βαγόνι. Εν τω μεταξύ το πρώτο βαγόνι άρχισε να γεμίσει. Με μία τρομαχτική ηρεμία – μου θύμισε την Σιωπή των Αμνών – επιστρέφει στη θέση του. Κανένας δεν είχε τολμήσει να κάτσει. Συνεχίζει:

«Όταν είχαν χρέος στη Γαλλία, ο Ναπολέων διέταξε να διεγραφούν τα χρέη. Το βράδυ είχε η χώρα χρήμα. Οι δικοί μας δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Αμερικανοί Μπολσεβίκοι είναι. Δεν τους μισώ τους Αμερικανούς, τους λευκούς Έλληνες μισώ. Σε μία μέρα θα τους κάψω όλους. Όσοι δε μου έδωσαν χρήματα σήμερα θα γίνουν μικρότεροι από κόκκους άμμου. (Καγχάζει) Είμαι με την CIA εγώ, είμαι Αλκάιντα. Οι Έλληνες ορθόδοξοι είναι νεκρόφιλοι. Εγώ δεν είμαι ο Θεός όπως λένε, είμαι καθ΄εικόνα και καθ΄ομοιώσιν του Θεού, είμαι δούλος του Κυρίου. Καημένοι Έλληνες. Όλος ο κόσμος θα γλεντάει κι εσείς θα γίνετε φιλόσοφοι.»

Μπήκαμε σε τούνελ. Σιωπή. Σε πλήρη ηρεμία ζητάει 20 cents για να πάρει τσιγάρα. Θέλω να τον κάνω βιβλίο, αλλά δε θα το διάβαζα.

Ιστορίες του πρώτου βαγονιού #241: «Ο Μπολσεβίκος»
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top