Λάιφσταϊλ

Όλοι οι πρωτοετείς έχουν αμφιβολίες για τη σχολή τους

Πλησιάζει αυτή η δύσκολη ώρα της εξεταστικής. Η στιγμή που κοιτάζεις τη στήλη με τα συγγράμματα και σε κοιτάζουν κι αυτά! Δεκάδες σκέψεις περνούν από το μυαλό μου, από το μυαλό σου, από το μυαλό μας. Σε πρώτη φάση λες πως δεν έγινε και κάτι, είναι απλά η πρώτη εξεταστική. Πρέπει να προσαρμοστείς. Αλλά μπορεί να γίνει και χειρότερο. Γιατί απλά σκέφτεσαι πως μάλλον η σχολή σου δε σε ενδιαφέρει και πολύ. Θεωρείς τα πάντα άχρηστη πληροφορία και αρχίζεις να αμφιβάλλεις για την επιλογή σου.

#1 «Γιατί να το διαβάσω αυτό;»
Και εδώ πάρε ως παράδειγμα σχολές που έχουν μάθημα κοινωνιολογίας. Το θεωρείς παράδοξο, καθώς κοινωνιολογία δεν διάβαζες ούτε στο σχολείο. Κι όμως, αυτό το μάθημα είναι ο κόσμος γύρω σου. Πάρ’ το αλλιώς!

Χορηγούμενο

Trulli

#2 «Σε πέντε χρόνια θα είμαι άνεργος/η»
Εντάξει, έτσι λες. Ισχυρίζεσαι πως αυτό που διάλεξες, δεν έχει κανένα μέλλον. Chill. Στην εποχή που ζούμε, μια δυσκολία υπάρχει παντού. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα αξιοποιήσεις κάπου το αντικείμενό σου. Ή έστω πως δεν θα προσπαθήσεις!

Χορηγούμενο

Trulli

#3 «Τώρα εγώ το ήθελα σίγουρα αυτό;»
Παίζει να είχες τρελό κόλλημα για να περάσεις στη σχολή που επιτέλους βρίσκεσαι. Ωστόσο, τα δεδομένα ανατρέπονται σιγά σιγά μέσα σου. Αναρωτιέσαι αν όντως το ήθελες, αν σου ταιριάζει και άλλα τέτοια. Μην τρελαίνεσαι, απλώς είδες τον όγκο του διαβάσματος που έχεις και αγχώθηκες.

#4 «Στη Θήβα πιο γρήγορα έφτανα»
Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται σου φταίει μέχρι και η τοποθεσία που βρίσκεται η σχολή. Φυσικά και συμπαρίσταμαι παιδιά σε όλους εσάς που πάτε Ζωγράφου, Αιγάλεω και Πειραιά, αλλά ας μην επηρεαζόμαστε από αυτό. Η σχολή επιλέχθηκε για το αντικείμενό της, όχι για την περιοχή.

#5 «Όλα του γάμου δύσκολα»
Κι όχι μόνο του γάμου παιδιά, αλλά και της σχολής, γιατί μεταξύ μας, δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ τρομάζω με όλα αυτά που έχω να διαβάσω.

Εξεταστική είναι αυτή φίλοι μου. Μόλις ξεκουμπιστεί (φύγει θέλω να πω), όλα θα είναι πρίμα. Άλλωστε με λίγο κέφι, πίστη και καλή διάθεση όλα ομορφαίνουν. Ακόμη και η εξεταστική.
Θυμήσου τι ήταν αυτό που σε έσπρωξε στην επιλογή της σχολής. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Έτσι λένε.

Όλοι οι πρωτοετείς έχουν αμφιβολίες για τη σχολή τους
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top