Ταξίδια

Πώς καταφέρνω να κάνω ταξίδια τουλάχιστον 4 φορές τον χρόνο

Σε μερικούς αρέσουν τα ταξίδια και σε μερικούς δεν αρέσουν. Εγώ πάντως ανήκω σε αυτούς που τρελαίνονται για ταξίδια, γι’αυτό φροντίζω τουλάχιστον 4 φορές τον χρόνο να πηγαίνω. Όχι δεν είμαι γόνος εφοπλιστών ούτε έχω κερδίσει πρόσφατα το τζόκερ, μια απλή φοιτήτρια που δεν βάζει κώλο κάτω είμαι. Σε όλους εσάς που πιστεύετε πως τα ταξίδια είναι για αυτούς που έχουν λεφτά, έχω να πω πως εγώ τα καταφέρνω μια χαρά. Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο.

1/ Όχι σπατάλες

Το να μην ξοδεύεις πολλά είναι τρόπος ζωής. Δεν θα σου αλλάξω τρόπο ζωής λοιπόν μέσα από μια παράγραφο, αλλά θέλω να σου πω μόνο το εξής: minimal is the new sexy! Το 80% των καθημερινών μας εξόδων είναι περιττά και υπάρχουν άλλες πιο οικονομικές εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, ένας καφές στο χέρι είναι σίγουρα πιο οικονομικός από το να κάτσεις κάπου. Οι μπύρες με παρέα στο σπίτι ή βόλτα κάπου στην παραλιακή είναι σίγουρα πιο οικονομικά από το να πληρώσεις είσοδο σε ένα κλαμπ. Πριν το απορρίψεις σκέψου το.

2/ Σημασία έχει ο προορισμός και όχι το πώς θα πας

Το θέμα είναι να πας. Δεν είναι ανάγκη να πας με την πιο ακριβή αεροπορική που θα βρεις. Δόξα τω Θεώ έχουμε low cost εταιρίες, οι οποίες μπορεί να μην σου δίνουν γεύμα στο αεροπλάνο, αλλά μην είμαστε αχάριστοι βρε παιδιά, ταξίδι θα πας για να δεις νέα μέρη και όχι για να δεις νέα αεροπλάνα. Οκ, δεν αντιλέγω πως άλλη είναι η εμπειρία με μια κανονική εταιρία, αλλά αν η τσέπη σου δεν το αντέχει, τότε πας με την Low cost και λες και ευχαριστώ. Θα πιαστεί λίγο ο πωπούλης σου, αλλά χαλάλι.

3/ Είμαι stand by

Όταν βαριέμαι, ψάχνω για εισιτήρια. Κάθε εβδομάδα μπαίνω στους σελιδοδείκτες μου και ψάχνω για τον επόμενο προορισμό μου. Παραμονεύω συνεχώς και μόλις βγάλει τη προσφορά ξεπετιέμαι από το πουθενά και την αρπάζω! Δεν μπορώ να το ελέγξω, πλέον είναι τόσο εύκολο να πηγαίνεις από τη μια χώρα στην άλλη που απλά δεν μπορώ να με φανταστώ να μην πηγαίνω κάπου. Βάζω το χάρτη μου και απλά ψάχνω τις πόλεις. Η γεωγραφία δεν ήταν ποτέ το αγαπημένο μου μάθημα, αλλά στα 21 μου ομολογώ πως ο χάρτης είναι το αγαπημένο μου αντικείμενο στο σπίτι.

4/ Δεν θέλει σκέψη

Όσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο περνάει ο χρόνος και είμαι κολλημένη στην ίδια πόλη! Ούτε θα το συζητήσω ούτε θα κάτσω να το φιλοσοφήσω. Θέλω να πάω και θα πάω. Προς έκπληξη πολλών να ξέρετε πως το μέγιστο budget για κάθε μου ταξίδι είναι 150-170 ευρώ (εισιτήρια-ξενοδοχείο-φαγητό-όλα) δηλαδή πηγαίνω και έρχομαι με 200 ευρώ, από τα οποία τα 30-50 τα φέρνω πίσω (τα έχω για καβάτζα για παν ενδεχόμενο).

5/ Να νιώθεις καλά με εσένα

Δεν ξέρω αν το έχουν και άλλοι αυτό αλλά όταν δεν νιώθω καλά με τον εαυτό μου, με την ένοια πως πιστεύω πως δεν το «αξίζω» δεν περνάω το ίδιο καλά. Για το λόγο αυτό βάζω τα δυνατά μου να είμαι ικανοποιημένη με τις υποχρεώσεις μου και με όλες μου τις δουλειές για να κλείσω ταξίδι.

Δουλεύω λοιπόν σκληρά και επιβραβεύω τον εαυτό μου ένα ταξίδι (και φαγητό). Για παράδειγμα, στην εξεταστική θα λιώσω στο διάβασμα για να μπορώ να πάω μετά ταξίδι. Αυτό είναι για μένα το motivation μου για την εξεταστική. Αν δεν έχω να περιμένω ταξίδι είναι βέβαιη η αποτυχία μου!

Last but not least, μην φοβάσαι! Μην φοβάσαι να αφήσεις τη καθημερινότητά σου και τη ρουτίνα σου για να δεις διαφορετικά πράγματα. Πάρε την απόφαση και απλά φύγε με ή χωρίς παρέα!

Bon voyage!!!

Πώς καταφέρνω να κάνω ταξίδια τουλάχιστον 4 φορές τον χρόνο
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top