Κοινωνικά

Τα μαθήματα ζωής που θα πάρεις από την πρώτη σου δουλειά

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά και από αυτή την πρώτη φορά, οποιαδήποτε και αν είναι, αντλείς περισσότερα από όσα πιστεύεις. Αποκτάς εμπειρίες και λαμβάνεις σημαντικά μαθήματα ζωής. Κάποια στιγμή λοιπόν όλοι δουλέψαμε ή θα δουλέψουμε για πρώτη φορά. Πρόκειται για μία εμπειρία που σου διδάσκει πολλά, σε ωριμάζει και σου μαθαίνει τα μυστικά της ζωής.

1/ Μαθαίνεις λοιπόν να διαχειρίζεσαι την αγανάκτηση και τα νεύρα που έχεις, είτε επειδή ξύπνησες στραβά, είτε επειδή σου είπε κάτι το αφεντικό σου, που δεν σου άρεσε. Πρέπει να είσαι εγκρατής και ευγενικός απέναντι στους πελάτες, να μην φανεί η δυσαρέσκεια προς τα έξω, όσο δύσκολο και αν είναι.

Χορηγούμενο

Trulli

2/ Αποκτάς την ικανότητα να παραμένεις ψύχραιμος απέναντι σε κρίσεις που θα προκύψουν. Μαθαίνεις δηλαδή να διαχειρίζεσαι το άγχος σου και να λειτουργείς λογικά. Δεν σε καταβάλλει ο πανικός. Τα πάντα μπορούν να διαχειρισθούν με την κατάλληλη ψυχολογία, ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζεται και η ευρηματικότητα σου, τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις μια απροειδοποίητη κατάσταση.

Χορηγούμενο

Trulli

3/ Τρίτο μάθημα που σου προσφέρει η πρώτη σου δουλειά είναι η διαλλακτικότητα. Αλληλεπιδράς με πολλούς, διαφορετικούς ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς είναι συμπαθητικοί, οξύθυμοι, γλυκομίλητοι και άλλοι πικρόχολοι. Καταφέρνεις να συνεργάζεσαι με όλους αυτούς, ακόμα και αν δεν θέλεις. Πλάθεις τον εαυτό σου μέσα από τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σου.

4/ Τέταρτο και πολύ σημαντικό είναι ότι γίνεσαι υπεύθυνος. Όχι μόνο απέναντι στις υποχρεώσεις που έχεις, αλλά υπεύθυνος του εαυτού σου, των πράξεων σου, των λόγων σου. Κάτι πάρα πολύ απαραίτητο, ειδικά όταν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους και κυρίως παιδιά.

5/ Τελευταίο μάθημα ακολουθεί αυτό του ψυχολόγου. Μετατρέπεσαι σε ψυχολόγο, καθώς μέσα από τους χαρακτήρες, με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή μαθαίνεις να ζυγίζεις καταστάσεις, καθώς και τους ανθρώπους μέσα από αυτές. Έτσι λοιπόν συμπεριφέρεσαι και δρας αναλόγως.

Πρόκειται λοιπόν για μαθήματα που αργά ή γρήγορα όλοι αποκτούμε κάποια στιγμή και μέσα από αυτά γινόμαστε καλύτεροι και δυνατότεροι.

Τα μαθήματα ζωής που θα πάρεις από την πρώτη σου δουλειά
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top