Κοινωνικά

Μήπως έχουμε πολλές απαιτήσεις για την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας;

Οι γυναίκες ανήκουν σε μία κοινωνική ομάδα που συνεχώς δέχονται πιέσεις να έχουν ποθητή εξωτερική εμφάνιση. Η προσπάθεια των γυναικών να είναι ποθητές με πολλούς και διάφορους τρόπους είναι κοπιαστική, αγχωτική και έντονη. Δεν είναι της παρούσης να αναφερθώ στα κοινωνικά πρότυπα, το κοινωνικό άγχος και την αποστέρηση της προσωπικότητας που μπορεί αυτό να επιφέρει, αλλά θα ήθελα να σταθώ σε ένα οξύμωρο γεγονός το οποίο συμβαίνει και είναι μία πραγματικότητα.

Οι άνδρες κυρίως, εντυπωσιάζονται από μία προκλητικά ντυμένη και βαμμένη γυναίκα, τη χρειάζονται ως ένα μέσο για να εκτονώσουν τη σεξουαλικότητά τους. Για σοβαρό δεσμό όμως, δε θα επιθυμήσουν ποτέ μία γυναίκα που είναι προκλητική. Θέλουν η σύντροφος και η μάνα των παιδιών τους να μην προκαλεί και να είναι σεμνή. Είναι οξύμωρο, οι γυναίκες αλλάζουν από πιο θηλυπρεπείς και σεξουαλικές και στο τέλος ο ίδιος ο άνδρας που γοήτευσαν, να θέλει για σοβαρό δεσμό μία γυναίκα σαν εκείνες που ήταν πριν αλλάξουν!

Δεν είναι ότι μόνο εγώ αλλάζω, αλλά αλλάζει και αυτό που επιθυμεί ο άλλος από εμένα. Ναι, η γυναίκα μπορεί να βαφτεί, να ντυθεί, να γίνει πιο ποθητή, αλλά για λίγο χρονικό διάστημα, όσο διαρκεί ο διακαής πόθος και η έντονη σεξουαλικότητα. Για σοβαρή σχέση, ο σύντροφος θα απαιτήσει να είσαι σοβαρά ντυμένη και να μην προκαλείς. Και αργότερα αν γίνεις και μητέρα, πρέπει να είσαι ένα τοτέμ στο οποίο εκείνος θα προστρέχει με σεβασμό!

Θεωρώ πως ο κάθε άνθρωπος οφείλει να αντιληφθεί τη μοναδικότητά του, η οποία δε χρειάζεται να ευθυγραμμίζεται απόλυτα με κανένα πρότυπο ομορφιάς ή ενός παρηκμασμένου lifestyle. Ο πλούσιος εσωτερικός κόσμος μπορεί να κάνει τον οποιονδήποτε άνθρωπο να φαντάζει ως τον ωραιότερο του κόσμου!

Μήπως έχουμε πολλές απαιτήσεις για την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top