#Tech

‘Οσο περισσότερο σχολιάζεις Online, τόσο πιο χαζά γίνονται τα σχόλιά σου

Η επιστήμη μίλησε.

Το ξέρω και σας καταλαβαίνω. Μερικές φορές ένα σχόλιο που βλέπετε online, μπορεί να είναι τόσο ηλίθιο, τόσο απλά τέρμα λάθος, που δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να μην απαντήσετε στον βλάκα που το έγραψε. Όσο δελεαστικό και αν είναι το να απαντάτε σε τέτοιου είδους σχόλια και βλάκες, η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να το κάνετε και συνέχεια. Μερικές φορές συγκρατηθείτε, πείτε ένα «τι π@#αρας είναι αυτός» και συνεχίστε την ζωή σας. Το να περνάς αρκετή ώρα χωμένος σε διαδικτυακές διαφωνίες και καβγάδες στα social media δεν θα σε κάνει να σκέφτεσαι καθαρότερα ούτε τον πεζό, στην προκειμένη περίπτωση, λόγο σου θα κάνει πιο εκλεπτισμένο.

Για την ακρίβεια, όση περισσότερη ώρα ξοδεύεις πληκτρολογώντας σαν μανιακός σχόλια στο διαδίκτυο, τόσο πιο χαζά και ελλειπτικά σε συνοχή γίνονται αυτά που γράφεις, σύμφωνα με μια νέα έρευνα μελετητών από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Ερευνώντας πάνω από 40 εκατομμύρια σχόλια στο κοινωνικό δίκτυο «Reddit», οι μελετητές βρήκαν πως οι χρήστες που ξόδευαν περισσότερο από μια ώρα σχολιάζοντας, είχαν την τάση να γράφουν συντομότερα και λιγότερο «εκλεπτισμένα» σχόλια που έπαιρναν τόσο λιγότερα upvotes, όσο και απαντήσεις.

tuj

«Όσο η κατά αυτού του τρόπου χρήση των social media αυξάνεται, τόσο ο λόγος σου γίνεται στοιχειώδης και λιγότερο πολύπλοκος», δήλωσε σε μια ανακοίνωση ο Emilio Ferrera, καθηγητής Πληροφορικής και συν-συγγραφέας της μελέτης. «Το περιεχόμενο [του σχολίου σου] γίνεται λιγότερο ενδιαφέρον κάτα κάποιον τρόπο». Η έρευνα του Πανειστημίου της Νότιας Καλιφόρνια εστίασε αποκλειστικά στο Reddit, αλλά o Ferrara δήλωσε πως ελπίζει οι μελλοντικές μελέτες να εξετάσουν κι άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Τwitter, για να δουν αν τα ελλειπτικά σε συνοχή και νόημα σχόλια συνδέονται, επίσης, με την κούραση και την ανιαρότητα.

Οι ερευνητές, βέβαια, μελέτησαν μόνο την έκταση, την γραμματική ορθότητα και πολυπλοκότητα των σχολίων των χρηστών, όποτε δεν ήταν σε θέση να πουν με ακρίβεια αν όντως τα σχόλια γίνοταν όλο και χειρότερα με τον χρόνο που περνούσε ο κάθε χρήστης σχολιάζοντας. Αυτό σημαίνει πως ακόμα δεν ξέρουμε αν το να ποστάρεις στο Reddit μέχρι τις 3 τα ξημερώματα θα σε κάνει όντως να γράφεις αυτού του είδους τις βλακείες που κάνουν τους μισούς απο αυτούς που είναι online να σε βρίζουν και τους άλλους μισούς να σε τρολλάρουν. Ο Ferrara, ώστοσο, δήλωσε πως «σίγουρα είναι κάτι που θα εξεταστεί σε μελλοντικές μελέτες».

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν προηγούμενες έρευνες που δείχνουν πως η για υπερβολικά πολύ ώρα ενασχόληση με μια και μόνο δραστηριότητα κάνει τους ανθρώπους να γίνονται όλο και χειρότεροι σε αυτήν. Από την στιγμή που οι άνθρωποι μπορούν να επεξεργαστούν μια συγκεκριμένη ποσότητα πληροφοριών σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, το να ζητάς από το μυαλό σου να δουλέυει με τέρμα τα γκάζια για υπερβολικά πολύ χρόνο μπορεί να σε κάνει να το κάψεις. Γι΄αυτό αράξτε και λίγο γιατί θα το κάψετε, με λίγα λόγια.

‘Οσο περισσότερο σχολιάζεις Online, τόσο πιο χαζά γίνονται τα σχόλιά σου
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top