Κινηματογράφος

Επτά ταινίες κινουμένων σχεδίων με τις οποίες μεγαλώσαμε

Μπορεί ο Μίκυ Μάους να έπαιζε στην τηλεόραση μας όλα τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, αλλά ας μη ξεχνάμε τις αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Εγώ το παραδέχομαι πολλές φορές τις βλέπω σε επανάληψη.

#1 Ο Βασιλιάς των Λιονταριών
Αν και ο θάνατος του Μουφάσα ήταν από τις πιο στενάχωρες παιδικές μας αναμνήσεις, η ιστορία του Σίμπα είναι ίσως η αγαπημένη όλων των παιδιών. Η σοφία του Γέρο- Ραφίκι μένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους πολυαγαπημένους Τιμόν και Πούμπα.

lionking3d_hakunamatata_hd

#2 Η Παναγία των Παρισίων
Η Παναγία των Παρισίων είναι από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί τόσο για παιδιά όσο και για μεγάλους. Ανταγωνίζεται άνετα σύγχρονες ταινίες, για να μην πω πως τις ξεπερνά σε μαθήματα αγάπης, ανθρωπιάς και σεβασμού. Ο Φρόλο αντιπροσωπεύει την κακή όψη της εξουσίας που κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτό που θέλει. Από την άλλη πλευρά, ο Κουασιμόδος αποδεικνύει την αδικία, αλλά και την αγάπη που υπάρχει γύρω μας.

bossu-de-notre-dame-1996-08-g

#3 Ποκαχόντας
Στην πραγματικότητα δεν είναι απλώς ένα παραμύθι, αλλά μια αληθινή ερωτική ιστορία ανάμεσα σε μια ερυθρόδερμη κι έναν Άγγλο, που καταφτάνει στην Αμερική μαζί με πολλούς άλλους πολεμιστές, για να ιδρύσουν την ‘Νέα Αγγλία’. Εμείς είδαμε μια πραγματική ιστορία αγάπης και για όσους δεν έχετε δει την Ποκαχόντας 2, με τη μεταμόρφωση της Ποκαχόντας σε κυρία της καλής κοινωνίας, σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

f33162-pokaxontas-pocahontas-1995_original

#4 Μπαμπούλας Α.Ε.
Θα χαλαρώσω το κλίμα με την πολυαγαπημένη Μπου και την ταινία που έγινε ο εφιάλτης των γονιών, αφού επιτέλους τα παιδιά κατάλαβαν πως οι μπαμπούλες μόνο τρομαχτικοί δεν είναι. Δεν μπορούσαν να μας απειλήσουν πια για να φάμε όλο μας το φαγητό. Χαιρόμασταν που μας έλεγαν ότι “θα έρθει ο μπαμπούλας”.

maxresdefault

#5 Casper
Και μιας και είμαστε στη φάση παιδικών ταινιών που μας έκαναν να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, δεν είναι δυνατόν να μη βάλω στη λίστα τον ‘Casper το φαντασματάκι’.

casper-friendly-ghost-name-ftr

#6 Μουλάν
Επειδή, όπως έχετε διαπιστώσει, θέλω να έχουν και ηθικό δίδαγμα οι ταινίες, δεν θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα μου η ‘Μουλάν’. Γιατί σε ένα κόσμο που το θάρρος ήταν μόνο αντρικό χαρακτηριστικό, η Μουλάν απέδειξε περίτρανα το αντίθετο, μιλώντας πολύ ωραία για τη γυναικεία χειραφέτηση.

mulan-movie

#7 Ψάχνοντας το Νέμο
Κλείνοντας, θα βάλω το πιο διάσημο σύγχρονο παιδικό που μας έκλεψε τις καρδιές, ο ‘Νέμο’. Η προσπάθεια του Μάρλιν να βρει το γιο του που τον άρπαξαν δύτες, δεν θα ήταν ποτέ τόσο συναρπαστική αν δεν υπήρχε η θεότρελη Ντόρις να του κάνει παρέα.

Επτά ταινίες κινουμένων σχεδίων με τις οποίες μεγαλώσαμε
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top