Μασαbook

Περίεργα φαγητά. Θα τα δοκίμαζες;

Σήμερα το μενού έχει περίεργα φαγητά, που λίγοι από εσάς ποτέ θα δοκίμαζαν, μιας και θέλει γερό στομάχι για να τα φας. Κάνοντας μια μικρή έρευνα, κατέληξα στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι μπορούμε να φάμε τα ΠΑΝΤΑ! Κυριολεκτικά, μπορούμε να φάμε οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό υπάρχει. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, περιγράφοντας ένα ένα τα σημερινά πιάτα.

1. Πρώτο πιάτο: Sannakji

Πρόκειται για μια Κορεάτικη συνταγή, η οποία έχει ως κύριο συστατικό της το χταπόδι, το οποίο είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Το χαρακτηριστικό όμως αυτού του πιάτου είναι ότι το χταποδάκι μας είναι λίγο έως πολύ ζωντανό! Προσπαθείς δηλαδή να φας κομμάτια χταποδιού, που κάνουν κυριολεκτικά βόλτα στο πιάτο σου! Ενδιαφέρον, έτσι;

2. Δεύτερο πιάτο: Ποδαράκια από κοτόπουλο

Το συγκεκριμένο πιάτο φτιάχνεται και στην Ελλάδα σε χωριά κυρίως. Ωστόσο, είναι πολύ διαδεδομένο στις Ν. Αμερική, Ν. Αφρική καθώς και A. Ασία. Σε όσους δεν έχουν δοκιμάσει ή τους φαίνεται παράξενο θα μπορούσα να πω ότι είναι αρκετά γευστικό, μιας και τυχαίνει να έχω δοκιμάσει. Ωστόσο, μετά από κάποια στιγμή γίνονται λίγο εκνευριστικά, γιατί θα πρέπει να τα καθαρίζεις για να τα φας.

3. Τρίτο πιάτο:Fried Brain Sandwich

Πρόκειται για ένα πιάτο που σερβίρουν περισσότερο στην Αμερική και είναι τηγανητός εγκέφαλος από αγελάδα! Άκουγεται λίγο περίεργο και λίγο αηδιαστικό, όμως οι Αμερικανοί τρελαίνονται και είναι ένα όχι και τόσο οικονομικό πιάτο. Επίσης, μετά το ξέσπασμα της ασθένειας των τρελών αγελάδων, σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι παράνομο να χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο μέρος της αγελάδας αν δεν έχει ξεπεράσει τους 30 μήνες από την γέννα.

4. Τέταρτο πιάτο: Bird΄s Nest Soup

Η συγκεκριμένη σούπα προέρχεται από φωλιές πουλιών. Ναι! Από φωλιές πουλιών τις οποίες μαγειρεύουν σε σούπα. Μπορεί να σου ακουστεί παράλογο, παρόλα αυτά αυτή η σούπα είναι ένα από τα πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο μιας και ένα μπολ μπορεί να κοστίσει έως και 10.000 δολάρια! Και να ήθελα να δοκιμάσω, δεν νομίζω να έδινα 10,000 δολάρια για σούπα! Εδώ η μαμά μου ακόμα με παρακαλάει να τρώω τη κοτόσουπα και θα πληρώσω τόσα λεφτά για τη φωλιά ενός πουλιού; Συγγνώμη, αλλά αρνούμαι!

5. Πέμπτο πιάτο: Haggis

Τελικό πιάτο είναι το Haggis το οποίο είναι ιδιαίτερα γνωστό στη Σκωτία. Για το συγκεκριμένο πιάτο χρειάζεται η καρδιά, το ήπαρ, οι πνεύμονες και το στομάχι ενός προβάτου. Βάζοντας όλα τα υλικά μέσα στο στομάχι βράζουν για μερικές ώρες και έτοιμο! Ωραία, λοιπόν, φέτος το Πάσχα αντί για μαγειρίτσα προτείνω να φάμε Haggis!

Νομίζω πήραμε μια αρκετά μεγάλη δόση από φαγητά που τρώνε οι άνθρωποι πέρα από μας και Challenge Accepted!

Περίεργα φαγητά. Θα τα δοκίμαζες;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top