Σούξου -Μούξου

Πες αυτό που νιώθεις όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα

Καθώς διανύουμε περίεργες μέρες στο κομμάτι των ανθρωπίνων σχέσεων, αρκετές φορές είμαστε επιφυλακτικοί στο αν είναι ορθό να αφεθούμε και να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας. Το σίγουρο είναι ότι όταν φυλάμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις μας ή ό,τι άλλο θεωρούμε ιερό, χάνουμε αυτές τις μικρές σε χρόνο στιγμές που όμως στην ουσία είναι τεράστιες.

Κάθε φορά που έχουμε απέναντι μας τον άνθρωπο που σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα είναι ο ένας και μοναδικός, εγκλωβίζουμε τις σκέψεις μας λόγω του εγωισμού μας και εντέλει χάνουμε όλη την ουσία.

Αλήθεια, έχουμε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο δεν μοιραζόμαστε τα συναισθήματα μας; Έχουμε σκεφτεί  αν ο άνθρωπος μας θέλει να τα ακούσει;

Σίγουρα η απάντηση υπάρχει. Στο παρελθόν αποφασίσαμε να αφεθούμε, αλλά βιώσαμε την απόρριψη. Είναι ψυχοφθόρο και άδικο να ανοίγεις τις πόρτες της ψυχής σου και να μην λαμβάνεις έστω και ένα ευχαριστώ.

Μην γελιόμαστε, δεν είναι όλοι έτοιμοι ούτε να αποδεχτούν αλήθειες, αλλά ούτε και να νιώσουν αμοιβαία συναισθήματα.  Το ξέραμε όμως, ότι δεν ήταν εκείνος, το νιώσαμε και παρ’ όλα αυτά καταθέσαμε ψυχή και σώμα. Όμως και πάλι, για αυτή την κατάληξη, δεν ευθύνεται κανείς. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Από τη στιγμή όμως, που βρέθηκε στο δρόμο μας εκείνος ο άνθρωπος, ο δικός μας άνθρωπος, χωρίς την έννοια της κτήσης, τότε οφείλουμε να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας.

Αλήθεια, έχετε πότε πει «σε αγαπώ» χωρίς ίχνος εγωισμού; Έχετε πει «σε έχω ερωτευτεί» χωρίς να περιμένετε το και εγώ; Πιστέψτε με πάντως, εφόσον αναγνωρίσατε στο πρόσωπο εκείνου τον δικό σας άνθρωπο, το «και εγώ» θα γίνει «και εγώ σε αγαπάω». Έχετε νιώσει αυτό το βλέμμα εκείνου που σκορπίζετε λεκτικά και ειλικρινά την αγάπη σας; Ειλικρινά καλύτερο συναίσθημα από αυτό δεν υπάρχει.

Το παρελθόν είναι παρελθόν και αφήνουμε πίσω μας. Ο κάθε ένας άνθρωπος είναι μοναδικός, άρα και η αντιμετώπιση είναι διαφορετική, όπως επίσης και η οποιαδήποτε αποδοχή.

Το μέλλον είναι εκείνο που θα βιώσουμε, εφόσον χτίσουμε και ζήσουμε ένα δυνατό παρόν. Εκφραστείτε, μιλήστε, εξωτερικεύσετε τα αισθήματα σας. Μετακινήστε με τις λέξεις «βουνά» και «όρη», κάντε έναν άνθρωπο σήμερα ευτυχισμένο, τον δικό σας άνθρωπο.

Και αν δεν λάβετε την απάντηση που εσείς θέλετε, επίσης, να μην στεναχωρηθείτε. Ο καθένας είναι διαφορετικός, θέλει το χρόνο του. Θα του έχετε κάνει όμως, το πιο ωραίο δώρο.

Είμαι ειλικρινής στην αγάπη, είμαι δοτικός στον έρωτα, ζω την κάθε μου στιγμή με μοναδικό τρόπο.

Και αν στο τέλος, δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε ευγενικά αποχωρούμε. Εμείς όμως, θα έχουμε πει τι νιώθουμε πραγματικά.

Πες αυτό που νιώθεις όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top