Σούξου -Μούξου

Τελικά τα ετερώνυμα έλκονται ή είναι ένας μύθος;

Τι τρέχει τελικά με τα ομώνυμα και τα ετερώνυμα; Και δεν εννοώ τους κανόνες της φύσης που μαθαίναμε στο μάθημα της φυσικής, αλλά στις ανθρώπινες σχέσεις. Σε αυτές τις σχέσεις όπου κανόνες δεν υπάρχουν, είναι ο ορισμός του αναπάντεχου, του περίπλοκου, του ακατανόητου. Όλοι μας σε κάποια συζήτηση περί σχέσεων με φίλους και λίγη δόση φιλοσοφίας θα έχουμε «πετάξει» φράσεις όπως: «Στον έρωτα δεν υπάρχει λογική», «Πάντα τα ετερώνυμα έλκονται». Κλασικές ατάκες που είτε τις υιοθετούμε επειδή μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να τις επιβεβαιώσουμε από προσωπική μας εμπειρία, είτε επειδή το βλέπουμε να συμβαίνει στις ρομαντικές και παραμυθένια καλοφτιαγμένες ταινίες που ακόμη και εάν το ζευγάρι περάσει από 40 κύματα, πάντοτε θα ανεμίζει θριαμβευτικά το happy end!
Back to reality. Βαρύ το φορτίο μιας σχέσης, αλλά ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

First Look
Κακά τα ψέματα, η εικόνα που μας παρουσιάζει κάποιος σε αυτήν την πρώτη συνάντηση-γνωριμία, έχει τη σημασία της. Ήδη από τα πρώτα λεπτά αυτής της συνάντησης, εμείς ασυναίσθητα έχουμε επεξεργαστεί στοιχεία και συμπεριφορές του προσώπου που έχουμε απέναντί μας και κάπου εκεί γίνεται το «κλικ». Θα μας τραβήξει το διαφορετικό που θα δούμε, θα ακούσουμε και θα θέλουμε να ανακαλύψουμε. Η απόλυτη ταύτιση δύο ανθρώπων οδηγεί συνήθως σε μια βαρετή και τυπική συζήτηση. Σίγουρα τα κοινά ενδιαφέροντα είναι το κλειδί για να ξεκινήσει το «τετ-α-τετ», αλλά ο ενθουσιασμός θα έρθει την στιγμή που θα μπούμε σε πρωτόγνωρα μονοπάτια.

Χορηγούμενο

Trulli

Love is in the air!
Το πρώτο ραντεβού έφερε το δεύτερο και αυτό με τη σειρά του έφερε πολλά ακόμη, ώσπου τα πυροτεχνήματα του έρωτα αρχίζουν και σκάνε το ένα μετά το άλλο! Η χημεία που απαιτεί ο έρωτας σημαίνει ένα συνδυασμό ίδιων και διαφορετικών στοιχείων τα οποία θα ταιριάξουν τόσο σωστά μεταξύ τους, ώστε η έλξη να είναι αναπόφευκτη. Μια κατάσταση «τραβάτε με και ας κλαίω» ξεκινάει! Ένας συναρπαστικός κόσμος αντιθέσεων ξεδιπλώνεται. Οι αντιπαραθέσεις δίνουν και παίρνουν και η διαφορετικότητα των χαρακτήρων αναζωπυρώνει το πάθος.

Εγώ, εσύ και η σχέση μας
Η σχέση έρχεται να ολοκληρώσει αυτή την πετυχημένη σύνδεση και τα πράγματα κάπως σοβαρεύουν, καθώς μια σχέση, εκτός από αμοιβαία προσπάθεια, χρειάζεται και την σωστή επικοινωνία για να προχωρήσει. Αρχίζεις τους συμβιβασμούς ώσπου, χωρίς να το καταλάβεις, δημιουργείς έναν εαυτό που δε θυμίζει καθόλου τον δικό σου. Ξεχνάς όμως ότι σχέση σημαίνει ισορροπία. Για να υπάρξει αυτή η ισορροπία πρέπει και οι δύο να διατηρήσετε τον εαυτό σας και να αφήσετε τόσο περιθώριο στο διαφορετικό του άλλου όσο είναι αρκετό για να σας κάνει ευτυχισμένους. Το νέο κεφάλαιο της σχέσης που ανοίγεται σε βάζεις σε σκέψεις όπως για το πόσο γοητευτικό θα ήταν να είσαι με έναν άνθρωπο που τα όνειρά σας συναντιούνται. Κάπως έτσι αρχίζεις να αναθεωρείς!

Οπότε, τι γίνεται τελικά με τον μύθο; Εγώ προτείνω να κρατήσουμε το ότι τα ετερώνυμα έλκονται αλλά…και απωθούνται! Ναι, γιατί στη ζωή τίποτα δεν είναι απόλυτο, έτσι και μια ανθρώπινη σχέση, ακόμη και εάν ξεκινήσει με τον ενθουσιασμό του διαφορετικού, θα αποζητήσει κάποια στιγμή την ηρεμία που μπορεί να βρει σε κοινό έδαφος. Και επειδή σε κάποια άλλη ζωή θα ήθελα πολύ να ήμουν φιλόσοφος, θα κλείσω με μια γνωστή ρήση: «Δεν υπάρχουν ομώνυμοι και ετερώνυμοι άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπήθηκαν και άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν ποτέ».

Τελικά τα ετερώνυμα έλκονται ή είναι ένας μύθος;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top