Κινηματογράφος

Τι συνέβη πίσω από ταινίες που έμειναν στην ιστορία;

Ηθοποιοί που αρνήθηκαν ρόλους , δυσκολίες που έμειναν στην αφάνεια,προβλήματα μεταξύ ηθοποιών ή σκηνοθετών, αυτοσχεδιασμοί σε σπουδαίες κινηματογραφικές στιγμές και σκέψεις σκηνοθετών θα φανερωθούν στο σημερινό άρθρο για να γνωρίσετε λίγο καλύτερα τον κόσμο του κινηματογράφου. Ας δούμε, λοιπόν, πασίγνωστες και πολύ πετυχημένες , τόσο ποιοτικά όσο και χρηματικά,ταινίες που παρατηρήθηκαν τέτοια περιστατικά :

  • Scarface(1983)

Το Scarface είναι από τις πιο βίαιες, κυριώς ψυχολογικά, ταινίας του παγκόσμιου κινηματογράφου και για αυτό το λόγο συνάντησε αρκετές αντιδράσεις. Καταρχάς ,έλαβε ‘X rating’, δηλαδή προκείμενου να επιτραπεί η προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους έπρεπε ο Brian De Palma(σκηνοθέτης της ταινίας) να κόψει σκηνές. Επίσης, η Tammy Lynn Leppert , που έπαιξε σε μια σκηνή την Manny, στις 6 Ιουλίου του 1983  εξαφανίστηκε και από τότε αγνοείται η τύχη της . Τέλος , αρχικά ο Robert De Niro είχε επιλεχθεί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά τον απέρριψε διότι θεώρησε πως ήταν πολύ ψυχοφθόρος και απαιτητικός και έτσι τον ανέλαβε ο Al Pacino ,ενώ όταν ο Oliver Stone έγραφε το σενάριο της ταινίας ήταν εθισμένος στην κοκαίνη .

  • Apocalypse Now(1979)

Η σπουδαιότερη ταινία για τον πόλεμο στο Βιετνάμ είναι το ‘Apocalypse Now’.Στον Francis Ford Coppola (Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας) πήρε σχεδόν τρία χρόνια να επεξαργαστεί την ταινία. O Marlon Brando αυτοσχεδίασε πάρα πολύ στα λόγια του ρόλου του ενώ η σκηνή στο ξενοδοχείο με τον Martin Sheen δεν υπήρχε στο σενάριο. Τέλος , πριν πάρει τον ρόλο ο Martin Sheen, είχε γίνει πρόταση στον Al Pacino , που απέρριψε τον ρόλο διότι θεώρησε ότι θα ήταν πολύ κουραστικός (Συγκεκριμένα είπε στν F.Coppola πως :’Ξέρω πως θα είναι. Θα σκηνοθετείς από ένα ελικόπτερο και εγώ θα είμαι στα χώματα για 5 μήνες’.Τελικά τα γυρίσματα κράτησαν 16 μήνες) όπως επίσης και στον Clint Eastwood , που επίσης απέρριψε τον ρόλο διότι θεώρησε πως το σενάριο της ταινίας ήταν πολύ <<σκοτεινό>>.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ : Scream until they hear you!

  • American History X(1998)

Mια εξαιρετική ταινία φαίνεται , εν μέρει, από τον προσωπικό μόχθο των ηθοποιών , κάτι που είναι διακριτκό στην συγκεκριμένη ταινία. Αρχικά, ο Edward Norton αρνήθηκε να παίξει στην ταινία ‘ Saving Private Ryan’  για να πρωταγωνιστήσει στο ‘American History X’ ενώ ξύρισε το κεφάλι του πριν από τα γυρίσματα της ταινίας και κέρδισε 30 κιλά . Στην ταινία χρησιμοποίηθηκε η λέξη ‘fuck’ 214 φορές . Τέλος τα γυρίσματα της ταινίας είχαν ολοκληρωθεί το 1997 αλλά η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε 1 χρόνο αργότερα λόγω προβλημάτων της παραγωγής.

  • Django Unchained(2012)

Το Django Unchained του λατρεμένου Ταραντίνο , έχει αρκετά ενδιαφέροντα fun facts. Αρχικά, όταν ο Leonardo Di Caprio όταν κοπανάει το χέρι του προς το τέλος της ταινίας, το αίμα που τρέχει είναι πραγματικό. Σε ένα σημείο της ταινίας ο Leo ζήτησε να σταματήσουν τα γυρίσματα γιατί <<πιέστηκε>> ψυχολογικά λόγω των πολλών ρατσιστικών εκφράσεων που χρησιμοποιούσε . Τότε ο Samuel L.Jackson του είπε χαρακτηριστικά ‘Motherfucker,this is just another Tuesday for us’.Tέλος , ο Jamie Foxx καβαλάει το δικό του άλογο (Cheetah ) κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ελπίζω να ξαφνιαστήκατε, να μάθατε ενδιαφέροντα πράγματα και να είδατε λίγο τον κινηματογράφο από μια άλλη οπτική , πιο down-to-earth.Αν δείτε κάποια από αυτές τις ταινίες καλή προβολή και τα λέμε σύντομα !

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ :

Γράφει η Στέλλα Μιχαλοπούλου.

 

2 Σχόλια

2 Comments

  1. Pingback: Πράκτορας 007 ! Όλη η ιστορία από το 1962 έως το Spectre του 2015. - Mystudentpass.gr

  2. Pingback: Κινηματογράφος : Οι πρεμιέρες της εβδομάδας ! - Mystudentpass.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top