Fitness

Το 1o AquaAthens Fitness Event πραγματοποιήθηκε και μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Η Αθήνα «μύρισε» επιτέλους καλοκαίρι και το Yang γιόρτασε το γεγονός στο 1ο AquaAthens Fitness event, την προηγούμενη Κυριακή, στην Γλυφάδα. Η εκδήλωση από την αρχή της κιόλας, έδειξε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν γνώση και αγάπη γι΄αυτό που κάνουν και μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Αν και η ώρα έναρξης ήταν στις 10.οο, ο κόσμος είχε αρχίσει την προσέλευση από νωρίς. Στην είσοδο, ένα σακίδιο με δωράκια περίμενε τους ενδιαφερόμενους, συνοδευόμενο από τα χαμόγελα της ομάδας του AquaFitness. Προχωρήσαμε προς την πισίνα, ο χώρος ήταν έτοιμος, σαν σε χώρο προετοιμασμένο για ξέφρενο pool party, με μουσική που μας έφτιαχνε ακόμα περισσότερο τη διάθεση, και εμείς; Ανυπόμονοι!

DSC_0601

Εκεί, γνωρίσαμε την Κωνσταντίνα Ρούσσου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στην υδρογυμναστική, που προσφέρθηκε να μας πει λίγα λόγια για αυτό το είδος γυμναστικής. To aqua fitness είναι ένα είδος γυμναστικής που τώρα έχει αρχίσει να προωθείται στην Ελλάδα. Κάθε άλλο, παρά βαρετή γυμναστική μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει, αφού η ευχάριστη διάθεση που σου αποπνέει και οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού, σε ευνοούν για ακόμα περισσότερη διάρκεια στην άσκηση. Είναι γυμναστική που γυμνάζει κάθε φορά ταυτόχρονα τουλάχιστον 2 μυϊκές ομάδες και δεν προκαλεί κακώσεις στο μυϊκό σύστημα, λόγω της άνωσης του νερού. Αποτρέπει τραυματισμούς γι΄αυτό και εκτός από σύγχρονος τρόπος εκγύμνασης, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως τρόπος αποκατάστασης για κυρίες και κύριους με μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και αθλητές. Να προσθέσουμε ότι η υδρογυμναστική δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο, ηλικία και φυσική κατάσταση. Πρόκειται για μια ήπια γυμναστική που όλοι μπορούν να δοκιμάσουν!

DSC_0363

Τι ειδαμε εκει:

Live στο event εξελίχθηκαν 8 προγράμματα υδρογυμναστικής με διάρκεια 30 λεπτών, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει και να δοκιμάσει αυτό το είδος. Όλα τα προγράμματα πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τον διεθνή τρόπο εκγύμνασης στο νερό από διεθνούς φήμης προπονητές, και εκτελέστηκαν με επιτυχία!

  1. Aqua mixes
  2. Soundtrack ταινιών με συνασκήσεις
  3. Aqua Dancing
  4. Aqua Boxing (Compact) – Το οποίο μάλιστα διεξαγόταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
  5. Fire and Tone: Deep Choreo
  6. Deep Core: Αλλαγές έντονης και χαλαρής γυμναστικής
  7. Aqua Aerobic
  8. Aqua Party

13351131_10153871051172600_1664052044_o

Εμείς ξεχωρίσαμε την καλή διάθεση, την προθυμία των εισηγητών να μας βοηθήσουν στην καλύτερη διεκπεραίωση των ασκήσεων, την ζωντάνια που εισπνεύσαμε από όλο το κλίμα, τα θετικά σχόλια από όλους τους παρευρισκόμενους για το 1ο διεθνές event στην Ελλάδα που προάγει την γυμναστική στο νερό.

Για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει, είναι μια πολύ ωραία εμπειρία και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Ιδανική για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! Εμείς ήδη αναμένουμε για το 2ο AquaAthens Fitness. Μέχρι τότε γυμναστείτε ελεύθερα!

DSC_0294

Photo Credit: Αντώνης Σιδηροκαστρίτης, Μπάχτσογλου Θωμάς

Το 1o AquaAthens Fitness Event πραγματοποιήθηκε και μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top