Ομορφιά

Τα απαραίτητα προϊόντα για το νεσεσέρ αν έχεις ξηρό δέρμα

Όταν πρόκειται για ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, όλοι ξέρουν πως πρόκειται για σκέτο «πονοκέφαλο». Το αφυδατωμένο δέρμα έχει ανάγκη από ενυδάτωση, ενώ το ξηρό δέρμα είναι εκείνο που δεν παράγει αρκετή λιπαρότητα. Πού μας χρειάζεται αυτή η λιπαρότητα; Διατηρεί την υγρασία του δέρματος! Χωρίς αυτή το δέρμα γίνεται ξηρό και ευαίσθητο.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια προϊόντα επιβάλλονται στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς για την περιποίηση των γυναικών με ξηρό δέρμα.

#1 Καταλληλο καθαριστικο για ξηρο δερμα με βαση τα ελαια

Υπάρχουν πολλά καθαριστικά προϊόντα προσώπου τα οποία αφαιρούν αυτή τη λιπαρή στοιβάδα που φυσιολογικά χτίζει το σώμα μας, για να διατηρήσει την υγρασία και να προστατεύσει το δέρμα μας από τους εξωγενείς παράγοντες. Κάτι τέτοιο είναι επιβαρυντικό για το ξηρό δέρμα, οπότε πρέπει να δώσετε βάση στην επιλογή καθαριστικού για το πρόσωπο, το οποίο δεν διαταράσσει την επιδερμίδα και έχει λιπαρή βάση. Με αυτό αφαιρείτε το μακιγιάζ σας και καθαρίζετε την επιδερμίδα σας πρωί-βράδυ.

istock

#2 Απολεπιση με ενζυμα

Το ξηρό δέρμα τείνει να έχει «ξεφλουδίσματα» και τραχειές επιφάνειες, ενώ μπορεί επίσης να κλείνει τους πόρους. Ένας καλός τρόπος να κάνετε το δέρμα σας να λάμπει και να δείχνει απολύτως καθαρό είναι η χρήση ενός ενζυμικού τύπου peeling. Τα ένζυμα δεν ερεθίζουν το δέρμα, οπότε μπορείτε να βγείτε και τις ημέρες που κάνετε peeling, χωρίς να δείχνετε κατακόκκινη, ενώ το δέρμα παραμένει ενυδατωμένο.

#3 Ενυδατικη μασκα

Μπορεί να βαριέστε να εφαρμόσετε ενυδατικές μάσκες (ξέρω, το πρόγραμμά σας δεν αφήνει ούτε 10λεπτά για περιποίηση πέραν της καθημερινής ρουτίνας), αλλά είμαι σίγουρη πως θα αλλάξουν την όψη του δέρματός σας ως δια μαγείας.

#4 Serum

Εάν το δέρμα σας δεν παράγει αρκετά έλαια, ο βασικός τρόπος να τα αποκαταστήσετε είναι με τη χρήση ενός λιπαρού serum ή σύμφωνα με τις νέες τάσεις που τείνουν προς πιο φυσικά προϊόντα, ένα λαδάκι για το πρόσωπο. Μπορείς να βρεις τα πάντα για τα λαδάκια στο άρθρο «Τα καλύτερα λαδάκια για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά».

#5 Ενυδατικη

Η ενυδατική όπως θα έχεις καταλάβει και εσύ είναι το δεξί σου χέρι! Το δέρμα σου απαιτεί επειγόντως ενυδάτωση, καθώς το σώμα ανεπαρκεί να τη διατηρήσει! Διάλεξε μια σύνθεση για ξηρό δέρμα, η οποία ενυδατώνει βαθιά και καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας την επιδερμίδα σου και επανέλαβε το βράδυ. Η καλή ενυδάτωση προλαμβάνει και τις ρυτίδες! Did you know that?

istock

Τα απαραίτητα προϊόντα για το νεσεσέρ αν έχεις ξηρό δέρμα
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top