Ομορφιά

Ανοιξιάτικη beauty routine για τα πιο εντυπωσιακά και υγιή μαλλιά

Τα μαλλιά μας είναι ίσως το Α και το Ω της εμφάνισής μας. Αντανακλούν την υγεία μας και μας κάνουν να φαινόμαστε περιποιημένες, ακόμη και αν δεν φοράμε ίχνος μακιγιάζ. Αν και εσύ θέλεις λαμπερά, υγιή και εντυπωσιακά μαλλιά… keep on reading. Ακολουθεί η beauty routine που θα κάνει τα μαλλιά σου να ξεχωρίσουν αυτή την άνοιξη:

Λουσιμο

Το καθάρισμα των μαλλιών μας είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα της ρουτίνας μας. Ένα καλό σαμπουάν κατάλληλο για το είδος της τρίχας σας είναι ο πρώτος σταθμός για να πετύχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Διαλέξτε ένα που θα στοχεύει στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε (θρέψη, έντονη λάμψη, βαθύ καθαρισμό, κτλ) και λάβετε υπ΄όψη εάν λούζετε τα μαλλιά σας σε καθημερινή βάση ή όχι.

Προσωπικά, αν και έχουν περάσει περίοδοι όπου τα μαλλιά μου ταλαιπωρούνταν από καθημερινή έκθεση στο χλώριο της πισίνας και (προφανώς) καθημερινό λούσιμο – στέγνωμα, προτιμώ να λούζω τα μαλλιά μου ανά 2 περίπου μέρες. Έτσι, δεν παράγεται υπερβολική λιπαρότητα αντιδραστικά στα πολλά λουσίματα και τα μαλλιά δεν προλαβαίνουν να φανούν «βρώμικα»!

Conditioner ή μασκα μαλλιων;

Αν αναρωτιέσαι ποια είναι η διαφορά αυτών των τόσο παρόμοιων προϊόντων για τα μαλλιά, θα σε ενημερώσω πως πέρασαν πολλά χρόνια όπου τα χρησιμοποιούσα με τρόπο εμπειρικό πριν μάθω τι προσφέρει το κάθε ένα.

Το conditioner μαλλιών είναι δημοφιλές προϊόν για ενυδάτωση των μαλλιών. Προσφέρουν λάμψη και τιθασεύουν τα μαλλιά που τείνουν να φριζάρουν. Πολλά διαφορετικά προϊόντα σχεδιάζονται από τις εταιρείες για διαφορετικές ανάγκες, αν και στην πραγματικότητα τα χρησιμοποιούμε κυρίως για να λειαίνουν τα μαλλιά μας και να μπορούμε να τα ξεμπλέξουμε πιο εύκολα. Χρησιμοποιούνται ακόμη και σε καθημερινή βάση και η εφαρμογή τους διαρκεί πολύ λίγα λεπτά.

Αντίθετα, οι μάσκες μαλλιών προσφέρουν πιο εντατική και βαθιά ενυδάτωση, καθώς και άλλες ιδιότητες. Σήμερα κυκλοφορούν μέχρι και με χρώμα, για να διατηρήσεις περισσότερο την ένταση στα βαμμένα σου μαλλιά. Εφαρμόζονται 1-2 φορές την εβδομάδα, μιας και είναι πιο «βαριά» η σύνθεσή τους.

Λαδακια

Τα λαδάκια ή serum που χρησιμοποιούνται μετά το λούσιμο είναι εξίσου αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς για τα μαλλιά μας. Αν δοκίμασες κάποιο και σου φάνηκε βαρύ, μην απογοητεύεσαι και διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες. Εφαρμόζουμε μόνον στις άκρες σε νωπά ή στεγνά μαλλιά και μια μικρή (απειροελάχιστη θα έλεγα) ποσότητα.

Styling

Αν είσαι από τις κοπέλες που προσέχουν το styling των μαλλιών τους και είναι πάντα προσεγμένες, τότε σε ζηλεύω! Φρόντισε να κάνεις και κανένα διάλειμμα από την θερμότητα που προσφέρεις απλόχερα στα μαλλιά σου, αλλιώς οι άκρες σου θα δείχνουν σαν άχυρα και μάλιστα πολύ σύντομα.

Επίλεξε ένα προϊόν για θερμοπροστασία, εάν είσαι κολλητή με την μασιά ή με την ισιωτική σου, ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και προϊόντα styling, όπως αφρός για όγκο ή μπούκλες, μια κρέμα για ίσιωμα, κ.α. Φρόντισε όμως να μην το παρακάνεις, γιατί σε βλέπω για λούσιμο πολύ άμεσα!

Γενικες συμβουλες:

#1 Διάλεξε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των μαλλιών σου. Ο κομμωτής σου μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό.

#2 Δοκίμασε τα προϊόντα. Δεν σημαίνει πως κάποιο προϊόν που λειτούργησε για κάποια φίλη σου θα ταιριάξει και στα δικά σου μαλλιά.

#3 Όσο περισσότερο προσέξεις τα μαλλιά σου, τόσο πιο όμορφα θα δείχνουν. Τι μας είπες τώρα ε; Αφού ισχύει!

#4 Μην περιμένεις αποτελέσματα από το πρώτο λούσιμο. Όπως σου πήρε μήνες να τα καταστρέψεις (η πικρή αλήθεια), έτσι επίπονη θα είναι και η επανόρθωσή τους!

#5 Επισκέψου τον κομμωτή σου για μια πιο εντατική θεραπεία, με αμπούλες ή σύστημα επαγγελματικής θεραπείας, εξατομικευμένη στις ανάγκες σου!

Εσένα, ποια είναι η αγαπημένη σου ρουτίνα ομορφιάς για τα μαλλιά σου;

Ανοιξιάτικη beauty routine για τα πιο εντυπωσιακά και υγιή μαλλιά
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top