Daily Yang

Πώς να γίνεις πιο παραγωγικός στο σπίτι (χωρίς κλισέ)

Δε θα σε κρατήσω πολύ γιατί για να έκανες κλικ σε αυτό το άρθρο, σίγουρα κάπως θες να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου. Κάποια λίστα με πράγματα θα έχεις κι εσύ να κάνεις και λογικά θα αναρωτιέσαι γιατί αποφασίσαμε η μέρα να κρατάει μόνο ένα 24ωρο. Υπόσχομαι με το χέρι στην καρδιά ότι δεν θα ακολουθήσουν κλισέ (ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω). Ακολουθούν μερικά κόλπα που εδώ και κάποιο καιρό χρησιμοποιώ και με έχουν βοηθήσει πολύ. Ελπίζω κι εσένα.

Ξύπνα νωρίς
Αυτή η αλλαγή είναι επίπονη, αλλά κάνει τη διαφορά. Στο λέει άτομο που κοιμάται τόσο που έχει ξεχάσει από τι αποτελείται ένα πρωινό. Αλλά είναι τόσο σημαντικό για μια παραγωγική μέρα. Αν δεν μπορείς να ξυπνήσεις νωρίς, ξύπνησε τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα από ό,τι συνηθίζεις. Σταδιακά θα μπορέσεις να φτιάξεις το ωράριό σου.

Τα social media είναι ο δαίμονας
Άσε κάτω το κινητό, κλείσε όλα τα άσχετα παράθυρα στο λάπτοπ και αποσυνδέσου από όλες τις εφαρμογές. Έτσι ακόμη κι αν σου έρθει η επιθυμία να τσεκάρεις τι ανέβασε ο πρώην σου ή τι σου έστειλε η φίλη σου, θα ξέρεις ότι θα σου πάρει λίγη παραπάνω ώρα να μπεις. Αν είσαι αναβλητική σαν κι εμένα, θα σου φανεί κουραστική η όλη διαδικασία της σύνδεσης-αποσύνδεσης κι έτσι δεν θα κρέμεσαι συνέχεια από τα social media.

Οι εθιστικές απολαύσεις της ημέρας μπορεί να σε βοηθήσουν
Τώρα αυτό το βήμα μπορεί να φανεί περίεργο, αλλά τελευταία με έχει βοηθήσει. Το πρόβλημά μου δεν είναι ότι πρέπει να ξυπνάω μια συγκεκριμένη ώρα. Άσε που ένας παλιατζής να περάσει, μια συγκάτοικός μου να φτερνιστεί, κι ωπ ξύπνησα (στραβά). Το να σηκωθώ από το κρεβάτι όμως, είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Αυτό που κάνω είναι να μην αγοράζω φαγητό, καφέ ή/και τσιγάρα το προηγούμενο βράδυ, πράγματα χωρίς τα οποία δεν δέχομαι να ξεκινήσει η μέρα. Οπότε αναγκαστικά σηκώνομαι από το κρεβάτι, ντύνομαι και πάω να τα αγοράσω. Όλο το ζήτημα είναι να σηκωθείς, να πλυθείς και να ντυθείς. Από κει και πέρα έχεις χωρίσει με το κρεβάτι σου για το επόμενο της ημέρας.

Βομβαρδισμός ειδοποιήσεων
Όταν πρέπει να κάνεις κάτι κι έχεις προθεσμία, το να αγχώνεσαι δε φτάνει. Ούτε να το βάλεις ειδοποίηση στο κινητό. Γράψ’ το σε ποστ ιτ, γράψ΄το σε μια ατζέντα, κάν’ το γκράφιτι, τραγούδα το. ΌΛΑ ΜΑΖΙ. Αυτό δε βοηθάει μόνο στο να το θυμάσαι, αλλά λειτουργεί και σαν κίνητρο. Ακόμη κι αν βαριέσαι να το κάνεις, στο τέλος μετά από τόσες υπενθυμίσεις, εε θα το κάνεις.

Ζήτα βοήθεια
Μια άλλη λύση που χρησιμοποιώ συχνά και ίσως φανεί κι αυτή περίεργη είναι να βάζω φίλους να μου υπενθυμίζουν κάτι που πρέπει να κάνω. Όχι σαν γραμματείς «Κα Χατζή έχετε να γράψετε το άρθρο της εβδομάδας», αλλά πιο πολύ σαν κατσάδιασμα από τη μανούλα. Δεν αγχώνομαι, όταν πρέπει να κάνω κάτι, με αποτέλεσμα να τα αφήνω όλα για τελευταία στιγμή. Να παίζω με τις πιθανότητες να τα σκατώσω. Μαζί δεν τα λέγαμε αυτά;

Ε λοιπόν, επειδή με κάποια πράγματα δεν παίζουμε, έχω βάλει τους φίλους μου λίγο να με αγχώνουν. Να κάνουν τη μικρή φωνούλα της λογικής, που δεν υπάρχει στο κεφάλι μου. «Το έκανες; Όχι ακόμα; Θα το κάνεις; Ναι, αλλά καταλαβαίνεις ότι έχεις αργήσει». Είναι όσο ενοχλητικό χρειάζεται, ώστε να σε κάνει να κινητοποιηθείς.

Πώς να γίνεις πιο παραγωγικός στο σπίτι (χωρίς κλισέ)
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top