Κινηματογράφος

Ταινίες που ΔΕΝ πρέπει να δείτε !

Είναι λογικό πως ανάμεσα σε πολλές ποιοτικές – ψυχαγωγικές ταινίες βρίσκονται και μερικές εμπορικές -κακής ποιότητας ταινίες που πραγματικά δεν αξίζουν τον χρόνο σας ! Για κάποιες θα με βρίσετε , για άλλες θα με ευχαριστήσετε. Σε αυτό που θα συμφωνήσουμε πάντως είναι πως ο μοναδικός λόγος ύπαρξης τους είναι για να βγάλουν χρήματα ή να προωθήσουν ατάλαντους ηθοποιούς.Για να δούμε τέσσερις, λοιπόν , που (κυριολεκτικά) δεινοπάθησα παρακολουθώντας τες :

  • The age of Adaline (2015)

Μια ακόμα κλισέ ταινία με το χιλιο-παιγμένο θέμα του έρωτα σε  παραλλαγή. Μια κοπέλα μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα αντί να πεθάνει-τραυματιστεί, παύει να μεγαλώνει και βρίσκει έναν άντρα που δεν μπορεί  να συνάψει σοβαρή σχέση λόγω διαφορά ηλικίας. Πρωταγωνίστρια είναι η Blake Lively, που οφείλω να ομολογήσω πως δεν με έχει εντυπωσιάσει με τις υποκριτικές της ικανότητες (Με εξαίρεση το the town του Ben Affleck) . Το μοντάζ ήταν απλά τραγικό , το σενάριο καθόλου αληθοφανές (Εννοείται πως δεν έλειπαν σκηνές που έτρεχε και δεν ίδρωνε , ξύπναγε και ήταν στην τρίχα κλπ) , ενώ το τέλος είναι το κλασικό που βλέπουμε σε κάθε ρομαντική chick flick ταινία όπου ο πρίγκιπας παντρεύεται την πριγκίπισσα. Άλλους τους συγκίνησε ( Έτσι υποθέτω πως δικαιολογείται και το 7,3 στο imdb ) αλλά εγώ βαρέθηκα και τσαντίστηκα με το ελλειπέστατο σενάριο.

  • Poltergeist/Το πνεύμα του κακού (2015).

Η ταινία αυτή ίσως είναι η χειρότερη της λίστας..Για ακόμη μια φορά η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα στοιχειωμένο σπίτι όπου οι γονείς προσπαθούν να σώσουν την κόρη.Ο σκηνοθέτης Gil Kenan μετά το τερατόσπιτο (2006) που είχε πετύχει (σχετικά) κατεβάζει πολύ το επίπεδο του με ηλίθια jump scares, προβλέψιμη σκηνοθεσία με κοντινά και μακρινά πλάνα. Το σενάριο όσο πιο προβλέψιμο γίνεται και σε αρκετά σημεία προκαλούσε γέλιο. Από τα πρώτα είκοσι λεπτά καταλάβαινες ότι το θρίλερ που είχες όρεξη να δεις μόνο θρίλερ δεν είναι . Δεν ήταν τόσο άθλιο όσο το [Rec]3 :Genesis (2012) αλλά έφτανε πολύ κοντά.

  • Fury (2014).

Πολλοί θα απορήσετε που βρίσκεται η ταινία αυτή στη λίστα αλλά προσωπικά θεωρώ πως αξίζει να βρίσκεται εδώ που είναι. Η ταινία μιλά για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την υπέρμετρη προσπάθεια μιας ομάδας πολεμιστών να καταπολεμήσει τους Γερμανούς Ναζί. Τα πράγματα είναι απλά , μετά από το Apocalypse Now του Francis F. Coppola , το Platoon του Oliver Stone και κυρίως το Inglorious Basterds του Quentin Tarantino που έχει ίδιο πρωταγωνιστή (Brad Pitt ) και παρόμοιο θέμα αρνούμαι να δεχτώ πως μια αμερικανιά ,  με δήθεν συγκινητικές σκηνές και  με κοντινά πλάνα στους κοιλιακούς του Brad Pitt είχε λόγο να γυριστεί . Το σενάριο , όπως και στις προηγούμενες ταινίες της λίστας, ήταν  προβλέψιμο και πολλές σκηνές πολέμου ήταν  καθαρά κλεμμένες από το Lebanon (2009) του Samuel Maoz.

Δες επίσηςΠοιος δεν λατρεύει τον ποιοτικό κινηματογράφο με αίμα;

 

  • The judge (2014) .

Για την συγκεκριμένη ταινία οι απόψεις διίστανται . Προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου. Ουσιαστικά ένας εκκεντρικός δικηγόρος επιστρέφει στην πόλη του πατέρα του για να τον βοηθήσει σε ένα πολύ σημαντικό , για την ελευθερία του δεύτερου, δικαστήριο παρά την κακή τους σχέση.Καταρχάς απορώ που ο σεναριογράφος της ταινιάρας Gran Torino , Nick Schenk έγραψε ένα σενάριο γεμάτο με συναισθηματικές εξάρσεις , δραματικές καταστάσεις  και φθηνό ρομάντζο. Ο Robert D. Junior έπαιξε έναν γόη , ερωτεύσιμο από όλες τις ηλικίες γυναικών ( Και ναι , μας έδειξαν τις ερωτικές περιπέτειες με την μητέρα και την κόρη), πετυχημένο δικηγόρο που τελικά δεν είναι τόσο ηλίθιος όσο νομίζαμε. Αν και γενικά οι ερμηνείες ήταν καλές , μάλιστα ο Robert Duvall προτάθηκε και για όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου , το σενάριο πραγματικά ήταν πολύ βαρετό. Δεν θα την συνιστούσα σε καμία περίπτωση και πραγματικά κλαίω τα χρήματα που έδωσα για να την δω στο σινεμά !

Αυτές είναι οι πιο πρόσφατες ταινίες που δεν μου άρεσαν και ήθελα κάπου να τις θάψω ! Ελπίζω να συμφωνούμε ! Πείτε μου ποιες ταινίες δεν άρεσαν σε εσάς και τα λέμε σύντομα .

Δείτε επίσης : 

Γράφει η Στέλλα Μιχαλοπούλου

6 Σχόλια

Δημοφιλη

To Top