Κινηματογράφος

Τα καλλιτεχνικά παιδιά είναι… πολύ μπροστά!

Και εκεί που λες πόσο πιο μακριά θα το τραβήξει η Ακαδημία μετά το Oscar της Reese Witherspoon , βλέπεις ότι έχουν προταθεί παιδιά. Λες εντάξει , για διαφημιστικούς λόγους και μόνο συνέβη αυτό μέχρι που βλέπεις τις ταινίες και καταλαβαίνεις πως όντως η υποκριτική τέχνη είναι έμφυτο ταλέντο.

  • Haley Joel Osment, The sixth sense(2000), 11 χρονών.

Ο Joel , μόλις 11 χρονών , πρωταγωνίστησε σε ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών καταφέρνοντας να προταθεί για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Η ερμηνεία του ήταν τόσο ρεαλιστική που πραγματικά κατέστησε την ταινία απίστευτα αληθοφανή και προκαλούσε τρόμο. Μετά την έκτη αίσθηση ο Joel έπαιξε σε ελάχιστες ταινίες μία από τις οποίες είναι το Artificial Intelligence: Al(2001) του Steven Spielberg ενώ το 2003 έδωσε την φωνή του για την ταινία Το βιβλίο της Ζούγκλας 2.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ : Κινηματογράφος : Οι πρεμιέρες της εβδομάδας !

  • Anna Paquin, The piano(1993), 11 χρονών.

Σίγουρα κανένα δεν θα περίμενε πως η πρωταγωνίστρια του True Blood κέρδισε στα 11 της Όσκαρ σε μία από τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες . Αν και ο ρόλος της ήταν αρκετά απαιτητικός καθώς έπαιζε την κόρη μια κουφής μητέρας που έπαιζε πιάνο τα κατάφερε θαυμάσια .Εξίσου ρεαλιστική με τον προηγούμενο ήταν η ερμηνεία της και ισάξια κέρδισε Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.Έπειτα η καριέρα της άλλαξε κατεύθυνση παίζοντας στα X-Men(2000) και X-Men 2(2003) και πρωταγωνιστώντας στην πολύ πετυχημένη τηλεοπτική σειρά True Blood (2008-2014).

  • Quvenzhane Walls,Beasts of the shouthern wild(2012), 9 ετών.

Η μικρότερη ηλικιακά της λίστας η Quvenzhane προτάθηκε για Όσκαρ Α’Γυναικείου Ρόλου για την ταινία ‘Τα μυθικά πλάσματα του Νότου’ εντυπωσιάζοντας με την ερμηνεία της τους καλύτερους κριτικούς κινηματογράφου. Το ιδιαίτερο ωστόσο είναι πως ήταν η πρώτη ταινία και της ίδιας αλλά και του σκηνοθέτη Benh Zeitlin που επίσης προτάθηκε για Όσκαρ αλλά στην κατηγορία της σκηνοθεσίας. H  Quvenzhane ακολουθεί μια αρκετά καλή πορεία στην καριέρα της παίζοντας την κόρη του Solomon στο 12 years a slave(2013) που σάρωσε στα βραβεία Όσκαρ ενώ πρωταγωνίστησε στο , όχι και τόσο πετυχημένο, μιούζικαλ Annie(2014) έχοντας στο πλευρό της την Cameron Diaz και τον Jamie Foxx.

Τα παιδιά λοιπόν επιβεβαίωσαν την φράση make the impossible possible και αναμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα βήματα τους στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Καλή θέαση , αν δείτε κάποια από αυτές τις ταινίες , και τα λέμε σύντομα!

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ :

Γράφει η Στέλλα Μιχαλοπούλου.

3 Σχόλια

3 Comments

  1. Pingback: Κινηματογράφος : Οι πρεμιέρες της εβδομάδας! - Mystudentpass.gr

  2. Pingback: Trafficking: Το θέμα-μάστιγα για το οποίο δε μας αρέσει να μιλάμε - Mystudentpass.gr

  3. Pingback: Όταν οι ηθοποιοί τα λένε έξω από τα δόντια ! - Mystudentpass.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top