Daily Yang

10 ερωτήσεις που δεν πίστευες ότι μπορούν να σε ρωτήσουν σε συνέντευξη

Οι ερωτήσεις σε μια συνέντευξη μπορεί να μοιάζουν εκκεντρικές, λίγο περίεργες μέχρι και εκτός πλαισίου της συνέντευξης. Τι θα σκεφτόσουν αν ο μελλοντικός εργοδότης σου σε ρώταγε “Ποιο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο;” ή “Ένας άντρας έσπρωξε το αμάξι του σε ένα ξενοδοχείο και έχασε την περιουσία του. Τι συνέβη;”. Όσο πιο παράξενη είναι μια ερώτηση, τόσα περισσότερα πράγματα μπορεί να δείξει για την ταυτότητα του υποψηφίου. Οι εταιρείες ενδιαφέρονται να προσλάβουν άτομα με προσωπικότητα που ξεχωρίζουν με τις ικανότητες τους κι όχι μόνο με τα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα τους.Αν ακούσεις μια από τις παρακάτω ερωτήσεις απλά μην πανικοβληθείς, εκεί κρύβεται όλη η ουσία, στην ψυχραιμία.

Κάνε την εγγραφή σου στο CollegeLink!

  • Ποιο είναι το ζώο που σε χαρακτηρίζει;

Πρόκειται για μια ερώτηση που αντανακλά την προσωπικότητα του υποψηφίου με ιδιαίτερη έμφαση στο κατά πόσο ο χαρακτήρας του συνάδει με τις απαιτήσεις τις θέσεις.

  • Ποια είναι η ιστορία σου;

Μια ανοιχτού τύπου ερώτηση, που συχνά τρομάζει τους υποψηφίους. Είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος ο άλλος να μάθει για σένα, για τα ταλέντα σου, τα χόμπι, τη φαντασία και την εφευρετικότητα σου. Μην διστάσεις ούτε στιγμή να απαντήσεις!

  • Πες μου ένα αστείο.

Ποιος δεν θα ήθελε στην εταιρεία του να προσλάβει κάποιον με χιούμορ και ευχάριστη προσωπικότητα;

  • Τι θα έκανες αν ξυπνούσες μια μέρα και έβρισκες έναν ελέφαντα στην αυλή σου;

Εκ πρώτης όψης η ερώτηση δεν αφορά ένα περιστατικό που μπορεί να σου συμβεί εύκολα στην καθημερινότητα σου, για να λέμε και την αλήθεια. Ωστόσο, είναι μια ερώτηση που αποσκοπεί στη δημιουργικότητα, φαντασία και διάθεση σου.

  • Αν οι Γερμανοί ήταν οι υψηλότεροι άνθρωποι στον κόσμο, πώς θα το αποδεικνύατε;

Μια ακόμα ερώτηση που στοχεύει στη φαντασία και το δημιουργικό πνεύμα του υποψηφίου.

  • Αν ήσασταν ένα πρόγραμμα του Microsoft Office, ποιο ακριβώς θα ήσασταν;

Πρόκειται για ερώτηση της Summit Racing Equipment σε υποψήφιο για τη θέση του E-commerce.

  • Πώς θα πουλούσες ένα ψυγείο σε έναν Εσκιμώο;

Ή αλλιώς πως θα πουλήσεις ένα παγάκι σε έναν Εσκιμώο; Αν θες να γίνεις καλός πωλητής, δείξε τις ικανότητες σου!

  • Έχεις συρρικνωθεί στο μέγεθος ενός νομίσματος και σε πετούν σε ένα μπλέντερ και οι λεπίδες αρχίζουν να γυρίζουν. Τι κάνεις;

Ανατριχιαστικό, ευχόμαστε να μην σου συμβεί, παρά μόνο σε πλαίσιο συνέντευξης. Τελικά και ο μελλοντικός σου εργοδότης είναι αρκετά δημιουργικός, εσύ;

  • Εξήγησε τι είναι η βάση δεδομένων (data base) με τρεις φράσεις στον 8χρονο ανιψιό σου.

Αν μπορέσεις, σου βγάζουμε το καπέλο. Αυτό θα πει γνωρίζω καλά το αντικείμενο μου!

  • Σε ένα χωριό με 100 παντρεμένα ζευγάρια, όλοι οι άνδρες έχουν απατήσει τις συζύγους τους, η κάθε γυναίκα ξέρει πότε ένας σύζυγος (αλλά όχι ο δικός της) κάνει απιστία. Στο χωριό η απιστία είναι παράνομη. Κάθε γυναίκα που αποδεικνύει πως ο άνδρας της την έχει απατήσει πρέπει να τον σκοτώσει την ίδια μέρα. Οι γυναίκες απαγορεύεται να παραβούν τον νόμο. Μία μέρα εμφανίζεται η βασίλισσα στο χωριό και ανακοινώνει πως τουλάχιστον 1 σύζυγος έχεις απατήσει την γυναίκα του. Τι συμβαίνει μετά;

Αν μπερδεύτηκες έχεις δικαίωμα να ζητήσεις να στο ξαναδιαβάσουν ή ακόμα και να κρατήσεις σημειώσεις. Μην ντραπείς, ίσα ίσα θα φανείς πρόθυμος/η να λύσεις το γρίφο!

Όταν πας σε συνέντευξη για δουλειά, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ερωτηθείς. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να σε τρομάζει. Έχεις χρόνο να το δουλέψεις, δείξε ότι το επεξεργάζεσαι, μίλα δυνατά για όσα σκέφτεσαι, σε αυτές τις ερωτήσεις μετράει πολύ η διαδικασία επίλυσης του προβλήματος!

Για περισσότερες συμβουλές καριέρας, κάνε την εγγραφή σου στο CollegeLink!


10 ερωτήσεις που δεν πίστευες ότι μπορούν να σε ρωτήσουν σε συνέντευξη
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top