20-20

20-20 | Οι άντρες δεν ξέρουν τι θέλουν

Έχεις ρωτήσει ποτέ έναν άντρα τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει; «Απλά πράγματα», θα σου απαντήσει. «Μια δουλειά, ένα αμάξι, μια γυναίκα στο πλάι μου, την παρέα μου, ίσως και ένα χόμπι για τις ελεύθερες ώρες». Απλά πράγματα, όντως, αν όμως ίσχυαν. Γιατί μπορεί να ξέρουν τι αναζητούν από τη ζωή τους σε τίτλους, αλλά στην υλοποίηση τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Το φλέγον θέμα δεν είναι η θέση εργασίας, το αυτοκίνητο, οι φίλοι ή το χόμπι. Ας κάνουμε απλά την παραδοχή ότι αυτό που χρειάζονται οι άντρες από αυτούς τους τομείς είναι ικανοποιητικός μισθός, σωστή αναλογία ρεπό-εργάσιμων ημερών, πολλά κυβικά χωρίς να καίει τα κέρατά του, να βρίσκονται με «τα παιδιά» όταν εκείνοι γουστάρουν και να είναι οι καλύτεροι σε ό,τι extra ασχολία επιλέξουν. Όλα αυτά συνδυασμένα με τη δικαιολογημένη γκρίνια αν κάτι δεν πάει κάτι όπως το θέλουν.

Κεφάλαιο Γυναίκα: οι άντρες όχι απλά δεν ξέρουν τι θέλουν, δεν έχουν πάσα ιδέα. Χρειάζονται μια γυναίκα στο πλευρό τους, αλλά για αυτούς να είναι το γλυκό κορίτσι τους. Φτιάχνονται με τις δυναμικές γυναίκες που έχουν άποψη, όμως καλύτερα να μην την εκφράζουν ανοικτά, γίνονται επιθετικές. Γουστάρουν τις γυναίκες που βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό, αλλά σιχαίνονται αυτές που βρίζουν, καπνίζουν, πίνουν όσο αυτοί, άλλωστε αυτά είναι για το «ισχυρό» φύλο. Μένουν μακριά από τις «κολλιτσίδες», αλλά δεν ανέχονται να τους αγνοούν.

Οι άντρες δεν ασχολούνται με το ντύσιμο μιας γυναίκας, όμως θαυμάζουν τα στενά φορέματα, τις φούστες, τα κολλητά παντελόνια και τα κοντά μπλουζάκια με ντεκολτέ. Η κοπέλα τους φυσικά και μπορεί να φοράει ό,τι θέλει από αυτά, αρκεί να μην προκαλεί τον θαυμασμό των υπολοίπων. Φωνάζουν τρανταχτά για το πόσο εκτιμούν τη φυσική ομορφιά, χωρίς περιττό μακιγιάζ, μάλιστα δυσανασχετούν όταν σε βλέπουν να βάφεσαι. Λίγες στιγμές μετά, προσφέρουν γλυκά κοπλιμέντα για το πόσο όμορφη είσαι σήμερα, «έκανες κάτι διαφορετικό;». Ναι, βάφτηκα.

Ξέρετε από πού γεννήθηκε η φράση «Οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θέλουν»; Από άντρες που δεν ξέρουν τι θέλουν, περιμένοντας έτοιμη την απάντηση από το «αδύναμο»φύλο, ρίχνοντας το φταίξιμο σε αυτό. Πώς να ξέρει μια γυναίκα τι θέλει η ίδια, όταν λαμβάνει ένα σωρό μπερδεμένα μηνύματα από τον ανδρικό πληθυσμό γύρω της; Δεκάδες πρότυπα να ακολουθήσει, αλλά ό,τι κι αν επιλέξει, τα αρνητικά σχόλια θα την περιμένουν στην επόμενη γωνία.

Η αναποφασιστικότητα, η αχαριστία, η άγνοια και η κρίση δεν «σηκώνουν» φύλα. Ανήκουν στον άνθρωπο. Οι γυναίκες άντρες ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει τι θέλει. Άλλωστε αν ξέραμε, τα πάντα γύρω μας θα είχαν λιγότερο ενδιαφέρον.

20-20 | Οι άντρες δεν ξέρουν τι θέλουν
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top