20-20

20-20 | Όλα τα ηλίθια πράγματα που σε εμποδίζουν να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις

Φαντάζεστε κι εσείς κάποια βράδια πώς θα ήταν η ζωή σας αν από την επόμενη μέρα ζούσατε για εσάς; Εγώ το κάνω όλο και πιο συχνά διανύοντας τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής μου και πάντα καταλήγω στο ίδιο. Γελάω και βάζω το ξυπνητήρι για την επόμενη μέρα. «Δεν σε αναγκάζει κανείς να ασχοληθείς με ό,τι δεν σου αρέσει», λέω στον εαυτό μου και με πέρνει ο ύπνος χωρίς καν το καταλάβω λόγω κούρασης. Κι όμως τι είναι αυτό που με εμποδίζει από το να κάνω όλα αυτά που αληθινά γουστάρω;

Είναι οι φίλοι μου, η οικογένεια, ο σύντροφός μου; Αν παρατήσω αυτό που κάνω θα τους απογοητεύσω. Θα με πουν δειλή και φυγόπονη, ότι δεν προσπάθησα αρκετά και θα καταλήξω ένα τίποτα αν δεν πάρω το χαρτί μου ή δεν βρω μια δουλειά. Ναι, αλλά δεν τους απογοητεύω ήδη με το να γκρινιάζω με κάθε ευκαιρία για το πόσο μισώ όλα με όσα ασχολούμαι; Εκείνοι πιστεύω θέλουν να με βλέπουν ευτυχισμένη, έχουν διακρίνει τη θλίψη στα μάτια μου και θα είναι εκεί σε κάθε μου βήμα. Όπως είμαι κι εγώ στο πλάι τους.

Είναι οι ατελείωτες υποχρεώσεις που έχω αναλάβει; Και το θέμα είναι ότι δεν βλέπω το λόγο που τις φόρτωσα όλες στην πλάτη μου. Να τρέξω για ανθρώπους και καταστάσεις που δεν θα μου προσφέρουν τίποτα στο τέλος της ημέρας, να σπαταλήσω ενέργεια σε δραστηριότητες που δεν με γεμίζουν, να χάσω πολύτιμο χρόνο εκεί που δεν θέλω να είμαι. Δεν είναι κακό να λες «Όχι» πού και πού και το έχω κάνει πολλές φορές. Καιρός να το χρησιμοποιήσω περισσότερο.

Είναι η βαρεμάρα που με διακατέχει; Γιατί έχω κατανοήσει ότι αν δεν κουραστείς δεν φτάνεις εκεί που στοχεύεις. Και τις στιγμές που απλά θέλω να χουζουρέυω με τις ώρες, να scrollάρω ατέλειωτα στα social, να σαχλαμαρίσω με κάποιο παιχνίδι ή σειρά, να χαζεύω shows στη τηλεόραση και να φωνάζω στους παίκτες για το τι βλακείες κάνουν; Εκείνες τις στιγμές πρέπει να σφίξω τα δόντια και να φωνάξω «Σήκω! Η ζωή σε περιμένει! Θα κουραστείς τώρα για να τα απολαύσεις όλα μετά, ανυπόμονο πλάσμα!».

Η απάντηση που ψάχνω είναι το ίδιο το κεφάλι μου. Το μέρος που δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια στο δρόμο μου, ενώ όλα αποτελούν ηλίθιες δικαιολογίες. Έχω και τη θέληση και κυρίως το χρόνο με το μέρος μου να τα φέρω όλα ανάποδα και να τα φέρω στα μέτρα μου. Άλλωστε, αν δεν τα κάνεις και λίγο μπουρδέλο στην προσπάθεια να καταφέρεις τους στόχους σου, τι θα έχεις να διηγηθείς στο τέλος;

20-20 | Όλα τα ηλίθια πράγματα που σε εμποδίζουν να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top