20-20

20-20 | Όταν τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν όσα νιώθεις

Έχεις φύγει πια από τις παιδιάστικες σχέσεις των εφηβικών σου χρόνων. Όχι άστοχες φιλίες, όχι έρωτες χωρίς ανταπόκριση, άνθρωποι που δεν σε υπολογίζουν ή σε θεωρούν δεδομένο. Μπορείς να ξεχωρίσεις το σκάρτο από το αυθεντικό, αυτό που σε ολοκληρώνει από τη συνήθεια. Δένεσαι με άτομα που σου προσφέρουν αυτό που πραγματικά θες και ανταποδίδεις με όσα έχεις. Δεν υπάρχει χρόνος για μετριότητες.

Σε εκείνους που έμειναν οφείλεις πολλά. Στιγμές που δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις. Εκείνες τις μοναδικές διακοπές με φίλους, που τσακωθήκατε για τα πιο ηλίθια πράγματα, αλλά έληξε όταν βάλατε τα γέλια στη μέση του καβγά. Τα πρωινά με τον σύντροφό σου στο κρεβάτι όταν εσύ είχες ξυπνήσει κι εσύ τον πείραζες για να ξυπνήσει δήθεν τυχαία. Η αγκαλιά της μητέρας σου όταν σε βλέπει ανήσυχο, που απορρίπτεις αρχικά, αλλά στο τέλος υποκύπτεις. Τα απλά πράγματα με τους σωστούς ανθρώπους δημιουργούν τις πιο ξεχωριστές αναμνήσεις.

Είναι εκείνες οι στιγμές που τα συναισθήματα σου προκαλούν σφίξημο στο στήθος και ένα κόμπο στο λαιμό. Θέλεις να φωνάξεις όσα νιώθεις, να μοιραστείς μαζί τους τις σκέψεις σου. Με κάποιο μαγικό τρόπο να τους μεταδώσεις τα συναισθήματά σου για να σε κατανοήσουν. Αλλά οι λέξεις δεν είναι εκεί. «Μου λείπεις», «Σε θέλω», «Σ΄αγαπώ», «Ευχαριστώ», «Συγγνώμη» δεν μπορούν να κουβαλήσουν το φορτίο που κρατάς μέσα σου. Κάποιες φορές δεν ανταποκρίνονται όπως θα ήθελες, τα προσπερνούν συνεχίζοντας να είναι κοντά σου.

Ίσως φταίει ότι ήδη έχεις χρησιμοποιήσει τις ίδιες λέξεις ξανά και ξανά. Μπορεί να χάνουν το νοήμα τους, γιατί είναι γνώριμη η φωνή σου στα αυτιά τους. Αν βρίσκονται κι αυτοί στην ίδια θέση; Κι εσύ με τη σειρά σου δεν αντιδράς στα δικά τους λεγόμενα με την ίδια βαρύτητα που τα εκφράζουν οι άνθρωποί σου; Οι πράξεις θα κάνουν και τις δύο πλευρές να καταλάβουν. Ένα βλέμμα, ένα πονηρό χαμόγελο, μια αγκαλιά, το άγγιγμα όταν δεν το περιμένεις, το φιλί πριν αποχωριστείτε. Το σώμα έχει τη δική του γλώσσα και προσφέρει όλα αυτά που τα λόγια δεν μπορούν.

Κάνε την κίνηση με την πρώτη ευκαιρία σε αυτούς που το αξίζουν. Δήλωσε με πράξεις όσα τα λόγια δεν μπορούν.

20-20 | Όταν τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν όσα νιώθεις
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top