Βιβλίο

Έρως ανίκατε…μάσαν

«Τι κάνεις όταν βρίσκεσαι σ’ ένα απομονωμένο ορεινό χωριό για το διήμερο των εκλογών κι ενώ όλοι σε μπουκώνουν λυσσαλέα με τα πιο εκλεκτά φαγιά της οικουμένης ο πορσελάνινος θρόνος αρνείται να ενδώσει στις ικεσίες σου; Κι αν ένα και μόνο εσώρουχο αρκούσε για να σε μεταμορφώσει στο πιο ποθητό πλάσμα του κόσμου; Θα ήταν ευλογία ή κατάρα; Και ποία η θέση όλων εμάς που μετά θάνατον δεν θέλουμε ούτε να καούμε ούτε να ταφούμε αλλά να μεταποιηθούμε σε χρηστικά και καλαίσθητα διακοσμητικά εσωτερικών χώρων; »

Τέτοια και άλλα αγωνιώδη ερωτήματα απαντώνται με τρόπο παραληρηματικό στις σελίδες αυτού του βιβλίου, που μας θυμίζει ότι το γέλιο είναι συχνά η μόνη σωσίβια λέμβος στις φουρτούνες της ζωής. Ο Πέτρος Χατζόπουλος, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Αυγούστου Κορτώ, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979.

Έχει γράψει διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, κείμενα για το θέατρο, ένα κινηματογραφικό σενάριο και βιβλία για παιδιά. Μέσα από αυτές τις ιστορίες, έχοντας για όπλο του το γέλιο, απαντά σε διάφορα ερωτήματα και με τον απίστευτο αυτοσαρκασμό που τον διακατέχει. Είναι σίγουρο πως θα γελάσεις μέχρι δακρύων. Το εξώφυλλο του βιβλίου που αποτελεί έργο του Αρκά μας κάνει να υποψιαστούμε το ύφος ολόκληρου του βιβλίου.

Ας ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και ας γελάσουμε με τη ψυχή μας, διότι όπως επισημαίνει και ο ίδιος παραθέτοντας στην αρχή του βιβλίου το κινέζικο ρητό το γέλιο είναι η φωνή της ευτυχίας.

Έρως ανίκατε…μάσαν
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top