Ταξίδια

Ταξίδια | Μονοήμερη απόδραση στη Στυμφαλία

Για όλους εσάς που η τρέλα της καθημερινότητας σας πνίγει μην ανησυχείτε, εγώ είμαι εδώ να σας βοηθήσω να βάλετε λίγη παραπάνω τρέλα στη ζωή σας! Τρέλα από αυτήν την ωραία που σε κάνει ξέγνοιαστο, ενθουσιώδη και αυθόρμητο! Από αυτήν που θα σε κάνει να πεις: «Τι ωραία ηλιόλουστη Κυριακή, ας πάω μια εκδρομή» και θα σε κάνει να ζήσεις μια γλυκιά και ευχάριστη περιπέτεια!

Και επειδή η τρέλα πάει στα βουνά, ντύσου και φόρα το πιο ζεστό σου χαμόγελο και φύγαμε για την ορεινή Κορινθία και πιο συγκεκριμένα ένα μικρό χωριό, τη Στυμφαλία. Και πίστεψέ με, ίσως να μην σε εμπνέει τόσο το όνομα, ίσως το ακούς πρώτη φορά, ίσως να νομίζεις ότι δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον να δεις σε ένα και το κατανοώ. Όμως δώσ’ του μια ευκαιρία γιατί η ομορφιά και η γραφικότητα του χωριού που χαρακτηρίζεται από την οικιστική ομοιομορφία σε συνδυασμό με τις συστάδες των δέντρων, τις ελατόφυτες και χιονισμένες αυτή τη περίοδο πλαγιές της Ζήριας – ένα βουνό επιβλητικό μεν, οικείο και «φιλόξενο» δε- δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα και τη ζεστασιά μιας επιτυχημένης εκδρομής στο χωριό. Και τι καλύτερο από αυτό;

Σήμα κατατεθέν (θα μπορούσαμε να πούμε) της περιοχής, πέρα από τις γουρνοπούλες – όλο στο φαγητό το μυαλό μου- είναι η λίμνη της Στυμφαλίας η οποία από τη μία εκπέμπει το μυστήριο του μύθου και της φαντασίας γύρω από αυτήν και από την άλλη χαρίζει ζωντάνια και απαράμιλλη ομορφιά. Το μύθο αυτό γύρω απ’τη λίμνη τονίζει και η ομίχλη η οποία είναι έντονη κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η Στυμφαλία επίσης αποτελεί τον συνδετικό κρίκο πολλών αρχαιολογικών αλλά και μυθολογικών πόλεων. Στη περιοχή, μάλιστα, υπάρχει και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας , ένα μουσείο σχετικά μικρό που έχει εκθέματα σχετικά με το περιβάλλον και τη λαογραφία της περιοχής , παρουσιασμένα όμως με σύγχρονο τρόπο. Πέρα, λοιπόν, απ’τις φυσικές ομορφιές μπορείτε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας , οπότε κανείς δεν μένει παραπονεμένος.

Κάπου εδώ το ταξίδι φτάνει στο τέλος του, για μένα, εσείς συνεχίστε να ταξιδεύετε μέσα από τις εικόνες. Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε, μείνετε χαμογελαστοί!


20130401205848korinthia_limni_stymfalia3 stymfalia Stymfalia2

Ταξίδια | Μονοήμερη απόδραση στη Στυμφαλία
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top