Ταξίδια

Ταξίδια | Λιβαδειά: ένας προορισμός με μοναδική φυσική ομορφιά

Επιστρέφω δριμύτερη και ελπίζω καλύτερη! Θέλω να μοιραστώ μαζί σας έναν περίεργο συνειρμό που έκανα σήμερα, αυτό που λέμε το μυαλό καμιά φορά παίζει περίεργα παιχνίδια και ίσως λίγο αστεία στη προκειμένη περίπτωση!

Καθώς γυρνούσα σπίτι πέρασα έξω από ένα ψητοπωλείο και το γιαουρτοσκόρδιον – όπως θα έλεγε ο αγαπημένος μας Κατακουζίνας – που η μυρωδιά του μου έσπασε τη μύτη – μου θύμισε την αγαπημένη Λιβαδειά, η οποία φημίζεται για τα ψητοπωλεία και τα σουβλάκια που όλοι έστω και μια φορά έχουμε δοκιμάσει.

Τα σουβλάκια όμως, δυστυχώς, δεν είναι το θέμα μας. Ξέρω σας στεναχωρώ… Το θέμα μας είναι η Λιβαδειά και ο θησαυρός που κρύβει, ένας θησαυρό από αυτούς που δεν περιμένεις να συναντήσεις εκεί (όχι δεν εννοώ τα ψητοπωλεία της  ,το ξεκαθαρίσαμε αυτό). Εννοώ την εξωτική Κρυά! Και εκεί θα ταξιδέψουμε σήμερα, σ’εναν μικρό επίγειο παράδεισο – χωρίς υπερβολές – εντάξει, ίσως ο ενθουσιασμός μου να με κάνει λίγο υπερβολική, το παραδέχομαι, θα αφήσω μετά τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους!

Όταν μιλάω, όμως για θησαυρό εννοώ πραγματικό θησαυρό που βλέποντάς τον για πρώτη φορά νιώθεις ότι ανακάλυψες κάτι μοναδικό. Γιατί όντως η Κρυά είναι μια όαση στη μικρή πόλη της Λιβαδειάς -μια μικρή όαση γενικά- τόσο ξεχωριστή και ταυτόχρονα τόσο αρμονικά δεμένη με την υπόλοιπη πόλη, που όμως η ιδιαιτερότητά της δε σταματά να σε ξαφνιάζει ευχάριστα.

Για να καταλάβετε ο ποταμός ‘Ερκυνα, ο οποίος διασχίζει τη Λιβαδειά είναι ένα ποτάμι το οποίο εξασφάλισε για πολλά χρόνια την απαραίτητη ενέργεια για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Σήμερα, ο ποταμός Έρκυνα με τις πηγές του στην περιοχή της Κρύας προσδίδει στην πόλη της Λιβαδειάς μια ξεχωριστή φυσική ομορφιά.

Ο συνδυασμός των μουντών χρωμάτων της φύσης , με τη ζωντάνια των νερών του ποταμού δίνουν στο τοπίο μια πραγματική αίσθηση μαγείας. Επομένως, αν σκέφτεσαι να κάνεις μια μικρή εξόρμηση – μη το σκέφτεσαι καθόλου, κάν ΄το! – ή σε πάει ο δρόμος σου ποτέ προς τα εκεί μη διαστάσεις στιγμή να σταματήσεις για μερικές φωτογραφίες , μια βόλτα, μια ζεστή κούπα σοκολάτα με θέα τον ποταμό, αφέσου στη μαγεία, αφέσου γενικά και απόλαυσέ το.

∆εν γράφω τίποτα άλλο, σειρά έχουν οι φωτογραφίες!

Enjoy 🙂

78957021 20130919104209livadia3 levadia main

 

Ταξίδια | Λιβαδειά: ένας προορισμός με μοναδική φυσική ομορφιά
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top