Ταξίδια

Ταξίδια | Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου…

Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου… Ναι, ναι για εσένα λέω που διαβάζεις αυτή τη στιγμή αυτό το κείμενο, για εσένα που διαβάζεις για την εξεταστική ή για ‘σένα που θες απλά να ξεφύγεις από όλους και από όλα, ξέρω ότι ένα ταξίδι θα σε βοηθούσε. Ναι, ακόμα και για εσένα που δεν σκεφτόσουν το ενδεχόμενο ενός ταξιδιού και εσένα θα σε κάνω να ταξιδέψεις μαζί μας! Γιατί ξέρω πως κατά βάθος το θες και το έχεις ανάγκη.

∆εν θα σας πάω μακριά, θα «πεταχτούμε» ως τα απόκοσμα και πανέμορφα Μετέωρα.Έναν κοντινό προορισμό -αν μένετε στην Αθήνα ειδικά- που όμως η επιβλητικότητα του τοπίου θα σας χαρίσει στιγμές ενθουσιασμού, γαλήνης και ευτυχίας – ναι! – γιατί τέτοια ομορφιά που να συναντήσεις στη πόλη;

Τα Μετέωρα, λοιπόν, υψώνονται λίγο έξω από την Καλαμπάκα ,κοντά στα πρώτα υψώματα της οροσειράς της Πίνδου. Μιλώντας για τα Μετέωρα ουσιαστικά μιλάμε για ένα σύμπλεγμα από τεράστιους, σκουρόχρωμους βράχους ψαμμίτη. Αναφορικά, το μέσο υψόμετρο είναι 313 μέτρα. Στις κορυφές κάποιων βράχων είναι χτισμένα μοναστήρια. Οι μοναχοί οδηγήθηκαν εκεί λόγω της άγριας και απροσπέλαστης μορφής του τοπίου. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρχαν μόνο τα εφτά συνέχισαν τη λειτουργία τους, τα οποία μάλιστα το 1988 συγκαταλέχθηκαν στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Να και κάτι που ίσως να μην ήξερες!

Τα Μετέωρα μπορούν να καταταχθούν ,χωρίς δεύτερη σκέψη στα θαύματα της φύσης. Κατά καιρούς, πολλοί ‘Ελληνες και ξένοι γεωλόγοι έχουν ασχοληθεί με τη γεωμορφολογία του τοπίου και έχουν διατυπώσει θεωρίες δημιουργίας αυτού του τοπίου, βασισμένες σε μελέτες. Παρόλο όμως που δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα η επικρατέστερη άποψη είναι ότι σύμφωνα πάντα με μελέτες, οι βράχοι κουβαλάνε πάνω τους 60 εκατομμύρια χρόνια ζωής – ναι η αλήθεια είναι ότι δεν τους φαίνεται!- και οφείλουν τη μορφή τους σε αποσαθρώσεις, διαβρώσεις και σεισμούς.

Σημασία έχει το αποτέλεσμα κι αυτό πιστέψτε με είναι μοναδικό. Και για να μη σας κουράσω άλλο, σας αφήνω να απολαύσετε το θέαμα και το οφθαλμόλουτρο καλό είναι…

met_20 meteora_new600_183600_1TBK92 original-11417-1418850267-37.png

Ταξίδια | Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου…
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top