#Tech

Ο τυπάς που αγόρασε την Google.com για 12 δολλάρια!

Και εδώ είμαστε, λοιπόν, σε μια από τις πιο ηλίθια περίεργες ιστορίες που έχω διαβάσει online. Ένας τυπάς με το όνομα Sanmay Ved αγόρασε την διεύθυνση της Google για 12 δολλάρια. Ω, ναι! Για 12 δολλάρια. Και μάλιστα, αγόρασε την Google.com μέσα από υπηρεσία της ΙΔΙΑΣ της εταιρείας. Thug life.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ved χαζολογούσε στην υπηρεσία Google Domains, όπου η Google πουλάει διάφορες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έψαξε έτσι για την πλάκα του και από περιέργεια, να δει αν ήταν διαθέσιμη η διεύθυνση Google.com και – παραδόξως – ήταν. Πάτησε να την αγοράσει, η συναλλαγή ολοκληρώθηκε, όπως λέει και η ευγενέστατη κυρία κάθε φορά που βάζουμε κάρτα, και ο τίτλος ιδιοκτησίας του site μεταφέρθηκε στον Ved μας. Για ένα μόνο λεπτό βέβαια, γιατί μετά συνέβη κάτι το εξαιρετικά προβλέψιμο.

Η Google κατάφερε να ακυρώσει την συναλλαγή και τα λεφτά του τυπά επιστράφηκαν. Στο ένα λεπτό που ήταν ο ιδιοκτήτης της πιο δημοφιλούς ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο, ο Ved έλαβε καμιά ντουζίνα emails από διάφορους λογαριασμούς, των οποίων τις λεπτομέρειες δεν μας είπε, αλλά δήλωσε πως δεν έχει λάβει παρόμοια emails σε καμία από τις άλλες συναλλαγές του στην υπηρεσία αυτή της Google.

Δήλωσε, επίσης πως η εταιρεία μπόρεσε να αντιστρέψει την συναλλαγή, καθώς η υπηρεσία που χρησιμοποίησε για να αγοράσει την διεύθυνση ήταν δική της. Αν η διεύθυνση της Google, δηλαδή, εμφανιζόταν προς πώληση σε άλλη υπηρεσία, που δεν ήταν της εταιρείας, τα πράγματα θα γινόντουσαν πολύ πιο περίπλοκα.

Ο Ved μετά την ακύρωση της συναλλαγής ειδοποιήσε το security team της εταιρείας, η οποία του έδωσε σε αντάλαγμα 6.006,13 δολλάρια, επειδή εντόπισε αυτό το λάθος στο Google Domains.

Θα μου πείτε γιατί 6,006.13 δολλάρια; Δώστου εκεί ένα εφταχίλιαρο ή εξαχίλιαρο. Ε, δεν φτάνει που οι της Google πουλάνε καταλάθως online την ίδια τους την εταιρεία θέλουν και συμβολισμούς: απ’ότι φαίνεται ο αριθμός «6,006.13» είναι η λέξη «Google» γραμμένη σε αριθμούς.

Ο Ved, το χρυσό αυτό παιδί, αποφάσισε να μην τσεπωθεί τα λεφτά και ζήτησε από την εταιρεία να τα δωρήσει σε μια ανθρωπιστική και εκπαιδευτική μη κυβερνητική οργάνωση στην Ινδία με το όνομα «Art of Living India Foundation». Όταν το είπε αυτό στην Google αυτή αποφάσισε να διπλασιάσε το ποσό – κάντε τα μαθηματικά μόνοι σας.

Να, λοιπόν, μια ιστορία που ο τυπάς αυτός θα έχει να λέει σε φίλους, φίλες, σχέσεις, αμόρες , φλερτάκια, ράντομ κοπελιές, ουάν νάιτ στάντς, σε θείες, θείους και ίσως και στα εγγόνια του όταν γίνει παππούς:

«Θυμάμαι μια φορά παιδιά μου που λέτε, που, κάνοντας την τσιγαριά μου αραχτός μπροστά στο pc, αγόρασα την Google για 12 δολλάρια». Τώρα αν θα τον πιστέψουν….

Ο τυπάς που αγόρασε την Google.com για 12 δολλάρια!
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top