Ανδρική Μόδα

Η διαχρονική τάση του καρό

Αν και αποτέλει ένα απο τα πιο έντονα trends του ΄16, το καρό δεν έχει απουσιάσει σε καμία συλλογή, ίσως και απο τότε που ξεκίνησαν να υπάρχουν συλλογές. Η ποικιλία των patterns, η πολυχρηστικότητα του και η ικανότητα του να μετατρέπει κάθε outfit σε statement είναι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που του εξασφαλίζουν μία θέση στην capsule ντουλάπα μας.

Κάθε διαφορετικό μοτίβο σηματοδοτεί και μία άλλη εποχή. Είτε πρόκειται για το κλασσικό gingham pattern που χαρακτήρισε τη γενιά των rockabilly, είτε για το Shepherd’s check που στιγμάτισε τα κυριακάτικα πικ-νικ στην εξοχή, το καρό έρχεται να αφήσει το στίγμα του και στη φετινή χρονιά.

On the runways:

Collage

How to:

  • Παλτό:

Αν και αποτελεί statement απο μόνο του, ένα παλτό με καρό μοτίβο μπορεί να απογειώσει κάθε σύνολο. Συνδυασμένο με βάση κυρίως μονόχρωμη, το checked coat θα καταστήσει κάθε εμφάνιση σας εμβληματική.

COATC

  • Σακάκι:

Το καρό σακάκι δεν αποτελεί μία φετινή πρωτοπορία. Ωστόσο και φέτος καταφέρνει να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστικό. Ξεφεύγει απο το διακριτικό και κομψό κλασσικό μοτίβο του, γίνεται πολύ μεγαλύτερο και εμφανίζεται σε πιο έντονα χρώματα.

Καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό pattern, σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνδυάζεται με ρούχα μονόχρωμα, ανάλογα με το χρώμα του σακακιού. Για μια πιο τολμηρή εμφάνιση, συνδυάστε το σακάκι με παντελόνι (ή και γιλέκο) ίδιου μοτίβου.

BLAZERC

  • Παντελόνι:

Τα παντελόνια με prints έχουν δώσει μία νέα διάσταση στο χώρο της ανδρικής μόδας. Απεγκλώβισαν το ανδρικό κοινό απο το μονόδρωμο των jeans και των μονόχρωμων (κυρίως μαύρων-γκρι-μπλε) παντελονιών. Πιο έντονο απο αυτά μπορεί να θεωρηθεί το καρό παντελόνι. Σε κάθε διαφορετικό μοτίβο, πρέπει να αποτελεί το κεντρικό κομμάτι του συνόλου και να συμπληρώνεται απο μονόχρωμα, χωρίς άλλα patterns στοιχεία.

TRC

  • Πουλόβερ:

Αποτελεί μία απο τις ευκολότερες και συγχρόνως in style επιλογές. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, μπορεί να προσδόσει σε κάθε εμφάνιση χαρακτήρα και άποψη. Συνδυάστε το με πουκάμισο (ακόμη και καρό, ανάλογα με το είδος των patterns), jeans ή υφασμάτινο παντελόνι, sneakers ή oxfrord παπούτσια και διαμορφώστε μία εμφάνιση που συνδυάζει την τελευταία τάση της μόδας με την άνεση.

SWAET

  • Αξεσουάρ:

Αναμφισβήτητα, οι λεπτομέριες κάνουν τη διαφορά. Ειδικά στην περίπτωση που οι λεπτομέρειες αυτές είναι καρό, η διαφορά είναι εγγυημένη. Οι παρακάτω προτάσεις είναι οι ιδανικότερες για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμφάνισης.

acc
*Tip: Αποφύγετε το συνδυασμό του καρό (όταν αυτό υπάρχει σε μεγάλες επιφάνειες) με άλλα prints και patterns. Το καρό συνδυάζεται καλύτερα με το ίδιο μοτίβο καρό ή παραλαγές του, όπως είναι το argyle pattern (ρομβοειδές μοτίβο).

Η διαχρονική τάση του καρό
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top