Ταξίδια

5 ιδανικοί προορισμοί για μονοήμερη

‘Ολοι εμείς οι φοιτητές περάσαμε μια περίοδο βαθιάς πίστης και υποσχέσεων – την περίοδο της εξεταστικής εννοώ. Εκτός αν είσαι ήδη λαμπρό υπόδειγμα φοιτητή, τότε αυτά δεν ισχύουν για ΄σένα. Παρόλα αυτά η πρόταση μου σε αφορά. Πίστη σε ένα θαύμα και υποσχέσεις ότι την επόμενη φορά θα στρωθούμε. Από τη φάση της σιγουριάς μια βδομάδα πριν το μάθημα ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγάλουμε την ύλη, στη φάση την απελπισίας ένα βράδυ πριν που δεν έχεις προλάβει να βγάλεις ούτε τα sos – ούτε σε σκονάκι, βρε παιδί μου.

Από εκεί και πέρα, συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να σώσεις τίποτα και τα παρατάς – ή αν είσαι πιο δυναμικός προσπαθείς κι ό,τι βγει – ελπίζεις σ΄ένα θαύμα και υπόσχεσαι ότι το επόμενο εξάμηνο τέρμα τα ποτά και τα ξενύχτια – όχι ντάξει υπερβολικό, έστω θα ελαττώσουμε τη συχνότητα- τέρμα τα πιστόλια (aka όταν δεν πηγαίνεις στο μάθημα) και οι καφέδες με συνοδεία τίτσου στη καφετέρια δίπλα από τη σχολή.

Πλέον θα σοβαρευτείς, θα παρακολουθείς τακτικά τις διαλέξεις, θα περνάς τα μαθήματα και θα είσαι ένα υπόδειγμα φοιτητή που θα κάνει τους γονείς του περήφανο. ΑΛΛΑ μέχρι τότε δικαιούσαι λίγες μέρες χαλάρωσης. Πρώτον, για να ξεκουραστείς *duh* από την εξεταστική και δεύτερον να πάρεις δυνάμεις για το επερχόμενο εξάμηνο. Εύκολα προσβάσιμοι, οικονομικοί και ότι πρέπει για μονοήμερες!

Εγώ, λοιπόν, είμαι εδώ για σένα να σου προτείνω τους πέντε ιδανικότερους προορισμούς που θα σε κάνουν να ξεχάσεις την εξεταστική και θα φορτσάρεις για την επόμενη, γιατί ό,τι έγινε έγινε ή θα γιορτάσεις τις επιτυχίες σου! (Η σειρά είναι τυχαία)

Νο1: Μύκονοοοοος!

ναυπλιο

‘Οχι πλάκα κάνω, Ναύπλιοοοο! Το Ναύπλιο είναι ένα όμορφος προορισμός (πολύ κοντά στην Αττική) με φυσική ομορφιά και αξιοθέατα. Αν πας εκεί δεν μπορείς να μην επισκεφθείς το Μπούρτζι και να μην ανέβεις όλα τα σκαλιά για το Παλαμήδι.

Νο2: Ξυλόκαστρο

ξυλοκαστρο

Το Ξυλόκαστρο φημίζεται για τις παραλίες του, ενώ αν πας για ένα μεσημεριανό φαγητό δίπλα από την θάλασσα θα ήταν το κάτι άλλο. Και μια βόλτα στο πευκοδάσος του Πευκιά θα ολοκλήρωνε την ομορφιά της εξόρμησης.

Νο3: Σούνιο

SOUNIO2

 

Και ερχόμαστε λίγο πιο κοντά στην Αθήνα, στο νοτιότερο τμήμα του νομού Αττικής, ένα μέρος που επισκέφθηκα μετά από ένα κείμενο λογοτεχνίας που διαβάσαμε στη Β΄λυκείου. Και το όνομα αυτού Σούνιο, γνωστό λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης του, αλλά και εξαιτίας των ερειπίων του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα που βρίσκονται σε αυτό. Με θέα το απέραντο γαλάζιο. Στα νεότερα χρόνια, η περιοχή λόγω της περιβαλλοντικής αξίας της, ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός.

Νο4: Η πρωτεύουσα της αρχοντικής Εύβοιας, η Χαλκίδα

χαλκιδα

 

Μια πόλη με τη παραλία και τα νερά του πορθμού Ευρίπου για στολίδι, τις όμορφες ψαροταβέρνες και καφετέριες θα σου χαρίσει στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Βόλτες -αγαπησιάρικες και μη- στο κάστρο Καράμπαμπα και λίγο ουζάκι στα τοπικά ουζερί θα σου χαρίσουν άπλετα χαμόγελα.

Last but not least – γιατί όπως είπαμε η σειρά είναι τυχαία – το Λουτράκι.

loutrakinew

Συνδυάζει βουνό, θάλασσα, δάση, οικογενειακό κλίμα με πιο ερωτικό κατάλληλο για ζευγάρια. Ιδανικό για βόλτα, φαγητό, ποτό, καφέ, θυμίζει αίγλη άλλων εποχών, όμως είναι παράλληλα τόσο οικείο και σύγχρονο.

‘Οπου κι αν πας ό,τι κι αν κάνεις σημασία έχει να περνάς καλά! Always look at the yang side of life!

5 ιδανικοί προορισμοί για μονοήμερη
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top