Κινηματογράφος

Κινηματογράφος: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

Πολλές και ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές ταινίες και για αυτή την εβδομάδα:

CAPTAIN AMERICA: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Μετά το τέλος της ταινίας «Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron», o Steve Rogers (Captain America) και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει η ιστορία του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος». Μετά από ένα διεθνές επεισόδιο στη Νιγηρία, όπου χρειάστηκε η καταλυτική επέμβαση των Εκδικητών, ξεκίνησαν κάποιες πολιτικές διεργασίες, ώστε να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σώμα αρμόδιο να εγκρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επεμβαίνει το επίλεκτο σώμα των super ηρώων. Η νέα αυτή γραφειοκρατική αντιμετώπιση αδρανοποιεί, κατά κάποιο τρόπο, τους Εκδικητές, καθώς αυτοί πρέπει να στρέψουν όλη την προσοχή τους, για να αντιμετωπίσουν έναν νέο καταχθόνιο κακό που εμφανίζεται και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο. Παίζουν: Σκάρλετ Τζόχανσον, Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Λέσλι Μπιμπ, Πολ Ρουντ, Μαρίσα Τομέι, Άντονι Μακί, Τζέρεμι Ρένερ, Πολ Μπέτανι, Σεμπάστιαν Σταν, Τομ Χόλαντ, Μάρτιν Φρίμαν, Έμιλι Βαν Καμπ, Ντάνιελ Μπρουλ, Φρανκ Γκρίλο, Τσάντγουικ Μπόσμαν, Σταν Λι, Ντον Τσιντλ, Γουίλιαμ Χαρτ.

FRIEND REQUEST

Η Λόρα είναι μια δημοφιλής φοιτήτρια που ζει μια συνηθισμένη φοιτητική ζωή, μοιράζοντας την με τους φίλους της στο Facebook. Όταν θα αποδεχθεί ένα αίτημα φιλίας από μια μοναχική κοπέλα στην τάξη της, την Μαρίνα, χωρίς να το θέλει, θα θέσει σε κίνηση μια τρομακτική κατάρα. Η Μαρίνα πεθαίνει ξαφνικά, αλλά η σελίδα της στο Facebook συνεχίζει να παρενοχλεί την Λόρα και τους φίλους της. Πολύ σύντομα, η online παρενόχληση τους γίνεται πραγματικός κίνδυνος για τις ζωές τους. Όταν ένας μετά τον άλλο, οι φίλοι της αρχίζουν να παθαίνουν φρικιαστικά ατυχήματα, η Λόρα αποφασίζει να λύσει το μυστήριο της κατάρας, πριν το κακό που την καταδιώκει, σκοτώσει εκείνη και όλους τους αγαπημένους της ανθρώπους. Παίζουν:  Αλίσια Ντέμπναμ Κερ, Μπριτ Μόργκαν, Κόνορ Πάολο, Γουίλιαμ Μόουζλι.

Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

Το 1916, κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, στην οθωμανική επαρχία της Χιτζάζ, ο Τεέμπ, ένας μικρός βεδουίνος, αποφασίζει να συνοδεύσει ένα βρετανό στρατιώτη. Το ταξίδι είναι επικίνδυνο. Η έρημος είναι γεμάτη μισθοφόρους και επαναστατικές ομάδες. Για να επιβιώσει, ο μικρός μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να ξεχάσει την παιδική του ηλικία. Η ταινία κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ της Βενετίας και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 2016. Παίζουν: Τζασίρ Είντ Αλ Χουιετάτ, Χουσεϊν Σαλαμέχ Αλ Σουεϊλχιγίν, Χασάν Μουτλάγκ Αλ Μαραγιέχ.

Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Τρία χρόνια μετά τον αναπάντεχο θάνατο της πολεμικής ανταποκρίτριας Ιζαμπέλ Ριντ, μία εκδήλωση που γίνεται στη μνήμη της, θα φέρει ξανά κοντά το σύζυγο της και τους δυο γιους τους. Ένα βαθιά κρυμμένο μυστικό θα έρθει στην επιφάνεια, και οι τρεις άντρες θα πρέπει να κοιτάξουν ο ένας τον άλλο και να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους. Τιμήθηκε με το Βραβείο Amanda το 2007 (το σημαντικότερο κινηματογραφικό βραβείο της Νορβηγίας) για Καλύτερη Νορβηγική Ταινία, Καλύτερη Σκηνοθεσία και Καλύτερο Σενάριο. Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Γκαμπριέλ Μπερν και Τζέσε Άιζενμπεργκ.

SMAC

Η  ταινία του Ηλία Δημητρίου με τίτλο «SMAC» αναφέρεται σε μια πρωτεΐνη (Second Mitochondrial Activator of Caspases) που κατά τη διάρκεια της απόπτωσης ή αλλιώς του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου ελευθερώνεται από το ανθρώπινο σώμα και βοηθάει τον οριστικό θάνατο των κυττάρων.  Το «SMAC» είναι η ιστορία δύο ανθρώπων, της Ελένης που μαθαίνει ότι έχει καρκίνο στα τελευταία στάδια και του Αντρέα που ζει άστεγος στην Αθήνα, και της συνάντησής τους ακριβώς εκεί όπου ο ένας έχει περισσότερο ανάγκη τον άλλον, σε μια αφοπλιστική νίκη της ζωής πάνω σε κάθε βιολογική ή κοινωνική πρόβλεψη. Παίζουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Κοκιασμένος.

ΛΕΥΚΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ

Ο Ζακ, υπεύθυνος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Move for Kids, σχεδιάζει μια σημαντική αποστολή. Εκείνος και η ομάδα του αναλαμβάνουν να μεταφέρουν 300 ορφανά, θύματα του εμφύλιου πολέμου, από το Τσαντ στη Γαλλία προκειμένου να υιοθετηθούν από γαλλικές οικογένειες. Παράλληλα, η Φρανσουάζ, μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, έχει προσκληθεί να καλύψει τηλεοπτικά αυτή την αποστολή καταγράφοντας με την κάμερά της τα γεγονότα, ώστε να επικυρωθεί ο ουμανιστικός χαρακτήρας της επιχείρησης. Βιώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα μιας χώρας σε πόλεμο και τις πολιτικές διαστάσεις του εγχειρήματος, σταδιακά τα μέλη της ΜΚ,  αλλά και η Φρανσουάζ βλέπουν τις πεποιθήσεις τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση και έρχονται αντιμέτωποι με τα όρια και τις αληθινές διαστάσεις της ανθρωπιστικής παρέμβασης. Παίζουν: Βενσάν Λιντόν , Βαλερί Ντονζελί, Ρεντά Κατέμπ.

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός στρατιώτη που σε καιρό πολέμου καταφτάνει σε ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι αναζητώντας τον πατέρα του. Κατά την διάρκεια της παραμονής του εκεί, διαπιστώνει πως οι επισκέπτες που κατοικούν τον χώρο, πασιφιστές που αρνούνται να πολεμήσουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους, μπορεί και να γνωρίζουν κάτι γι΄αυτόν. Έμπνευση για την ταινία στάθηκε το βιβλίο του Δ. Δημόπουλου «Στο Άδυτο των Ελληνικών Μαντείων», το οποίο ασχολείται με το-υποτιμημένο-φαινόμενο των ελληνικών μαντείων. Παίζουν: Μενέλαος Χαζαράκης, Steven J. Christofer, Γιώργος Χρανιώτης, Δήμητρα Κούζα, Γιώργος Παπαστυλιανός, Nathan Thomas.

ΨΕΥΤΗΣ ΗΛΙΟΣ 3: ΟΧΥΡΟ

 

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Νικίτα Μιχάλκοφ, σχετικά με τον Διοικητή Κοτόφ, ο οποίος επιστρέφει στο σπίτι του κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, έχοντας μόλις γλιτώσει την εκτέλεση για προδοσία, με τη σκόνη, από το στρατόπεδο αιχμαλώτων στο οποίο κρατήθηκε, ακόμα επάνω στα ρούχα του. Εκεί ανακαλύπτει ότι τα πάντα έχουν αλλάξει και θα πρέπει να πολεμήσει και πάλι για το όνομά του, την τιμή του, αλλά και την αγάπη του.  Ο στρατηγός Κότοφ θα βρει τη γυναίκα του ζωντανή, αλλά με μια νέα οικογένεια. Ταυτόχρονα, θα δεχθεί από τον Στάλιν την πρόταση να ηγηθεί μιας αποστολής αυτοκτονίας: με αντάλλαγμα την αποκατάσταση του ονόματός του, θα πρέπει να καθοδηγήσει ένα στράτευμα στην πολιορκία ενός απόρθητου γερμανικού οχυρού σε ρωσικό έδαφος. Παίζουν: Νικίτα Μιχάλκοφ Όλεγκ Μενσίκοφ.

Κινηματογράφος: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top