Σούξου -Μούξου

Τελικά γιατί σε κεράτωσε;

Από πολλές συζητήσεις και ερωτήσεις που έκανα με κάποιους φίλους και γνωστούς, καταλήξανε σε κάποιος από τους πιο σημαντικούς λόγους που σε οδηγούν στο κέρατο. Τώρα θα μου πείτε εσείς «Και τι με αυτό; Δεν θα πάψει να υπάρχει». Αν όμως γνωρίζεις από τι προκαλείται κάτι, είναι πιο εύκολο να το προλάβεις. Τουλάχιστον εμένα αυτή η θεωρία με καλύπτει. Διότι και να μπάζει και λίγο, τουλάχιστον βελτιώνω τον εαυτό μου μέσα από αυτή. Ας αναλύσουμε, λοιπόν, τους λόγους έναν έναν.

– Επιβεβαίωση –

Κάποιοι άνθρωποι έχουν αρκετά χαμηλή αυτοπεποίθηση και έχουν ανάγκη να πάρουν επιβεβαίωση όλη την ώρα. Μετά από κάποι καιρό σχέσης, το έτερον ήμισυ θεωρεί ότι γνωρίζουν πως για αυτούς είναι ξεχωριστοί, με αποτέλεσμα να σταματούν τα κοπλιμέντα ή τα πολλά μπράβο. Στο μεταξύ, στους ανθρώπους με χαμηλή αυτοπεποίθηση δημιουργούνται κάποια κενά. Μόλις βρεθεί κάποιος που θα γεμίσει αυτά τα κενά, ρίχνουν και ένα κέρατο. Οπότε, δεν θεωρούμε δεδομένο ότι το ταίρι μας γνωρίζει πως είναι ο καλύτερος, επειδή είμαστε μαζί του. Καλό είναι να του υπενθυμίζουμε κιόλας.

– Έλλειψη ικανοποιήσης στη σχέση –

Σε αυτή την περίπτωση, μη πάει το μυαλό σας στη σωματική μόνο. Είναι αυτό και κάτι παραπάνω. Θα με ρωτήσετε «Γιατί κάθεται;». Για πολλούς λόγους. Η δύναμη της συνήθειας. Δεν έχει βρει κάτι καλύτερο, σας αγαπά σαν άτομο ή από φόβο μήπως δεν βρει κάποιον άλλο σαν εσάς.. Και απαντώ. Σίγουρα δεν θα βρει, Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η λύση; Μιλάμε και λέμε τι είναι αυτό που μας ενοχλεί, ώστε να μπορέσουμε να το αλλάξουμε.

– Ανανέωση –

Κάποιους ανθρώπους τους έχει φάει τόσο πολύ η ρουτίνα, που έχουν καταλήξει να ζουν σαν φίλοι ή στην χειρότερη των περιπτώσεων σαν αδέρφια. Νοιάζονται ο ένας για τον άλλο, αγαπιούνται, απλά έχουν κουραστεί με τα ίδια κάθε μέρα. Έτσι λοιπόν, ρίχνουν ένα κέρατο για ανανέωση. Οκ, επιλογή σου. Αλλά εσύ ανανεώθηκες, όχι η σχέση σου. Για αυτό, καλύτερα να βρείτε κάτι που θα βοηθήσει και τους δύο.

– Στιγμή αδυναμίας –

Πολύ συχνό. Μέσα σε ένα μπαρ, τύφλα στο μεθύσι, έίναι δύσκολο να αντισταθείς σε πειρασμούς. Μετά από ένα γερό τσακωμό που είχατε, έχεις νεύρα με τον-την σύντροφό σου. Δεν ξέρω τι να πω εδώ, πέρα από το να βρεις τις αδυναμίες σου και να μείνεις μακριά από αυτές.

– Εκδίκηση –

Κουράζεσαι  τόσο  πολύ  λέγοντας  τους  προβληματισμούς  σου  στο  ταίρι  σου,  και  τίποτα  δεν  αλλάζει. Οπότε  σε  αυτήν  την  περίπτωση δεν  έχουν  και  πολλές  τύψεις.  Σου  λέει  εγώ σου  το  είχα  πει.

– Σε έλκει η διαφορετικότητα –

Σου αρέσει πολύ να γνωρίζεις νέους ανθρώπους και να ζήσεις νέες και διαφορετικές περιπέτειες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι και πιο ωραίες, φτάνει που είναι διαφορετικές. Αυτό έχει μια δόση κινδύνου. Ποιος ξέρει τι μπορεί να αντιμετωπίσεις.

– Παράνομο –

Ξεκάθαρα υπάρχουν άνθρωποι που τους ελκύει το παράνομο. Το παιχνίδι του κρυφτού, το να σκαρώσει ένα σωρό ψέματα και δικαιολογίες, ανεβάζει την αδρεναλίνη τους. Δεν τους νοιάζει (νομίζω) και πάρα πολύ το ρίσκο. Αυτό που θέλουν είναι το παράνομο και το μυστήριο. Λύση: Τρεχάτε ποδαράκια μου.

– Απωθημένο –

Κάποιοι άνθρωποι έχουν βάλει στόχο κάποια πράγματα που θέλουν να ζήσουν ή να κάνουν. Κάποιοι άλλοι, απλά δεν έζησαν ποτέ κάποιες εμπειρίες. Οπότε και στις δύο περιπτώσεις που έχουν τύχει να κάνουν μια σχέση, μόλις παρουσιαστεί η ευκαιρία να κάνουν αυτό που θέλουν θα την αρπάξουν με τη μία. Ίσως αν μιλούσαμε πιο πολύ με το ταίρι μας να καταλαβαίναμε τι είναι αυτό που του λείπει και να τον βοηθούσαμε να το κάνει πραγματικότητα.

 – Επιρροή φίλων –

Αυτό είναι αγαπημένο. Γενικά, οι φίλοι έχουν μεγάλη επιρροή πάνω μας. Καμιά φορά, μπορεί να ξεκινήσει και για πλάκα, αλλά να καταλήξει σε κέρατο. Εσύ μπορεί να αντιστέκεσαι στην αρχή, αλλά φοβάσαι το να σε αποκαλέσουν «κότα» ή ότι φοβάσαι και τη σκιά του συντρόφου σου, ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι κτλ, λίγο πολύ σε έπεισαν. Το ένα φέρνει το άλλο και να το κακό!

Για αυτό και τα κορίτσια λυσσάνεόταν το αγόρι τους θέλει να πάει διακοπές με τους φίλους του. Σου λέει «Αυτά είναι μπακούρια, θα βγαίνουν, θα ψάχνονται, και ο δικός μου τι θα κάνει; Θα κοιτάει τα αστέρια;». Δεν νομίζω Τάκη. Θα πιει και αυτός, θα γίνει τύφλα, και να τη η στιγμή αδυναμίας. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά θα ακούσουμε και τη γελοία ατάκα «Ήμουν μεθυσμένος, δεν ήξερα τι έκανα». Ε, μεγάλε να τα πιω κι εγώ για να δούμε αν ισχύει. Καλά κάνετε κορίτσια. Μην τους αφήνετε να πάνε διακοπές με φίλους.

– Πολυγαμικοί –

Και ναι, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι πολυγαμικοί από τη φύση τους. Ούτε οι ίδιοι μπορύν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι σαν κατάρα για εμάς και ευχή για αυτούς. Η λύση σε αυτό, ξέρω γω, είναι NEXT! Κατανοώ, καλό μου, έτσι γεννήθηκες, αλλά κι εγώ τι φταίω; Κι εγώ «νορμάλ» γεννήθηκα, δεν θα με τρελάνεις εσύ.

Τελικά παιδιά, δεν έχω καταλήξει. Έχω την εντύπωση ότι όλα είναι δικαιολογίες για τους αδύναμους χαρακτήρες και τους μικρούς ανθρώπους, ένας άνθρωπος που ξέρει καλά τι είναι, ούτε σε αδυναμίας θα πέσει, ούτε θα παρασυρθεί από φίλους, ούτε απωθημένα θα έχει. Έχει πλήρη γνώση του εαυτού του και νιώθει τόσο ασφαλής, που δεν υποκύπτει σε τίποτα. Και πάνω από όλα, σέβεται τον εαυτό του και τις επιλογές του.

Τελικά γιατί σε κεράτωσε;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top