Σούξου -Μούξου

Πόσο δύσκολη είναι η απόφαση της συμβίωσης;

Είπαμε αυτή τη φορά να μιλήσουμε για την συμβίωση. Είναι ένα θέμα πάντα επίκαιρο και πάντα ενδιαφέρον, αλλά ολίγον περίπλοκο. Περίπλοκο το κάνουμε εμείς δηλαδή, αλλά πιστεύω όλοι έχουμε τους λόγους μας.

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, φυσικό και επόμενο είναι εμείς τα κορίτσια να θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω. Ή μάλλον για να τοποθετηθώ πιο σωστά, στο προτελευταίο βήμα πριν τον γάμο, που  είναι  η  συμβίωση. Φυσικά, οι άντρες κάνουν ό,τι μπορούν για να το καθυστερήσουν ή αν μπορούν ακόμα και να το αποφύγουν. Στο δικό μας κεφάλι όλα είναι πολύ απλά: τον αγαπώ, με  αγαπά, γιατί να μην μείνουμε μαζί; Στο δικό τους το κεφάλι όλα είναι πολύ διαφορετικά. Δεν ξέρω τι ακριβώς σκέφτονται και τους φέρνει τέτοιο τρόμο.

Αν με ρωτάτε, καταλαβαίνω και τις δύο μεριές. Ωραίο δεν είναι να μένεις με  έναν άνθρωπο που αγαπάς; Να είναι το πρόσωπο του το τελευταίο πράγμα που  βλέπεις πριν κοιμηθείς και το πρώτο όταν ξυπνάς. Να πίνεις μαζί του τον πρωινό καφέ. Να φεύγεις για την δουλειά σου με το πιο γλυκό φιλί. Το βράδυ όταν γυρνάς έχεις έναν άνθρωπο να μοιραστείς ο,τιδήποτε συνέβη μέσα στη μέρα σου. Να καλείτε φίλους στο σπίτι, κι αν ήμουν εγώ θα παίζαμε tichu όλο το βράδυ. Αν υπάρχει διάθεση περνάς ωραία, δεν είναι τόσο τρομακτικό.

Θα κάνω όμως και τον δικηγόρο του διαβόλου. Να ξέρετε κορίτσια ότι όταν μένεις με το αίσθημα, τα πράγματα αλλάζουν πιο πολύ για μας παρά για αυτούς. Οι υποχρεώσεις μας μεγαλώνουν. Εκεί που αν βαριόμασταν σήμερα να κάνουμε φασίνα, με το έτερον ήμισυ στο σπίτι δεν θα ήταν και τόσο εύκολο να το αγνοήσεις.  Ή σκεφτείτε εκεί που θα τρώγαμε μια σαλάτα βρε αδελφέ, «για να κρατάμε και σιλουέτα», δεν θα είχαμε τις ίδιες ευκαιρίες. Οι άντρες δεν ζουν με σαλάτες. Άσε που μπορεί και να σου πει «άμα ήθελα χόρτα θα κατέβαινα κατευθείαν στον κήπο», γιατί μερικοί έχουν και χιούμορ. Πιο πολύ σίδερο, πλυντήρια και γενικά δεν συμμαζεύεται. Οι δουλειές πολλαπλασιάζονται. Και δεν είναι τόσο απλό, γιατί δουλεύουμε κιόλας. Και πόσο θα την βγάζεις με φαγητό απ΄έξω. Όσο για τις στιγμές που θέλεις να είσαι λίγο μόνη σου για τον οποιοδήποτε λόγο; Ανύπαρκτες. Είναι πάντα εκεί.

Επίσης, πιστεύω πως ο λόγος που το επιθυμείτε τόσο πολύ είναι πολύ σημαντικός. Θεωρώ πως η άποψη «να δούμε αν ταιριάζουμε», δεν είναι απόλυτα σωστή. Μετά από πολλά χρόνια σε σχέση ξέρεις αν ταιριάζεις ή όχι.  Για να μην πω ότι το γνωρίζεις από πολύ πιο νωρίς. Όλα αυτά τα Σαββατοκύριακα, οι  διακοπές και οι μέρες που έχετε ήδη μοιραστεί είναι αρκετά για να καταλάβεις με ποιον έχεις μπλέξει. Αν σε αυτές τις στιγμές παρατά τα ρούχα του κάτω, δεν κλείνει την οδοντόπαστα, το καπάκι της τουαλέτας, δεν μαζεύει το πιάτο του από το τραπέζι, νομίζουμε ότι άμα αρχίσουμε να συζούμε θα αλλάξει; Όχι, δεν θα αλλάξει. Ακούγονται χαζά, αλλά σε καθημερινή βάση και μετά από μια κουραστική μέρα, δεν είναι και τόσο χαζά. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο ότι αν  παίρνετε μια τέτοια σημαντική απόφαση, να το κάνετε γιατί το θέλετε. Να έχετε τα μάτια ανοιχτά να δείτε αν ταιριάζετε από πριν. Ή μάλλον να αποδείξετε αν ταιριάζετε πριν την συμβίωση.

Δύο λογάκια στα  αγόρια για το τέλος. Ούτε η συμβίωση, ούτε ο γάμος είναι κρεμάλα. Μάλιστα, και  τα  δύο αν πετύχουν είναι από τις πιο ωραίες εμπειρίες και επιτυχίες του ανθρώπου. Πού κολλάτε δηλαδή; Στο ότι θα έχετε έναν άνθρωπο που θα σας νοιάζεται όλη την ώρα; Ή που θα μοιράζεται μαζί  σας τα πάντα; Ξεκολλάτε λίγο. Στο κάτω κάτω, δεν σας  αφαιρεί κανείς το δικαίωμα να μετανιώσετε και να φύγετε. Ανθρώπινο είναι και μέσα στην ζωή. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε μας. Να ξυπνήσουμε μια ωραία πρωΐα και να μην θέλουμε άλλο. Είναι μικρή η ζωή για να ασχοληθούμε με φόβους και σενάρια που γεννά η λογική μας. Να ακούμε την καρδιά μας, γιατί συνήθως λέει την αλήθεια. Δεν σας  φυλακίζει η συμβίωση, αλλά η λάθος επιλογή του ανθρώπου που είναι δίπλα σας.

Πόσο δύσκολη είναι η απόφαση της συμβίωσης;
1 Comment

1 Comment

  1. Stegal

    Μάιος 24, 2016 at 4:29 μμ

    Εντάξει σαν άντρας μπορώ να πω πως δεν είναι έτσι τα πράγματα ίσως παρουσιάζεται μια κατάσταση που έχει ακουστεί απλά χωρίς κάτι παραπάνω…το άρθρο εμένα μου άφησε την αίσθηση ότι τελικώς τα πράγματα τα κάνει πιο δύσκολα η γυναίκα και γενικώς ότι είναι δυσκολότερο η γυναίκα να μείνει με την σχέση της…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top