Fitness

4 facts που θα σε συμφιλιώσουν με την κυτταρίτιδα

Και μόνο μια μικρή εμφάνισή της είναι αρκετή για να επηρεάσει αρνητικά και να στεναχωρήσει μια γυναίκα. Ο λόγος για την κυτταρίτιδα, τον εφιάλτη του γυναικείου φύλου.

Η κυτταρίτιδα σχετίζεται με τη φυσιολογία του δέρματος και η εμφάνιση της είναι αποτέλεσμα του αυξημένου σωματικού λίπους που συσσωρεύεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος το οποίο πιέζει τον συνδετικό ιστό κάτω από το δέρμα δημιουργώντας έτσι εξωτερικά αυτό το αισθητικό πρόβλημα που προκαλεί ντροπή στις γυναίκες.
Το να επιτρέπετε στη κυτταρίτιδα να σας φθείρει ψυχολογικά κάνει την κατάσταση χειρότερη. Η συμφιλίωση μαζί της είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να οδηγήσει και στον δρόμο της αντιμετώπισης της.
Δεν είσαι η μοναδική
Πράγματι η όψη της και μόνο αρκεί για να επηρεάσει μια γυναίκα, ακόμη κι αν το «πρόβλημα» στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζει, οπουδήποτε κι αν υπάρχει, είτε στους γλουτούς, είτε στο στομάχι, είτε στα πόδια. Αυτή η ανασφάλεια των γυναικών είναι αποτέλεσμα κι άλλων επιρροών που δημιουργούν την εντύπωση ότι ο υπόλοιπος πληθυσμός δεν έχει κυτταρίτιδα. Μη δίνετε τόση σημασία σε πρόσωπα της tv, των περιοδικών και των social media, που το φωτομοντάζ είναι επιβεβλημένο. Έτσι θα χαλάτε την ψυχολογία σας χωρίς λόγο. Είναι φυσιολογικό και είναι χαρακτηριστικό σχεδόν κάθε γυναίκας, αφού 9 στις 10 γυναίκες εμφανίζουν. Πρέπει να αγαπάτε τον εαυτό σας και να νιώθετε άνετα, να αγαπάτε το σώμα σας και τις όποιες «ατέλειες» του αφού κι αυτές μέρος του εαυτού σας είναι. Εστιάστε στην συμφιλίωση με την εμφάνιση σας και στην επιδίωξη της βελτίωσης της.

Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι κλειδί
Ο κυριότερος τρόπος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι η μείωση του σωματικού λίπους και η αύξηση του μυϊκού ιστού. Η στροφή προς ένα υγιεινό διαιτολόγιο σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα είναι το βασικότερο όπλο στον αγώνα ενάντια της κυτταρίτιδας. Μέσω της άσκησης βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, διευκολύνοντας έτσι την αποτοξίνωση και την οξείδωση των λιπών. Όσον αφορά τη διατροφή πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση λιπαρών τροφών, επεξεργασμένων τροφίμων και ζάχαρης. Η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνη, λιγότερους υδατάνθρακες και προτίμηση υδατανθράκων ολικής αλέσεως, καλά λιπαρά (ω-3) και άφθονο νερό.

Τους γύρω σου δεν τους ενδιαφέρει η κυτταρίτιδα σου
Κι όταν λέω τους γύρω σου εννοώ τα άτομα του κύκλου σου κι όλους αυτούς που σε γνωρίζουν και σε λατρεύουν γι’ αυτό που είσαι. Πολλές φορές οι γυναίκες ανησυχούν για την εμφάνιση τους, για το σώμα τους και για τον αν αυτό που βλέπουν οι γύρω μπορούν να το δουν όμορφο. Δεν μπορούν να αντιληφθούν όμως το γεγονός ότι οι άνθρωποι που τις αγαπούν πραγματικά δεν βλέπουν ούτε λογαριάζουν αυτό που αντιλαμβάνονται εκείνες ως ατέλεια ή ελάττωμα! Επομένως, μη χαλάτε τζάμπα τη ζαχαρένια σας, κανείς δε θα πάψει ξαφνικά να σας αγαπάει λόγω κυτταρίτιδας.

Οι περισσότερες «αποτελεσματικές» θεραπείες κοστίζουν ακριβά
Εκτός από τις τοπικές κρέμες και άλλα σκευάσματα που μπορούν να προτείνουν οι ειδικοί, της μάλαξης κι όλων αυτών που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της αισθητικής, οι υπόλοιπες θεραπείες έχουν πάρα πολύ υψηλό κόστος, ενώ πολλές από αυτές δεν φέρνουν και το αποτέλεσμα που μπορεί να υπόσχονται. Από χειρουργική αντιμετώπιση μέχρι μη επεμβατικές θεραπείες όπως λέιζερ, που υπόσχονται καλύτερη όψη, πάντα με τεράστιο κόστος. Σε αυτό το σημείο έρχεται η ερώτηση για το αν αξίζει να κάνεις κάτι τέτοιο.

4 facts που θα σε συμφιλιώσουν με την κυτταρίτιδα
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top