Κοινωνικά

4+1 κοινωνικά ταμπού που αρνούμαστε να ξεπεράσουμε

Τι κι αν το ημερολόγιό μας γράφει 2016, οι αντιλήψεις ενός μεγάλου αριθμού της μάζας βρίσκονται ακόμη σε πρότυπα homo erectus. Χωρίς να θέλω να γίνομαι κουραστική με εισαγωγές και προλόγους, σας παραθέτω μερικά παραδείγματα της ανθρώπινης προκατάληψης σε όλο της το μεγαλείο.

1/ Ο άντρας πρέπει πάντοτε να κερνάει στο πρώτο ραντεβού

Εντάξει κορίτσια, όλες θέλουμε να νιώθουμε ώρες ώρες σαν τις πριγκίπισσες που ξέρουμε ότι είμαστε (τι, δεν είμαστε;), αλλά αυτό έχει πάψει πια να είναι δήθεν ρομαντικό. Στο κάτω κάτω της γραφής θέλαμε και ισότητα. Δε θα οδηγήσει σε μια διαλυμένη σχέση το να κεράσεις εσύ στο πρώτο ραντεβού ή έστω να πληρώσεις τα δικά σου.

2/ Αν δε σε βρίσκει Σάββατο βράδυ σε κλαμπ, είσαι ξενέρωτος

Από τα πιο μίζερα στερεότυπα ever. Ότι δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να λατρεύουμε να κοπανιόμαστε ανελέητα τα Σαββατόβραδα, ανοίγοντας ξύδια, από το να αράξουμε για παράδειγμα με την παρέα κάπου ήσυχα με μπύρες. Καλά, αν θέλεις ειδικά να κάτσεις σπίτι σου και να κάνεις μαραθώνιο με σειρές, λυπάμαι κάηκες. Δε θα θέλει να σου ξαναμιλήσει κανείς. Ξενέρωτε.

3/ Στα 20 σου δεν πρέπει να χαραμίζεσαι σε σχέσεις

Άλλη μιζέρια από εδώ. Εδώ το κόνσεπτ είναι ότι και καλά αν έχεις σχέση στην καλύτερη (σύμφωνα με την κοινή γνώμη) ηλικία της ζωής σου, χάνεις εμπειρίες, στιγμές κλπ. Ποιος θα σου πει πώς θα περάσεις εσύ τη ζωή σου; Αν είσαι ευτυχισμένος σε μια σχέση γιατί να περνάει από το μυαλό σου η σκέψη ότι δεν έχεις το δικαίωμα σε αυτή τη φάση;

4/ Οι γυναίκες δεν ξέρουν να οδηγούν

Είναι το κλασικό που όταν βλέπει κάποιος άντρας γυναίκα με τιμόνι στο δρόμο, αυτομάτως αρχίζει το μπινελίκι είτε πρόκειται για 0,01 δευτερόλεπτα καθυστέρηση σε κόκκινο φανάρι, είτε για λάθος σε προσπέραση κτλ. Κάτι που ενδεχομένως να μην έκανε αν επρόκειτο για άντρα οδηγό. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι η γυναίκα κάνει μόνο για πιάτα και σφουγγάρισμα ή για το ότι έχει μειωμένη νοητική αντίληψη όπως συμβαίνει με τα μαθηματικά, σύμφωνα πάντα με τους homo erectus.

5/ Ομορφιά κι εξυπνάδα δεν πάνε μαζί

So, ασχήμια και βλακεία δεν πάνε εξίσου μαζί; Ότι δηλαδή τα γονίδια μιας καλής εμφάνισης με τα γονίδια του εγκεφάλου έχουν τσακωθεί και δεν πάνε ποτέ στο ίδιο άτομο. Ουδέν σχόλιο πάνω σε αυτό. Νομίζω πως εδώ μιλάμε για κόμπλεξ που εκφράστηκαν σε «απόψεις».

4+1 κοινωνικά ταμπού που αρνούμαστε να ξεπεράσουμε
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top