Daily Yang

5 είδη φίλων που θα αποκτήσεις στο Erasmus

Είναι από εκείνες τις εμπειρίες που κρατάς πάντα στη μνήμη σου και αναπολείς με τον ίδιο ενθουσιασμό και νοσταλγία. Κι αν δεν το έχεις κάνει, εννοείται να το κάνεις. Κι αν το έχεις κάνει, να το ξανακάνεις. Μιλάω για το Erasmus φυσικά και όσα αυτό σου προσφέρει. Ένα από αυτά λοιπόν είναι η δυνατότητα γνωριμίας φίλων. Κάποιες φιλίες κρατούν κι αφού επιστρέψεις στο σπίτι σου. Άλλες πάλι τελειώνουν με το που τελειώσει η περίοδος μετακίνησής σου. Άλλες ακόμα νωρίτερα. Στο άρθρο αυτό μιλάω για τα 5 είδη ανθρώπων που θα γνωρίσεις στο Erasmus.

1/ Οι της μια φοράς
Μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό. Πρόκειται για εκείνα τα άτομα που αν και συμπάθησες όταν τα γνωρισες, ίσως να πέρασες καλά μαζί τους, μπορεί να κάνατε και ενδιαφέρουσα συζήτηση, μπορεί ακόμα να ανταλλάξατε τηλέφωνα, ωστόσο ποτέ δεν είδες ξανά από κοντά. Η αλήθεια είναι ότι στο Erasmus είναι έτσι οι ρυθμοί ζωής. Γνωρίζεις καθημερινά πάρα πολλά και διαφορετικά άτομα, οπότε είναι πολύ λογικό να μην κρατάς επαφή με όλους.

2/ Ο ενοχλητικος συγκάτοικος
Για πολλούς από μας το Erasmus είναι η πρώτη φορά που ζούμε μόνοι μας. Και όσο τυχερος/ή και να είσαι δεν μπορείς να αποφύγεις τον κακό συγκάτοικο. Θέλω να πω όλοι όσοι έχουμε πάει Erasmus έχουμε ιστορίες για τουλάχιστον έναν τέτοιο τύπο. Ο κάκος συγκάτοικος μπορεί να είναι ενοχλητικός ή να μην σε συμπαθεί ή να μην ακολουθεί τους κανόνες του σπιτιού. Όπως και να έχει κάποιο πρόβλημα στο δημιουργεί σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό.

3/ Ο Έρωτας
Αχ ο Έρωτας. Που πριν πας Erasmus πεισματικά δήλωνες ότι θα τον αποφύγεις. Αλλά φυσικά δεν περνάνε όλα από τον έλεγχό σου και ειδικά σε αυτό το θέμα. Δεν αποκλείεται λοιπόν κατά τη μικρή ή μεγάλη διαμονή σου στο εξωτερικό να γνωρίσεις κάποιον για τον οποίο θα νιώσεις κάτι παραπάνω. Για την ακρίβεια πολλά ζευγάρια έχουν γνωριστεί έτσι. Το πιθανότερο είναι να μην κρατήσει (sorry) ή στην καλύτερη να δοκιμάσετε τη σχέση εξ αποστάσεως μέχρι να κουραστείτε και οι δύο (και πάλι sorry). Βέβαια, ξαναλέω, υπάρχουν και οι περιπτώσεις επιτυχίας και προσωπικά γνωρίζω τέτοια ζευγάρια. Κι αν δεν κρατήσει δηλαδή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Θα έχεις πάντα μια όμορφη ιστορία που έγινε σε καποια όμορφη Ευρωπαϊκή πόλη κι αυτό είναι απο μόνο του ωραίο.

4/ Ο μαλάκας
Ε δεν γίνεται να μη γνωρίσεις έναν τουλάχιστον. Με κάποιον θα τσακωθείς, κάποιος θα σου κάνει πολλή κακή εντύπωση και θα σε απογοητεύσει. Ευτυχώς, δε συμβαίνει συχνά. Αλλα συμβαίνει και είναι λογικό αφού όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, οι ρυθμοί της ζωής είναι γρήγοροι και μεγάλο μέρος της ημέρας σου στηρίζεται στην κοινωνικοποίηση με καινούργια άτομα. Ελάχιστα από αυτά τα άτομα γνωρίζεις σε βαθύτερο επίπεδο καθότι αυτό απαιτεί χρόνο και επαφή, επομένως κάποια άτομα που στην αρχή σου φάνηκαν εντάξει μπορεί στην πορεία να διαπιστώσεις ότι δεν ήταν και τοσο.

5/ Το φιλαράκι
Ούτε να κάνεις έναν τόσο στενό φίλο μέσω του Erasmus περίμενες. Για την ακρίβεια έκανες πολλούς και για τα επόμενα χρόνια ετοιμάσου να κάνεις ταξίδια για να τους επισκεφτείς όλους. Ωστόσο, ένα άτομο ή μια παρέα ήταν αυτοί που ένιωσες πιο κοντά σου και κάπως έτσι μέσα από μια τόσο διασκεδαστική και απρόβλεπτη διαδικασία έκανες φίλους από αυτούς που κρατάνε.

Τελικά ξαναβλέποντας τη λίστα των ανθρώπων αυτών, καταλήγω στο συμπέρασμα πως το Εrasmus δεν διαφέρει σημαντικα από τη ζωή εκτός αυτού. Είναι σίγουρα μια ζωή στο fast motion με περισσότερες γνωριμίες, πάρτι και ταξίδια από αυτά που θα έκανες σε ένα εξάμηνο στο πανεπιστήμιο της χώρας σου, αλλά η ουσία είναι η ίδια και τα είδη ατόμων που επηρεάζουν πιο άμεσα τη ζωή σου δε διαφέρουν πολύ από τα αντίστοιχα στη χώρα σου.

5 είδη φίλων που θα αποκτήσεις στο Erasmus
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top