Μασαbook

5 ιδέες για να μην παραλείπεις το πρωινό σου, το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας

Αν το πρόγραμμα της εβδομάδας σου είναι πολύ φορτωμένο τότε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κατατάσσεσαι σε αυτούς που τρέχουν και δε φτάνουν. Όταν η μέρα σου ξεκινάει από πολύ νωρίς το πρωί και τελειώνει αργά το βράδυ, είναι λογικό να προσπαθείς να βρεις τρόπους για να εξοικονομήσεις χρόνο από το οτιδήποτε. Οι περισσότεροι από μας -και δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω- αποφασίζουν να γλιτώσουν χρόνο από το πρωινό. Ακόμα και μια ολόκληρη μέρα να είχα πάλι δε θα μπορούσα να μετρήσω τις φορές που έχω παραμελήσει το πρωινό μου επειδή βιαζόμουν! Συνεπώς τα παρακάτω θα σου φανούν και σένα τουλάχιστον απαραίτητα για να μην παραλείψεις ποτέ ξανά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

#1 Προετοιμάσου για την εβδομάδα!

Ξέρεις ότι η εβδομάδα σου θα είναι πιεστική και τα αφήνεις όλα για την τελευταία στιγμή; Όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει αυτό δε βοηθάει πολύ στο να βάλεις ένα πρόγραμμα και στο πρωινό σου. Κάνε μια λίστα με το τι θέλεις να τρως κάθε πρωί και πήγαινε για ψώνια. Αν αυτό σου φαίνεται κουραστικό τότε συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

#2 Το προηγούμενο βράδυ!

Θυμάσαι όταν πήγαινες σχολείο και έφτιαχνες τη τσάντα σου από το προηγούμενο βράδυ; Ε λοιπόν μάντεψε ποιος πρέπει να αρχίσει πάλι την ίδια συνήθεια. Ναι, εσένα εννοώ! Ετοίμασε το πρωινό σου από το προηγούμενο βράδυ έτσι ώστε να μειώσεις όσο περισσότερο γίνεται το χρόνο που αφιερώνεις για την προετοιμασία του.

#3 Φρούτα!

Τα φρούτα μπορούν να σου χαρίσουν τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεσαι κάθε πρωί. Η προετοιμασία μιας φρουτοσαλάτας δε θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά κάθε πρωί.

#4 Πρωινό εν κινήσει!

Γιατί να μην παίρνεις το πρωινό σου ενώ είσαι στο δρόμο; Μέχρι να φτάσεις στη δουλειά ή τη σχολή σπαταλάς πολύ χρόνο στα ΜΜΜ χωρίς να κάνεις τίποτα. Αξιοποίησε ακόμα και αυτόν το «χαμένο χρόνο» για να φας το πρωινό σου! Μην ντρέπεσαι και μη φοβάσαι ότι θα στην πούνε! Ο πρώτος ή ο τελευταίος θα είσαι που θα το κάνεις;

#5 Βάλε προτεραιότητες!

Τα 5 λεπτά το πρωί μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Όλοι το ξέρουν αυτό. Βρες τρόπους να κερδίζεις χρόνο από λιγότερο σημαντικά πράγματα και όχι από το πρωινό σου!

Κάποιοι κάθε πρωί κάνουν τη γυμναστική τους ή τρώνε ένα περιποιημένο πρωινό. Οι υπόλοιποι ευχαριστούμε το Θεό που ξυπνήσαμε στην ώρα μας και καταφέραμε να ταιριάξουμε τις κάλτσες μας. Επειδή όμως οι περιπτώσεις να ξυπνήσουμε κανονικά είναι 1 στο εκατομμύριο, τα πρωινά μας βρίσκουν να τρέχουμε να προλάβουμε ακόμα και τα βασικά. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να βάλουμε ένα πρόγραμμα… και ένα καλύτερο ξυπνητήρι!

5 ιδέες για να μην παραλείπεις το πρωινό σου, το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top