Ταξίδια

5 μέρη κοντά στην Αθήνα για μονοήμερη με φίλους

Δεν χρειάζεται να ταξιδεύετε ώρες για να φτάσετε κάπου ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε βενζίνη ή μεταφορικά. Υπάρχουν μέρη πολύ κοντά στην Αττική, μαγευτικοί προορισμοί για σύντομες αποδράσεις με την παρέα για τα Σαββατοκύριακα της άνοιξης:

ΕΛΙΚΩΝΑΣ

elikonas

Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, ο Ελικώνας είναι βουνό της Βοιωτίας με υψόμετρο και σύμφωνα με τη μυθολογία εδώ είχαν το σπίτι τους οι Ελικωνιάδες Μούσες. Οι εννέα κόρες του Δία και της Μνημοσύνης συνόδευαν το θεό Απόλλωνα όταν αυτός έπαιζε μουσική με τη λύρα του και κάθε μία προστάτευε και από μία τέχνη. Γραφικά ήσυχα στενά, ταβερνάκια και πολλά σημεία που μπορείτε να θαυμάσετε.

ΣΠΑΤΑ

spata

Μια καλή ιδέα για να περάσετε τη μέρα σας είναι να πάτε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και μετά μπορείτε να πάτε και στο γειτονικό  McArthurGlen! Έτσι, μπορείτε να συνδυάσετε πολλά πράγματα και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βαρεθείτε.

ΑΙΓΙΝΑ

aigina

Μια ανάσα από το λιμάνι του Πειραιά και ιδανική για μονοήμερη όλες τις εποχές του χρόνου. Αποτελεί, επίσης, και μια οικονομική επιλογή καθώς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν είναι ακριβά.

ΧΑΛΚΙΔΑ

xalkida

Σε 1 ώρα περίπου από την Εθνική και έχεις φτάσει σ΄αυτό το υπέροχο μέρος.  Θα δεις περιποιημένες καφετέριες, εστιατόρια και φυσικά, την παραλία. Εκεί βρίσκεται και το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Μέγαρο Κότσικα.  Μάλιστα, για όσους δεν το ξέρατε η Παλίρροια του Ευρίπου είναι ένα σύνθετο μοναδικό παλιρροιακό φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στον Πορθμό του Ευρίπου στην Χαλκίδα. Τα νερά αλλάζουν κατεύθυνση κάθε  6 ώρες και ανάμεσα στην αλλαγή κατεύθυνσης μεσολαβεί ένα διάστημα 8 λεπτών, που παραμένουν στάσιμα, με εξαίρεση τις δύο ισημερίες (21 Μαρτίου και 21 Σεπτεμβρίου) που αλλάζουν αμέσως κατεύθυνση, χωρίς να περιμένουν να περάσουν τα 8 λεπτά.

ΦΕΝΕΟΣ

feneos

Αν ψάχνετε κάτι ιδιαίτερο και αγαπάτε τη φύση, τότε ο Φενεός στην Αρκαδία αποτελεί πολύ καλή επιλογή. Αξίζει να το τολμήσετε για μονοήμερη (παρόλο που απέχει 2 ώρες από την Αθήνα), γιατί το σκηνικό είναι σαν παραμυθένιο. Θα βρείτε μαγαζιά με μεγάλη ποικιλία σε τοπικά προϊόντα και φούρνους. Η θέα είναι μαγευτική και θα έχετε πολλά να δείτε.

5 μέρη κοντά στην Αθήνα για μονοήμερη με φίλους
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top