Daily Yang

6 αντιδράσεις που έχουμε όταν μας ζητούν να βγούμε ραντεβού

Θυμάσαι την ημέρα που σου ζήτησαν για πρώτη φορά να βγείτε ραντεβού; Αν δεν θυμάσαι το πρώτο ραντεβού, τότε θυμάσαι εκείνο που σου έκανε μεγαλύτερη έκπληξη; Εκείνο που δεν ήξερες πώς να πεις όχι γιατί δεν ήθελες να φανείς σκύλα –αν και το να απορρίπτεις κάποιον είναι απόλυτα και δικαιωματικά οκ, όπως ελπίζω να διαπίστωσες αργότερα. Σίγουρα όλοι θα έχουμε μια δική μας ιστορία για την πιο ιδιαίτερη αντίδρασή μας σε πρόταση για ραντεβού, είτε από κάποιον που μας άρεσε είτε όχι. Παρακάτω επέλεξα να μιλήσω για τις πιο χαρακτηριστικές αντιδράσεις.

Μεγατονοι ευτυχιας

Η πιο φυσική αντίδραση όταν σου ζητάει ραντεβού ένα άτομο που σου αρέσει, είναι φυσικά να νιώσεις εκρήξεις ευτυχίας και χαράς, ίσως και δικαίωσης αν το περίμενες καιρό. Οπότε λογικό να σου ξεφύγει και ένα χαμόγελο, σημάδι ότι καλά έκανε και σου ζήτησε να βγείτε και εννοείται θα τσακιστείς να είσαι εκεί.

Παραλιγο εμφραγμα

Κι ενώ λίγη έκπληξη και χαρά είναι αναμενόμενες αντιδράσεις σε τέτοιες περιστάσεις, υπάρχει και η περίπτωση η πρόταση αυτή να σε πιάσει εξαπίνης. Η τιμή είναι μεγάλη και το οξυγόνο γύρω σου τόσο λίγο που σχεδόν δε σε βαστούν τα πόδια σου. Προσπαθείς να κρύψεις τα πρώτα δάκρυα συγκίνησης, αν και ήδη έχει αρχίσει να παίζει στο μυαλό σου ο λόγος «I want to thank my mom, my dad, the Academy and God».

Και καλα ανετιλα

Υπάρχει βέβαια η άλλη αντίδραση: εκείνη που έχεις από καιρό καταλάβει ότι προς τα εκεί πάει η δουλειά, ότι δηλαδή–σύμφωνα με το body language και το ωροσκόπιό του- δεν αργεί η πολυπόθητη στιγμή που θα σου ζητήσει να βγείτε. Προφανώς και έχεις κάνει ήδη τις πρόβες σου μπροστά στον καθρέφτη, για να πετύχεις ακριβώς το concept που επιθυμείς aka «ντάξει μωρέ, ξέρω ‘γω; Ας βγούμε». Για κάποιο λόγο το «ας βγούμε» με μπλαζέ ύφος και φύσημα καπνού παράλληλα, σου φαίνεται καλύτερο από το να δείξεις πραγματικά σημάδια χαράς. Αφού το έχεις δει στις ταινίες, λογικά έτσι θα γίνεται!

Το μηνυμα στο φιλο/-η

Αν από την άλλη σου ζητήσει να βγείτε μέσω μηνύματος, όπως κάθε ώριμος ενήλικας εν έτει 2017, έχεις χρόνο να σκεφτείς λίγο καλύτερα την απάντησή σου. Κι επιλέγεις μετά από σοβαρή σκέψη να πάρεις τη βοήθεια του κοινού. Θέλω να μου πείτε πραγματικά πόσοι/ες από εσάς συμβουλεύεστε τον/την κολλητό/η σας, πριν απαντήσετε σε αντίστοιχο μήνυμα. Bonus πόντοι, για όσους στέλνουν και screenshot μαζί, έτσι για να του δώσουν μια πιο σφαιρική εικόνα.

Ευγενικη απορριψη

Η πρόταση για ραντεβού δεν έρχεται πάντα από εκεί που το θες ή από κει που το περιμένεις. Σε αυτήν την περίπτωση, προφανώς και δε χρειάζεται να βγεις απλώς για να μη φανείς αγενής. Ωστόσο, καλό θα ήταν να παραμείνεις ευγενικός/η στην απόρριψή σου. Το πιθανότερο είναι το άτομο να καταλάβει, ξέρεις, αν δεν είναι 12 χρονών. Αν πάλι εσύ δεν είσαι 12, προτίμησε να του απαντήσεις ακόμα κι αν πρέπει να τον απορρίψεις. Τουτέστιν, μη στείλεις κάποιον φίλο να κάνει τη δουλειά για σένα και μην αφήσεις αναπάντητο το μήνυμα, όσο δελεαστικά εύκολο κι ας είναι αυτό. Οι μέρες της πρώτης γυμνασίου έχουν φύγει ανεπιστρεπτί.

Η αμηχανη στιγμη

Αμήχανες στιγμές, σιωπές, γελάκια δεν μπορείς να τα αποφύγεις είτε πεις ναι στο ραντεβού είτε όχι, ειδικά αν είσαι η αμηχανία προσωποποιημένη (καλή ώρα). Δε ξέρω πώς είστε τόσο χαλαροί σε τέτοιες περιστάσεις και πώς κρατάτε το coolness σε σεβαστά επίπεδα, πώς δε ξεχνάτε το σαβουάρ το βιβρ σας και τους καλούς σας τρόπους. Για κάποιους από μας αυτό είναι απλώς αδιανόητο. Δεν κάνω πλάκα, διδάξτε μας. Θέλουμε κι εμείς να γίνουμε φαμφατάλες.

Μέχρι την επόμενη φορά, ανυπομονώ να διαβάσω τη δική σου ιστορία για την πιο όμορφη/περίεργη/άγαρμπη/αμήχανη αντίδρασή σου σε ραντεβού!

6 αντιδράσεις που έχουμε όταν μας ζητούν να βγούμε ραντεβού
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top