Editorials

6 tips για έξυπνες αγορές στις εκπτώσεις!

 

Η αλήθεια είναι πως η περίοδος των εκπτώσεων είναι ο παράδεισος της γυναίκας που επισκέπτεται έναν εμπορικό δρόμο ή ένα πολυκατάστημα. Για τους άνδρες της παρέας πάλι επίγεια κόλαση. Κατά την περίοδο των εκπτώσεων, οι τιμές πέφτουν σε προϊόντα τα οποία θέλαμε από καιρό να αγοράσουμε και συγκρατηθήκαμε (μπράβο μας!).

Πολλές φορές όμως ο υπερκαταναλωτισμός μας και ο ενθουσιασμός των χαμηλών τιμών μπορεί να μας οδηγήσει σε λανθασμένες αγορές και τελικά, παρόλο που φαινομενικά γλιτώσαμε πολλά χρήματα, πρακτικά φορέσαμε ελάχιστα από αυτά που ψωνίσαμε. Ορίστε, λοιπόν, 6 hot tips για να ψωνίσετε έξυπνα και οικονομικά, χωρίς να κάνετε ούτε μια λανθασμένη αγορά!

#1 Ψωνίστε την Πέμπτη

Αν θέλετε να ψωνίσετε με την ησυχία σας, χωρίς αυτό το πλήθος κόσμου που κατακλύζει τα πολυκαταστήματα το Σαββατοκύριακο, ενώ παράλληλα θα είστε οι πρώτοι που θα μπορέσετε να επιλέξετε από τα ρούχα και τα παπούτσια που βγαίνουν στα εκπτωτικά ράφια, τότε καλύτερα να επιλέξετε την Πέμπτη για να κάνετε τη βόλτα σας. Είναι η ημέρα που όλα τα καταστήματα προετοιμάζονται για τον κόσμο που θα επισκεφτεί το κατάστημα το Σαββατοκύριακο και τακτοποιούν τα ράφια τους, πολλές φορές αλλάζοντας και τις τιμές ενόψει των ημερών. 

Φυσικά, το να ψωνίσετε την Παρασκευή ή το Σάββατο μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους με εντυπωσιακές προσφορές, αλλά συνήθως συνδυάζεται με μικρή ποικιλία προϊόντων, κάτι το οποίο δεν είναι ό,τι καλύτερο όταν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένo.

#2 Ρωτήστε τις πωλήτριες

Αν τυχόν βρεθείτε στην περίπτωση που μπορεί να βρείτε το τέλειο ρούχο ή παπούτσι που ψάχνατε τόσο καιρό, αλλά δυστυχώς δεν έχει το νούμερό σας, αντί να φύγετε με άδεια χέρια, ρωτήστε τις υπαλλήλους του καταστήματος μήπως υπάρχει στην αποθήκη ή στα δοκιμαστήρια. Επιπλέον, μπορείτε να ρωτήσετε εάν το συγκεκριμένο νούμερο και προϊόν υπάρχει στα άλλα καταστήματα της αλυσίδας και είτε να το παραγγείλετε, είτε να ζητήσετε να σας το κρατήσουν μέχρι να πάτε στο κατάστημα.

Πολλές φορές, επίσης, υπάρχουν προϊόντα στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας, τα οποία όμως δεν είναι διαθέσιμα στα καταστήματα (και το αντίστροφο). Δείτε εάν η εταιρεία που σας αφορά έχει online stock ή κάποιο εκπτωτικό κατάστημα.

image

 

#3 Ρωτήστε για την πολιτική επιστροφών

Πολλά καταστήματα προσφέρουν τεράστιες εκπτώσεις, αλλά δεν επιτρέπουν τις αλλαγές κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Προσοχή! Καλό θα ήταν να γνωρίζετε την πολιτική επιστροφών του καταστήματος, παρόλο που μπορεί να τη θεωρείτε δεδομένη. Πολλές φορές αλλάζει κατά την περίοδο των εκπτώσεων.

Κοσμήματα ή είδη εσωρούχων είναι συχνά αδύνατον να επιστραφούν (λόγω κανόνων υγιεινής), αλλά υπάρχουν καταστήματα που θα σας αρνηθούν την επιστροφή ακόμη και ρούχων ή παπουτσιών, μιας και δε θέλουν να δουν το stock τους να επιστρέφει ξανά στο κατάστημα.

#4 Ψωνίστε προς το τέλος των εκπτώσεων

Μπορεί το stock να είναι πιο περιορισμένο προς το τέλος των εκπτώσεων, αλλά τυχαίνει πολλές φορές να αγοράζουμε κάτι μόλις μπουν οι εκπτώσεις και να το βλέπουμε στο ράφι του καταστήματος μερικές ημέρες αργότερα στη μισή τιμή. Εξοργιστικό και έχει συμβεί σε όλους μας! Αν, βέβαια, έχετε βάλει κάτι συγκεκριμένο στο μάτι, καλύτερα να το αγοράσετε όταν η τιμή είναι κατάλληλη για εσάς, καθώς μπορεί να εξαντληθεί σύντομα.

Πολλές φορές μπορούμε να ψωνίσουμε για την επόμενη σεζόν σε πολύ χαμηλές τιμές. Για παράδειγμα, κατά τις χειμερινές εκπτώσεις στα ράφια των καταστημάτων βγαίνουν και τα καλοκαιρινά stock με πολύ χαμηλές τιμές. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε και τα καλοκαιρινά, τα οποία μπορεί να μη μας χρησιμεύσουν άμεσα, αλλά θα ευγνομωνούμε τον εαυτό μας μερικούς μήνες μετά!

#5 Κάντε λίστα με ό,τι χρειάζεστε

Επειδή τα διαθέσιμα προϊόντα είναι άπειρα και οι τιμές μπορεί να σας κάνουν να ενθουσιαστείτε και να ξοδέψετε το shopping budget σας σε ρούχα και παπούτσια που δε χρειάζεστε, καλύτερα να δημιουργήσετε μια λίστα με τις ελλείψεις της ντουλάπας σας και στη συνέχεια να κινηθείτε σε εκείνες τις αγορές.

541_min

#6 Αγοράστε τα basic, αλλά και μοναδικά κομμάτια

Πολλές φορές ψάχνουμε ρούχα, τα οποία είναι στη μόδα την σεζόν που διανύουμε και κάνουμε πολλές αγορές, σκεπτόμενες τη μόδα και όχι το στυλ. Αλλά αυτό που πραγματικά αξίζει είναι να είμαστε όμορφα και κομψά ντυμένες, σύμφωνα με το στυλ μας και όχι με αυτό που προστάζει η μόδα. Προτιμήστε, λοιπόν, να αγοράσετε καλής ποιότητας βασικά κομμάτια για μια ντουλάπα, όπως ένα μαύρο παντελόνι, ένα τζιν που σας ταιριάζει γάντι, φορέματα που σας κολακεύουν και εκείνα τα παπούτσια που σας βολεύουν για την καθημερινότητά σας.

Γεμίστε τα κενά που έχει η ντουλάπα σας και στη συνέχεια, αν έχει περισσέψει ένα τμήμα του budget σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για εκείνο το μοναδικό ρούχο ή παπούτσι που θα κάνει τη στυλιστική διαφορά στο ντύσιμό σας. Μπορεί να μην φοριέται κάθε μέρα ή μπορεί να μην το έχετε ανάγκη, αλλά πολλές φορές στις εκπτώσεις αγοράζουμε μοναδικά κομμάτια που αναβαθμίζουν το στυλ και την ντουλάπα μας.

Μπορεί να αγαπάμε τις εκπτώσεις και τις έξυπνες αγορές, αλλά έχω να εκφράσω ένα προσωπικό παράπονο: είναι δυνατόν να τις καθιέρωσαν ακριβώς την ίδια ακριβώς περίοδο με την εξεταστική; Αίσχος!

6 tips για έξυπνες αγορές στις εκπτώσεις!
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top