Λάιφσταϊλ

7 τρόποι για να ξεκολλήσεις, όταν η αναζήτηση εργασίας σου βρίσκεται σε αδιέξοδο

Έχεις στείλει αμέτρητα emails και αιτήσεις για δουλειά, αλλά κανένα αποτέλεσμα. Ή ακόμα καλύτερα, πέρασες από μερικές συνεντεύξεις μόνο και μόνο για να σε απορρίψουν ευγενικά, ή και όχι. Μήπως το σενάριο αυτό σου φαίνεται γνωστό;

Μη φοβού! Υπάρχει τρόπος να σπάσεις την σιωπή που επικρατεί και να κρατήσεις την αναζήτηση εργασίας ζωντανή, παρά τα αδιέξοδα. Παρακάτω θα βρεις 7 τρόπους που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην θέση που εσύ θες.

#1 Πλησιασε καποιον παλιο εργοδοτη

Αν βρεθείς κολλημένος στην ρουτίνα, η επανασύνδεση με προηγούμενους εργοδότες σου μπορεί να αποδειχθεί πολύ έξυπνη κίνηση. Έρευνες έχουν δείξει πως ένα πολύ καλό ποσοστό εργοδοτών έχει αναζητήσει προηγούμενο υπάλληλο για την κάλυψη μιας θέσης. «Όλοι με κάποιον τρόπο συνδέονται μεταξύ τους. Οι εργοδότες μιλάνε με άλλους εργοδότες και οι μάνατζερς με άλλους μάνατζερς».

Ακόμα κι αν δεν θες να ξαναδουλέψεις στην παλιά σου εταιρία, η πληροφορία πως αναζητάς εργασία μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα και μπορεί να συλλέξεις συστατικές επιστολές ή κάποια επαφή για να έρθεις σε επικοινωνία για δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο δεν προσεγγίζεις μόνο τον παλιό σου εργοδότη, αλλά και το δίκτυό του.

#2 Επικοινωνησε ξανα με ασαφεις περιπτωσεις απορριψεων

Στείλε email σε οποιαδήποτε επαφή είχατε κρατήσει μεγαλύτερη επικοινωνία, πέραν από την επιβεβαίωση παραλαβής της αίτησης για την θέση. Γνωστοποίησε ξανά το ενδιαφέρον σου για την θέση και ρώτα αν χρειάζεται να στείλεις κάποια επιπλέον πληροφορία. Αυτό που θες ουσιαστικά να κάνεις, είναι να δείξεις πως παρά το νεαρό της ηλικίας σου, μπορείς να ταιριάξεις καλά στην εταιρία.

Πώς θα γίνει αυτό; Προτείνοντάς τους ιδέες που θα αντιπροσωπεύουν το όραμα της εταιρίας. Για παράδειγμα, μπορείς να πεις ότι θα ήθελες να βοηθήσεις στην προσέγγιση της νεανικής αγοράς ή να εκφράσεις κάποιες προτάσεις σχετικά με τα social media, με σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. «Δείξε τους ότι τους πιάνεις!»

#3 Γραψε τρεις στοχους

Στην αρχή κάθε εβδομάδας, γράψε τρία πράγματα που θες να έχεις πετύχει μέχρι το τέλος. Ξεκίνα με κάτι μικρό και θέσε λογικές προθεσμίες. Άμα ορίσεις μία προθεσμία που ξέρεις ότι είναι αδύνατον να επιτευχθεί, θα καταλήξεις να αποφύγεις αυτόν τον στόχο και αυτό μπορεί να σου γίνει συνήθεια. Κάνε μικρά και σταθερά βήματα κάθε φορά, του στυλ «Θα γράψω μία συνοδευτική επιστολή σήμερα», ώστε να παραμένεις αξιόπιστος.

Έρευνες έχουν δείξει πως σημειώνοντας απλώς τους στόχους σου, έχεις αυτόματα 42% πιθανότητα και να τους πετύχεις. Γι΄αυτό μην τους έχεις απλά κατά νου και μην τους πληκτρολογήσεις κάπου στο κινητό, ακολούθησε τον παραδοσιακό τρόπο. Πάρε χαρτί και στυλό και γράψε. Με τον τρόπο αυτόν θα βάλεις τις ανάγκες σου σε σειρά προτεραιότητας και θα εστιάσεις ανάλογα τις προσπάθειές σου.

#4 Ακου ενημερωτικες ραδιοφωνικες εκπομπες

Αντί να ακούσεις τα ίδια τραγούδια στο repeat, την επόμενη φορά που θα είσαι στο αμάξι, δοκίμασε να ακούσεις μια ενημερωτική εκπομπή. Και παρόλο που υπάρχουν κάποιες ξεκαρδιστικές εκπομπές, εμείς αναφερόμαστε σε αυτές που θα σε βοηθήσουν με την καριέρα σου. Μπορείς να ψάξεις στο iTunes ή να αποθηκεύσεις σε ένα cd ή usb εκπομπές που ως θέμα τους έχουν συμβουλές καριέρας και αναζήτηση εργασίας.

Καλό θα είναι να μην περιορίσεις τις επιλογές σου. Άκου και εκπομπές με γενικότερο θέμα συζήτησης. Οποιαδήποτε πληροφορία λαμβάνεις για τον έξω κόσμο μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για κάποια δουλειά.

#5 Ζητα απο καποιον να σκαναρει το βιογραφικο σου

Καθώς εσύ θα ξοδέψεις αρκετές ώρες για να τελειοποιήσεις το βιογραφικό σου, στον συνεντευκτή θα πάρει μερικά δευτερόλεπτα για να το μελετήσει. Ζήτα την συμβουλή κάποιου συγγενή, καθηγητή ή ειδικού όσον αφορά τη δομή και το περιεχόμενο του βιογραφικού και θέσε και τον περιορισμό των 20 δευτερολέπτων.

Προσπάθησε να είσαι συγκεκριμένος με αυτό που τους ζητάς. Μην ρωτήσεις για μια γενική άποψη, αλλά ρώτα για παράδειγμα αν δείχνει επαγγελματικό, αν τονίζεις σημαντικές εμπειρίες και χαρακτηριστικά, αν υπάρχει κάτι που πιστεύουν ότι δεν έχεις συμπεριλάβει.

#6 Φτιαξε το προφιλ σου στο CollegeLink ωστε να μπορουν να σε εντοπιζουν οι εταιριες

Κάποιες φορές χρειάζεται κάποιος άλλος να κάνει την δουλειά για΄σένα. Ξεκίνα από την συμπλήρωση του προφίλ σου στην πλατφόρμα. Αμέσως κάνεις τις δεξιότητες και τις εμπειρίες σου προσιτές σε εκατοντάδες εταιρίες που ενδιαφέρονται για υπαλλήλους και προσπαθούν να σε εντοπίσουν, αντίθετα από τον συνηθισμένο τρόπο. Για δες πώς αλλάζουν τα πράγματα!

#7 Φτιαξε μια playlist

Με το να ακούς την μουσική που σου αρέσει, όχι μόνο τονώνεται η διάθεσή σου, αλλά αυξάνεται και η ικανοποίησή σου από την δουλειά και η παραγωγικότητά σου, ειδικά για πράγματα που απαιτούν ελάχιστη δημιουργικότητα. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα χρειαστεί να απαντήσεις σε emails, βάλε λίγο ρυθμό να μπεις στο mood.

Αν χρειάζεσαι περισσότερες συμβουλές καριέρας, μην διστάσεις να επισκεφτείς το blog μας.

7 τρόποι για να ξεκολλήσεις, όταν η αναζήτηση εργασίας σου βρίσκεται σε αδιέξοδο
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top